
בכתב בתביעה שהוגש בשבוע שעבר באמצעות עורכי הדין רונן בן צבי ומיכל גורן נטען, כי החברה מפרה את חוקי העבודה בכך שאינה מקיימת לכאורה את חובותיה החוקיות, בהן, הודעה לעובד על תנאי העבודה תוך 30 יום מיום העסקתו, זכות העובד לישיבה בעבודה ("חוק הקופאיות"), חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק חופשה שנתית.
"במשך תקופה ארוכה עבד התובע באופן קבוע ומתמשך, במשך שבעה ימים בשבוע, כך שנמנעה ממנו באופן קבוע ומתמשך, בניגוד גמור להוראות שעות העבודה והמנוחה, מנוחה שבועית בת 36 שעות רצופות. בנוסף, הועסק התובע לעיתים למעלה מ-12 שעות רצופות, בניגוד גמור לחוק שעות עבודה ומנוחה", נטען בכתב התביעה על ידי עורכי הדין.
"לא רק שהתובע עבד, בניגוד לכל דין, שעות רבות ורצופות מדי יום, אלא שקסטרו במחדלה המתמשך, אף לא קיימה את החובה המוטלת עליה בחוק חופשה שנתית להוציא את התובע לחופשה שנתית רצופה בת שבעה ימים לפחות, על מנת לאפשר לו מנוחה מעבודתו הקשה והתובענית". עוד נטען כי דמי ההבראה ודמי החגים המגיעים לעובד על פי חוק, כמו גם תשלום על שעות נוספות, לא שולמו לו במלואם.
כפיצוי על כל זכויות העבודה שהופרו לכאורה, עבור קבוצת העובדים הרלוונטית בשבע השנים האחרונות, דורש התובע סכום של קרוב ל-150 מיליון שקלים.
ביוני 2012 הורשעה חברת בגין הפרת חוקי העבודה. זאת לאחר שחקירת האגף לאכיפת חוקי העבודה של משרד התמ"ת שנערכה ב-2008 חשפה הפרות של חוקי העבודה הסוציאלים בסניף החברה בקניון ארנה. בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע אז כי החברה הפרה את חוק שעות עבודה ומנוחה עבור שתי עובדות ערביות-נוצריות בסניף וגזר עליה קנס של 57.5 אלף שקלים. כמו כן, השופטת הדס יהלוס חייבה אז את החברה לחתום על התחייבות להימנע מעבירות על חוק זה למשך שלוש שנים.
מקסטרו נמסר בתגובה: אנו לומדים את התביעה בימים אלו ונגיב בהמשך.
תגובות