היום בצהריים, יקבע בית המשפט המחוזי בירושלים את גזר דינו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. כזכור, אולמרט הורשע בעבירה של הפרת אמונים בפרשת מרכז ההשקעות ולעונש תהיה השפעה על סיכוייו לחזור לפוליטיקה הישראלית.
הבוקר, התראיינה השופטת בדימוס, חיותה כוחן, אצל ניב רסקין בגלי צה"ל והעלתה את הסוגיות המוסריות אשר קשורות לגזר דין זה. "אני מאוד מוטרדת מכך שכולם מתעסקים בשאלה מה החוק אומר ומה לא", היא אמרה, "באופן אישי ובאופן ציבורי, אדם בכיר שהורשע בעבירה חמורה ובפלילים בזמן היותו שר בכיר בממשלת ישראל צריך לקחת 10 צעדים אחורה ולהרחיק את עצמו מהאווירה הציבורית. מדוע הגענו למצב בו אנו דנים בחוק ולא שואלים מה הנורמות שלנו".
כוחן רמזה כי לדעתה צפויים ערעורים על פסק הדין. "יש פה הרשעה בדין. בית המשפט אמר דברים לא קלים על אולמרט. גם אם הוא זיכה אותו בחלק מהאישומים, אני לא חושבת שעדיין נאמרה המילה האחרונה, זאת רק ערכאה ראשונה ואני חושבת שבית המשפט העליון צריך לומר את דעתו בנושא. מדובר כאן בפרשנות ולא בקביעה עובדתית".
כוחן ציינה כי במשפטו של חיים רמון, בו כיהנה כשופטת, נקבע בבית המשפט העליון שאדם שמקבל את מינויו בצורה תקינה, אך אינו עומד בקריטריונים המוסריים של הציבור, אסור לו להיות חלק מהעשיית הציבורית. "צר לי שאנשים לא שומעים את המנגינה של בית המשפט העליון והמקום אליו היא מכוונת. אני מצרה על כך שמתעסקים רק בחוקים ובלא בנורמות הציבוריות. אדם שסרח ועבר עבירה פלילית דינו הוא אחד - לא להיות איש ציבור יותר".
בראון: "היא לא יכולה לשמש כפרשנית" | תמונת AVI: חדשותלאחר דבריה, עלה לשידור עו"ד רוני בראון, חבר קרוב של אולמרט, ואמר: "השופטת בדימוס חצתה קו אדום והמיטה קלון על עצמה ועל מערכת המשפט בראיון מתלהם". טענתו העיקרית של בר און כלפי השופטת הוא כי מעמדה אינה מאפשר לה להציג פרשנויות אישיות למצב. "מכיוון שהיא באה כשופטת בדימוס, היא לא יכולה לבוא כפרשנית או כאזרחית מהשורה ולבלבל את הציבור. כששופט יורד מכס המשפט, אנו נושאים עינים ומכבדים אותו מעצם היותו שופט. היא לא יכולה להכנס לתוך הדבר הזה ולומר לציבור את מה דעתה על ההתרחשות, כרגע בית המשפט המחוזי מתדיין על גזר הדין והיא מהצד יושבת ונותנת להם עצות".