כשברקע דיבורים על מתקפת טילים כימית או ביולוגית אפשרית על ישראל, הכותרות עוסקות לא מעט בחוסר המוכנות של העורף, והמחסור הגדול במסיכות האב"כ. מה שלא מדברים עליו, הוא מה עלינו לעשות עם בעלי החיים האהובים שלנו בעת מתקפה שכזאת. ומסתבר שיש אנשים שזה מטריד אותם. ואפילו מאד.
"הזילות של חיים, גם של בני אדם וגם של בעלי חיים במדינה הזאת היא מהגרועות העולם", אומרת השחקנית אורנה בנאי, "אני מאוד מודאגת, לא סופרים אותנו וגם לא את חיות המחמד שלנו. מפקירים אותנו. מי שחלש לא ישרוד, המחשבה הזאת מדכאת, מלחיצה ומדאיגה. אני פסימית מאוד".
"לא סופרים אותנו ואת חיות המחמד שלנו". אורנה בנאיכמו בנאי, בישראל ישנם המון אזרחים מודאגים החוששים לחיי חיות המחמד שלהם, ואילו המדינה, שמתקשה לספק הגנה ראוייה לאזרחיה, רחוקה מלחשוב על פתרונות לבעלי החיים בשטחה. "הכלב שלי בן שמונה, ואנחנו מתייחסים אליו כאל בן משפחה", מספרת אופיר רונן, בת 35 ממרכז הארץ, "כשהתחיל השיח על התקיפה האיראנית, התקשרתי לפיקוד העורף כדי לבדוק אם יש מענה לבעלי החיים. אמרו לי שזאת לא הפעם הראשונה שהשאלה הזאת עולה ושהרבה אנשים מתקשרים, אבל שאין להם פתרון והם חייבים קודם כל לדאוג לאספקת מסכות לאנשים וזה בכלל לא מעסיק אותם. בזמן מתקפה כימית כולם ישבו עם מסכות ונסתכל ביחד איך הכלב גוסס מול העיניים שלנו".
אחרי שקיבלה את התשובה הזאת, החליטה רונן לקחת יוזמה ולחפש בעצמה את המיגון לכלבה האהוב. "בארץ אין, אבל אפשר להזמין כל מיני דברים מחו"ל. כמו הממ"ד שבמלחמת המרץ חילקו לילדים ותינוקות או פתרונות למתקפת גז. העניין שהוא שרוב המדינות לא חיות כמונו תחת איום כימי ביולוגי, אז המחירים מופרזים לגמרי".
מיגון ב-500 דולר
חיפוש באינטרנט מעלה לא מעט תמונות ודגמים למסיכות אב"כ לכלבים, אולם רק אתר אחד שמציע למכירה פתרון מעשי למיגון שכזה. כאן לא מדובר במסיכה, אלא במעין שקית ניילון מיוחדת שאמורה לעטוף את בעל החיים, או את הכלוב שלו, ואליה מתחבר מפוח לסינון אוויר. המחירים בהתאם כמובן, אמצעי המיגון מגיעים בשלושה גדלים, החל מ-325 דולרים ועד ל-500 דולר.
ככה זה נראה. 350-500 דולר וגם הכלב או החתול שלכם מוגןגם בארגון תנו לחיות לחיות מתריעים בפני הבעיה הזאת. "מלחמה כוללת על ישראל או אפילו רק פגיעות מקומיות, עלולות להביא לאסון נורא גם בכל הקשור לחיות במדינתנו". כך נכתב בפניה של אתי אלטמן מייסדת הארגון לראש הממשלה לפני כשבועיים, "ברורים לנו סדרי העדיפויות של הממשלה ישראל אך אנחנו מבקשים להתחשב גם בנושא רגיש זה. מאות אלפי אנשים ברחבי ישראל כולה מטפלים בחיות מסוגים שונים וחלקם כמובן חיים בזכותן. אלו לעתים קרובות חבריהם היחידים. לכן זה אך נכון, במאה ה-21, להקדיש משאבים ציבוריים ולהטיל האחריות ממש באופן דחוף ביותר בכל הנוגע לנושא כולו על אחד ממשרדי הממשלה הרלבנטיים, והמלצתנו החד משמעית היא המשרד להגנת הסביבה".
זהו המכתב השני ששיגרה אלטמן לראש הממשלה, אך טרם קיבלה תשובה. "לישראל אין שום תכנית מגירה להגנה על בעלי חיים בזמן מלחמה", היא אומרת, "פניתי גם לפיקוד העורף ולא קיבלתי תשובה. ולא רק עניין המסיכות והמיגון, יש מקלטים שלא יתנו לך להיכנס עם בעל החיים שלך כי הם לא אוהבים חיות. העיקר שלשלטון יש מקלטים אטומים. זה עצוב".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "שינוע חיות המחמד למרחב המוגן נקבע בהתאם לתרחישים השונים. למידע נוסף ניתן לפנות למוקד המידע של פיקוד העורף בטלפון 1207".