
לפי ההסכם שנחתם בין יועץ התקשורת הבכיר צור ובין התאחדות מעסיקי כוח האדם הזר לבנייה, מטרת ההתקשרות היא להביא לשינוי החלטת משרד הפנים משנה שעברה לפיה חברות כוח האדם הזר לא יכלו עוד להביא עובדים זרים לישראל בכוחות עצמם ולגבות דמי תיווך. הבאתם של עובדים זרים, לפי ההחלטה, תעשה על-ידי משרד הפנים ומשרד ההגירה בלבד. אם צור יצליח להפוך את ההחלטה הפוגעת בחברות הקבלן, הוא יקבל מהם 250 אלף שקלים. זאת, בנוסף לשכר חודשי קבוע של כמה עשרות אלפי שקלים.
יניב: "הם הציעו לצור את עסקת השנה"
"הערבוב בין הון לשלטון מוכר היטב והוא חלק מהמציאות שלנו כבר שנים" אומר אלדד יניב, יו"ר תנועת "ארץ חדשה" ומי שבעצמו היה יועץ פוליטי של פוליטיקאים בכירים בעבר, "היום ברור שזאת כבר מכת מדינה שצריך להילחם בה בכל הכוח. עובדה שזה קורה ועובדה שאנשים לא מפנימים את נורמות ההתנהגות".

בניגוד ליניב, הקולגות של צור דווקא מסרבים להתרגש מהפרשה. "כל עולמנו בנוי על חוסר שוויון", אומר היועץ האסטרטגי רוני רימון, "כולם באופן עקרוני ותיאורטי נגד ניצול קשרים, אבל רק עד שזה מגיע אליהם. אם נאהב את זה או לא, בעולם האמיתי אנשים יפים, עשירים ובעלי קשרים מקבלים דברים שהאדם הפשוט לא מקבל. כך גם קורה גם לגבי פקיד בכיר שיוצא לאזרחות ומשתמש בקשריו עם הלקוחות או עם שופטי בית משפט שיתנו עדיפות לטיעוני של עורך הדין הידוע שהם פוגשים במסיבת קוקטייל. עד שהבירוקרטיה הישראלית לא תפסיק למנוע מאזרחים מלהגיע למקבלי ההחלטות, המצב הזה גם לא ישתנה. בני ישראל במצרים שהתלוננו לפרעה ואמרו 'חומר אין נותנים לעבדיך ולבנים אומרים לנו עשו'. ביום שפקידי ממשלה יסתכלו אל הציבור כאל לקוחות ולא כאל נתינים אז יהיה פחות מקום לשימוש בקשרים".
זרמון: "העובדה שצור מכיר את ישי יכולה דווקא להקשות עליו"

זרמון מציין כי קרבתו של צור לשר הפנים לא תסייע לצור להשיג את מטרתו, אלא אפילו עלולה לפגוע בסיכוייו לעשות זאת. "ההנחה שמדובר בשוחד וכל מה שרונן צור צריך לעשות זה להרים טלפון אחד לאלי ישי ולבקש ממנו לשנות את ההחלטה היא זלזול באינטליגנציה של כל המעורבים. במציאות העניין הוא הרבה יותר מורכב ומקבלי ההחלטות הם הרבה יותר זהירים. ועבודתו של יועץ תקשורת היא תהליך שלם של עבודה תקשורתית ומתוגית. מעבר לזה, אנחנו נמצאים בתקופה של מחאה ועוררות של הציבור, לצד תקופת בחירות. העובדה שרונן צור מכיר את השר מקרוב לא בהכרח עומדת לזכותו אלא יכולה דווקא להקשות על עבודתו בשל חששו של ישי מביקורת ציבורית".
צור: "אין לי כל התקשרות עם משרד הפנים"
רונן צור מסר בתגובה: "תאגידי כוח האדם הם עמוד השדרה המאפשר לענף הדיור לקבל עובדים מקצועיים בהתאם להחלטות הממשלה, אשר הגדירו באופן ברור את כללי העבודה עם התאגידים. ללא התאגידים, לא יהיו עובדים לענף הדיור ומחירי הדיור ימשיכו לעלות ויפגעו הן בציבור הצרכנים והן בקבלנים. אנו נסייע להם בשיפור תדמיתם בציבור, כדי שהליקויים התדמיתיים אשר הגבילו בעבר את פעילותם יתוקנו, והם יוכלו לשוב לפעילות סדירה כפי שהיה במשך שנים בעבר. למען הסר ספק, אין לי כל התקשרות עם משרד הפנים או רשות ההגירה, וממילא לשר הפנים אין ולא היה קשר או מידע או מעורבות בהתקשרות, וכך יישאר גם בעתיד".
אוהד יחזקאלי, דובר שר הפנים, מסר בתגובה: "למשרד הפנים אין ולא היתה התקשרות עם משרד צור תקשורת. השר מעולם לא התבקש להתערב בנושא, ואין לו מעורבות ברשימת הלקוחות של רונן צור או כל משרד ייעוץ אחר. עמדת המשרד ידועה ותואמת את החלטות הממשלה, המחייבות הבאת עובדים בכפוף להסכמים בילאטרליים, ושינוי עמדה זו מעולם לא עלה או התבקש בשום פורום".
תגובות