15 מבנים המאכלסים מאות תלמידים. בית הספר שנבנה בנגב בעלי שטח אדמה בנגב, הופתעו לגלות שעל השטח הפרטי שלהם עומד מאז 2006 בית ספר המשמש את תלמידי הפזורה הבדואית בנגב. בית הספר הוקם על ידי המדינה, בלי שזאת עדכנה את הבעלים החוקיים וכעת בית המשפט הורה למדינה לפנותו.
מדובר בשטח השייך לארבעה תושבי ירושלים ומרכז הארץ, שקיבלו בירושה לפני כמה עשרות שנים 600 דונם סמוך לנבטים בנגב. לפני כחצי שנה הם הגיעו לסיור במקום וגילו להפתעתם את בית הספר ובו 15 מבנים גדולים המאכלסים מאות תלמידים.
באמצעות עו"ד עמיר פישר פנו הארבעה למדינה ולמנהל מקרקעי ישראל וביקשו לקבל הסברים. "לצערי לא קיבלתי שום תשובה מהמדינה, למרות שפניתי בכתב כמה פעמים. כל הסיפור הזה נשמע הזוי. מוזר מאוד שמדינת ישראל משתלטת על אדמות של אזרחים ועושה בהם שימוש ככל העולה על רוחה, מבלי לקבל את אישורם. המדינה הקימה בית ספר ללא קבלת היתרי בנייה, כפי שהחוק מחייב", קבל עו"ד פישר.
בבית המשפט הודה בא כוח המדינה, כי אכן אירעה שגגה ובית הספר יפונה לאחר תום שנת הלימודים הנוכחית. עם זאת, טען שלמרות שהוצע לבעלי האדמות דמי שימוש ראויים, הם מתנגדים ודורשים פיצוי כספי נוסף.
השופט ישעיהו טישלר הורה למדינה לפנות את בית הספר במהלך חודש יולי, עשרה ימים לאחר תום הלימודים. השופט קבע בפסק הדין, כי רשויות המדינה התנהלו בצורה לא ראויה ובטח שלא בתום לב. ופסק כי מדינת ישראל תשלב לתובעים הוצאות משפט בסכום של 20 אלף שקלים.
"אכן המדינה נהגה בדרך לא נאותה והפרה בגסות, וכנראה גם שלא בתום לב את זכויותיהם של התובעים", הדגיש השופט.