למעלה מ-10,000 קסאמים ופצמ"רים נורו על ישובי חבל אשכול בשנים האחרונות מאז החלו אירגוני הטרור ובראשם החמאס לשגר טילים לעבר ישובי הנגב המערבי והדרום. אתמול אף היתה עליית מדרגה כשמחבלי ג'האד שניסו לחדור לארץ עם רכבים משוריינים דרך מעבר כרם שלום, נעצרו על ידי צה"ל. למרות האירועים, נראה שתושבי המועצה האזורית אשכול לא התרגשו מהקריאות להסתגר בבתים. ומי שחשב שהמצב הבטחוני המתוח וירי הטילים הכמעט בלתי פוסק יפחית את הביקוש לדירות באיזור, טועה.
נכון לעכשיו, הסיכוי למצוא דירה ריקה באחד מישובי הנגב המערבי הוא קטן. מרבית הדירות מאוכלסות בתושבים שלמדו לחיות עם המציאות. "הסיטואציה היא מדהימה", אומר חיים ילין, ראש מועצת אשכול, "למרות המצב הבטחוני, יש הרבה יותר ביקוש מהיצע. מאות זוגות צעירים ומשפחות פנו שנתיים האחרונות כדי להיקלט בישובים שלנו. הקמנו שלושה יישובים חדשים כדי לעמוד בביקושים ואישרנו הרחבות בישובים קיימים כדי לקלוט את מאות המשפחות החדשות".
"את סיפור ההצלחה אני מיחס לאיכות החיים שאנחנו מציעים לזוגות הצעירים", אומר ילין, "חינוך מעולה, בתי ספר טובים, איזור מדהים ביופיו ומחירי דירות ושכר דירה זולים. אנחנו אפילו נותנים להם סל קליטה כדי שהתאקלמותם תהיה מהירה".
"החלטנו לרכוש חמישה חדרי מיגון על חשבון המועצה"
מועצת חבל אשכול מונה 15 מושבים 3 יישובים קהילתיים ו-14 קיבוצים. אחד מהם הוא כמובן כרם שלום שספג אלפי פצצות מרגמה. לפני מספר שנים, עם תחילת ההסלמה עזבו אותו עשרות חברים והיה חשש כבד להמשך קיומו. היום הוא נחשב היום לסיפור הצלחה. הקיבוץ, יחד עם מועצת אשכול, ערך במהלך השנה האחרונה קמפיין אשר מטרתו היתה להביא לקיבוץ משפחות וזוגות צעירים במטרה להפריח אותו מחדש ולהחיותו. הקמפיין נחל הצלחה גדולה ועכשיו כמעט ולא ניתן למצוא דירה אחת פנויה בקיבוץ.
על המצב הבטחוני אומר ילין: "החיים באשכול יפים יותר מהרגעים הקשים ויש רגעים קשים. יש לנו הרבה מה להציע למי שפונה אלינו ועד עכשיו, למרות הפצמ"רים והאירועים אין נטישה וזה הישג שאי אפשר להתעלם ממנו".