בית אבות זה לא בשבילי, אלא בשביל זקנים | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי הם נולדו כ-20 שנה לפני שמעון פרס, הם אמנם לא יודעים מה זה פייסבוק ולייק, אך נחשבים ל'יחידי סגולה'. אם הנתונים מאפיינים את קרוב משפחתכם, אתם מוזמנים לפנות למשרד הפנים. כמדי שנה, גם השנה רשות האוכלוסין וההגירה מבקשת לעדכן את הנתונים שיש ברשותה אודות אזרחים שמתגוררים בישראל והינם בגילאי 110 ומעלה. השנה נשלחו 831 מכתבים לבני 110 ומעלה, שרשומים במרשם האוכלוסין הישראלי. המטרה היא לוודא שמי שרשום עדיין חי ונמצא בישראל.
במכתב שנשלח בימים אלה לבתיהם של אותם אזרחים, וכותרתו "מחיקת מען ממרשם האוכלוסין", הם מתבקשים להודיע האם הם מתגוררים בישראל והאם הגיעו לגיל המופלג. "בהתאם לתקנות, תושבים שגילם הרשות במרשם האוכלוסין הנו מעל מאה ועשר שנים, ונמצא כי לא משולמת להם גמלה לפי חוק הביטוח הלאומי או לפי חוק הבטחת הכנסה, ייחשב כתושב שמוחזק כ'לא פעיל', נכתב.
במכתב, עליו חתום מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, אמנון בן עמי, נכתב כי הזמן המוקצב לאות חיים מצד אותם אזרחים הינו 60 יום, ובמידה ולא תתקבל כל תשובה מן הקשישים או בני משפחתם, יבינו ברשות האוכלוסין כי אינם עוד בין החיים או אינם חיים בארץ ועל כן "ימחק המען שלך ממרשם האוכלוסין".
ההערכה היא שרוב הקשישים שעומדים בקריטריונים הללו אינם עוד בין החיים, אך ברשות האוכלוסין וההגירה מקווים להתבדות. מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי בשנתיים האחרונות שישה אנשים השיבו על מכתבם. בנוסף, הם מבקשים להדגיש כי אינם מצפים שדווקא בני 100 יחזרו אליהם, אלא גם בני משפחה שיחשפו למכתב שנשלח.
בראשי שנולד בכורדיסטן בשנת 1900 מתגורר בירושלים מזה 74 שנה, אותה הוא מאוד אוהב: "אין מקום כמו ירושלים", הוא אומר בסיפוק גדול. הוא דמות מוכרת ואהובה בירושלים, כל שכניו רואים בו כדמות מבורכת ולכן כשיוצא מביתו לטייל עם שמוליק המטפל, הם שולחים אליו את ילדיהם ומבקשים שיברך אותם. לפני כשלושה חודשים נכנס בראשי לתקופה קצרה לבית אבות בירושלים, אך לאחר כשבוע דרש לצאת ממנו, בתואנה כי "בית אבות זה לא בשבילי, אלא בשביל זקנים".
המכתב שנשלח ממנהל האוכלוסין