גל האלימות שעובר על המדינה, מהחוף בבוגרשוב ועד מעשי האונס האכזריים בתל אביב, הוריד את תחושת הביטחון הציבורית לשפל חדש. לשוטרים שמתמודדים עם עומס חסר תקדים נוספה בימים האחרונים צרה תדמיתית חדשה - גולשים המעלים תמונות לרשת החברתית של שוטרים שלטענתם הכו אותם.
בימים האחרונים שיתפו גולשים בפייסבוק עדויות על מעשי אלימות של שוטרים בזמן הפגנת המחאה במוצאי שבת בתל אביב. כך למשל הפוסט הזה שנכתב יום אחרי ההפגנה. פוסט שזכה בתוך יממה לכ-1,200 שיתופים, מאות לייקים ותגובות. "קצין המשטרה המצולם נגח בראשי במהלך ההפגנה אתמול. הוא נגח בי כשביקשתי לדבר עם הקצין האחראי ולהתלונן, כעורך-דין, על כך שפקוד שלו תקף אותי וסירב להזדהות", כתב אסף וייצמן, בן 33 מתל אביב, בצירוף תמונתו לכאורה של השוטר המדובר, תמונה שהופצה באלפים ברחבי הרשת.
השוטר שלכאורה היכה. 1200 שיתופים בפייסבוק
"הוא תקף אותי בתגובה לבקשתי לשוחח איתו, ללא כל התגרות מצדי. זה קרה מהר כל כך שלא הספקתי להבין מה קורה. זה גם כאב. מעבר לכאב הפיסי המוחשי - מוחשי מדי - היה זה כאב על המקום שבו אנו עומדים. האם אעז לעמוד על זכויותי גם מחר? האם אגיע להפגנה הבאה, כשבקשה פשוטה להזדהות כמעט ועלתה לי בזעזוע מוח ואף שבור? בכנות, אני לא יודע.
אני לא יודע אם אגיש תלונה במח"ש. אין לי ראיות ומן הסתם, תוגש תלונה נגדית כלפי (הם כבר ימצאו משהו). אני גם לא בטוח שיש בכך טעם".
וויצמן סירב היום להרחיב ואמר: "הטקסט והחשיפה שקיבל מדברים בעד עצמם". התגובות לפוסט היו חריפות לא פחות. חלק מהמגיבים הציע להגיע עם מצלמות להפגנה הבאה, אחרים שאלו "סוריה זה כאן?", ורבים פשוט הפצירו בוייצמן להתלונן.
סיפור נוסף שרץ בפייסבוק הוא של ליאור שור מתל אביב. גם היא צירפה תמונה גלויה של שוטר אליה הוסיפה את פרטיו האיישים יחד עם הכיתוב: "האיש הזה הכניס לי היום אגרוף בבטן בלי שום סיבה. כי ככה זה במדינת משטרה!".
שור: "האיש הזה הכניס לי אגרוף בבטן"גם שור זכתה למאות שיתופים ותגובות, עד שלבסוף הגיבה בעצמה: "העלתי את התמונה משום שהייתי נסערת וחשבתי שחשוב לשתף. כל הדבר הזה יצא משליטה כרגע, וזה גורם לי להרגיש רע. לא רציתי שזה יהפוך לעליהום, אבל אני מתכוונת להגיש תלונה במח"ש באמצעות האגודה לזכויות האזרח".
דוברת מחוז תל אביב של משטרת ישראל, אורית פרידמן, אמרה בתגובה: "אנחנו מתמודדים יום יום עם הפגנות בלתי פוסקות, קטנות וגדולות. הפגנות שמתארגנות תוך כדי תנועה ורובן לא חוקיות. השוטרים שנמצאים בשטח נדרשים לסבלנות אינסופית כשהם מתמודדים עם מפגינים שלא אחת חוסמים צירי תנועה מרכזים, מצמידים מצלמות לפנים, וקוראים נגדם דברי נאצה פוגעניים. הם מתמודדים מול כוח של המון, שלא תמיד מקשיב לכוחות הביטחון. הציפיה היא שתמיד נשמור על קור רוח, אבל לפעמים, למשל כשמבקשים מהציבור לעלות למדרכה – השוטרים נאלצים לשתמש בידיים וזו תמצית הסיפור. שוטרים אינם חפים מביקורת, אבל אני חושבת שהשוטרים כאן נוהגים באיפוק שאין כדוגמתו בכל העולם, ותאמיני זה שזה מורט את העצבים, מתיש ושוחק".