בעל מפעל יפצה עובדיו בסכום של 103 אלף שקלים משום שהרע את תנאי עובדיו, עד כדי כך שהם נאלצו להתפטר.
המנהל מנע מהעובדים לצאת להפסקת קפה. אילוסטרציה | תמונת AVI: חדשותמדובר במפעל ירושלמי גדול העוסק תיקים ותרמילים. שלושה עובדים עתרו לאחרונה לבית המשפט וטענו שנאסר עליהם להפעיל מזגן בחודשי הקיץ החמים ובימי החורף הקרים מאוד. בכתב התביעה שהגישו העובדים לבית הדין האיזורי לעבודה בירושלים נטען כי בעל המפעל התעמר בהם. כך למשל מנע מהם לשוחח ביניהם במהלך העבודה, מנע גישה חופשית לשירותים ומנע הפעלת מזגן למרות שלמפעל לא נכנס אוויר צח. העובדים, תבעו מבית המשפט לחייב את בעלי המפעל לשלם להם את הפיצויים למרות שהתפטרו, בנימוק שעשו זאת בגלל הרעה ממשית בתנאי עבודתם.
"הוא לא אפשר לנו לשתות קפה במהלך העבודה ואסר עלינו להפעיל את המזגן. כשהלכנו לשירותים לעשות צרכים, הוא רדף אחרינו ולמעשה הרע את תנאי העבודה שלנו בצורה מחפירה שלא הותירה לנו שום אפשרות חוץ מלהתפטר", טענו העובדים והוסיפו: "לאחר שהגשנו את התביעה המצב רק הלך והחריף", טענו העובדים. לדבריהם, בעלי המפעל אף התקינו מצלמות ומכשירי ציתות כדי לעקוב ולבלוש אחריהם.
בעל המפעל ביקש לדחות את התביעה על הסף בנימוק שהעובדים התפטרו מרצונם החופשי ואינם זכאים לפיצויים. לדבריו, הוא התקין במפעל מאווררים שפעלו לרווחת העובדים. הוא הודה שאסר על העובדים לשתות קפה סמוך למכונות, אבל אמר שזה נעשה כדי לא לגרום להן נזק. כמו כן, טען, העובדים התפטרו משום שלא היו מרוצים מרמת שכרם היחסית נמוכה.
השופטת, רחל ברג-הירשברג מצאה שעדויות העובדים אמינות עליה משל בעל המפעל. לדבריה, בעל המפעל הרע את תנאי העובדים בצורה מוחשית עד כדי כך שהם נאלצו להתפטר מעבודתם. לטענתה, הנתבע התחמק ממתן תשובות והסברים משכנעים שיתמכו בגרסתו. "בעל המפעל החל לנהוג בתובעים באופן פוגעני עד כדי פגיעה בכבודם כבני אדם ובאופן שהלך וגבר", כתבה בדברי הסיכום, "בתוך כך מנע הפסקות לשם הליכה לשירותים, לא דאג, ואף מנע מיזוג וחימום מתאים למקום העבודה שהיה נטול חלונות ואויר צח. הוא הפגין יחס משפיל ועקב אחר העובדים בסוף יום עבודתם".
כאמור, השופטת פסקה כי בעל המפעל יפצה את העובדים יחד בסכום של 103 אלף שקל וישלם להם הוצאות משפט בסכום של 7,500 שקל.