אחרי שהסערה הביאה עימה גשמים עזים ושלגים, אזור רמת הגולן הפך מוקד משיכה מרכזי לתיירות מקומית, ואיך לא? נופים מוריקים, חיות בר, מפלים שוצפים וגבעות בזלת הם רק חלק מהיופי שיש לגולן להציע. אבל רמת הגולן ידועה גם כאזור מצוין ליין ואף מחזיקה בתואר המכובד 'ארץ היין'. אז אם מתחשק לכם לחוות אותה קצת אחרת ולהכיר בה צדדים נוספים, כאן תוכלו למצוא חמש פעילויות מומלצות של יקב רמת הגולן המיועדות לחובבי הקולינריה ולא רק.

 

סיור כרמים

אם חיפשתם חווית שטח חורפית יוצאת דופן לכל המשפחה, תוכלו לצאת לסיור ג'יפים בנופים הפראיים של צפון רמת הגולן בו תכירו את אזור גידול גפני היין המיוחד והאיכותי. בסיור תבקרו בכרמים השונים של היקב עד שלבסוף תעצרו בבקתת הכורם השוכנת בלב כרם בראון, אחד הכרמים המובילים של יקב רמת הגולן. בבקתה, מול אח עצים בוערת, תהנו מפריסת כורמים עם יין, שתיה ונשנושים. משם תשובו אל מרכז המבקרים של היקב למפגש מלא טעמים עם עולם היין שיכלול הסבר מעמיק על תהליך יצירת היין מהכרם ועד לכוס. למבוגרים תוצע בסוף המפגש טעימה מקצועית של מגוון יינות מובחרים בכוסות רידל בליווי גבינות מתוצרת מחלבות מקומיות וקרקרים בעבודת יד. הילדים יקבלו כוסות יין תירוש ודפי צביעה.

 

מחיר: 1400 ש"ח לג'יפ עד 7 אנשים.

משך הפעילות: 3-4 שעות.  

 

ג'ינג'ר תקשורת  (צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת)
ליהנות מפריסת כורמים עם יין ונשנושים טעימים | צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת

יין ואהבה

לזוגות האוהבים המעוניינים להתרחק מהמוני המטיילים ולחוות את רמת הגולן קצת יותר אינטימית, מומלצת החבילה הזוגית שיש ליקב רמת הגולן להציע בשם 'יין ואהבה', הכוללת סיור בין הנופים הירוקים של היקב הממוקם בקצרין וארוחה רומנטית בין חביות יין מתיישנות. במהלך הסיור המודרך ביקב תצללו מעט אל תוך עולם היין, תבקרו בחדר החביות ותטעמו שלושה יינות שונים. המגש הזוגי שיוגש לאחר מכן כולל שתי כוסות יין, גבינות ממחלבות מקומיות, קרקרים שנעשו בעבודת יד מקמח כוסמין, ריבה, זיתים ואף הפתעה קטנה בסוף.

 

מחיר: 125 ש"ח לזוג.

משך הפעילות: שעה וחצי.

 

רוחות צפוניות

החברים אוהבי האתגרים מוזמנים להתרגש מחוויה מעט שונה ברמת הגולן. 'רוחות צפוניות' הוא סיור ג'יפים שיוצא לדרך בשעות הדמדומים, בין שקיעה לצאת הכוכבים. בעוד החברים מצוידים בפנסים, המסע מתרחש בדרכים צדדיות שעוברות בטבע 'גולני' אל תוך 'ספארי לילה' שבמהלכו אפשר להתרשם מחיות בר הגדלות באזורים הללו, כמו: צבאים, שועלים, תנים, דורבנים ועוד. בסיור תקבלו הסבר על חקלאות מדייקת עד שתגיעו לבקתה הממוקמת בכרם בראון הצפוני והיפיפה של היקב. בבקתה תוכלו ליהנות מארוחת פוייקה מעשה ידיה של שפית מקומית לצד מגוון יינות הדגל של היקב המביאים לידי ביטוי את הטרואר הנפלא (מכלול תנאי הסביבה המשפיעים על התוצרת החקלאית) של רמת הגולן.

 

מחיר: 580 ש"ח לאדם בקבוצה של בין 10-21 איש.

משך הפעילות: 3-4 שעות.  

 

ג'ינג'ר תקשורת (צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת)
במיוחד לאוהבי אתגרים בטבע | צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת

סיור יין מקצועי

לקהל המקצועי חובב הקולינריה מומלץ ביותר סיור במרכז המבקרים של יקב רמת הגולן הממוקם בקצרין, הכולל מפגש מרתק עם עולם היין, הדרכה על הטרואר הייחודי לרמת הגולן והכרת אומנות גידול גפן היין. במהלך הסיור תבקרו באולם החביות המרשים של היקב שנוסד בשנת 1983, שם תקבלו הסבר על תהליך ייצור היין והיישון בחביות. לאחר מכן תתארחו במרתף היקב, בו מאוכסנים כל היינות שיוצרו מיום הקמתו. ארכיון היינות הוא ספריית ידע ותיעוד שמייצגת כמעט 40 שנה של עשיית יינות איכות. לאחר מכן תהנו מטעימת יינות מקצועית בכוסות קריסטל מבית 'רידל' של כחמישה יינות פרימיום מסדרת ירדן לצד גבינות עשירות ממחלבות בוטיק מקומיות.

 

מחיר: 150 ש"ח לאדם.

משך הפעילות: כשעה וחצי.

ג'ינג'ר תקשורת  (צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת)
מומלץ: סיור במרכז המבקרים של יקב רמת הגולן | צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת
 

ארוחת שף במרתף היין  

פעילות ייחודית נוספת ברמת הגולן המוכוונת לאוהבי הקולינריה שבינינו, באמצעותה ניתן להכיר את האזור הגאוגרפי דווקא דרך חומרי הגלם החקלאיים שבו והתוצרת המקומית, היא ארוחת שף במרתף היינות של יקב רמת הגולן. בירידה מטה אל המרתף מתגלים גם ארכיון היין ואולם החביות רחב הידיים של היקב. שם, בישיבה סביב שולחן אבירים מרשים מעץ, תהנו מארוחת שף שיצרה שפרה מיכאלוביץ' ממיטב התוצרת המקומית העונתית של רמת הגולן. הארוחה מלווה ביינות המתכתבים עם המנות המוגשות לאורכה. במהלכה ניתנים גם הסברים על יין והתאמתו לאוכל. מהארומות וטעמם של היינות מתגלה גם הטרואר בו גדלו ענבי היין ברמת הגולן.

 

מחיר: בין 290-390 ש"ח לאדם.

משך הפעילות: כשעתיים. 

מיועד לקבוצות.

 

ג'ינג'ר תקשורת  (צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת)
הכל על תהליך ייצור היין והיישון בחביות במרתף היקב | צילום: יח"צ ג'ינג'ר תקשורת

"לחוות את רמת הגולן דרך העיניים שלנו, זה כמו לעבור מעין מסע עולמי. בפחות משעתיים נסיעה מהמרכז, אפשר לחוות מגוון יינות שמכירים בטיולים ברחבי העולם ולקבל הבנה על תהליך הכנת היין, גידול הגפנים, חקלאות ברמת הגולן ועוד", אומר יאיר שפירא, מנכ"ל יקב רמת הגולן ומסביר: "יקב רמת הגולן, שהוקם בשנת 1983 על ידי שמונה קיבוצים ומושבים מרמת הגולן ומהגליל העליון, מוגדר כאזור גידול יין ברמת הגולן. אזור רמת הגולן, שלא בכדי מכונה 'ארץ היין', הוא אזור איכותי מאוד מבחינה גיאוגרפית לגידול ענבי יין. הוא נהנה מיתרונות שאין במקומות אחרים - מצד אחד הוא קצר יחסית באורכו ונפרש על פני שטח של כ- 60 ק"מ, מצד שני הגובה שלו נע בין 400 מטר בדרום הגולן ועד ל- 1,200 מטר בצפון הגולן למרגלות הר חרמון. כלל אצבע ידוע אומר, שכל 100 מטר גובה זה כמו לזוז מעלת קו רוחב על פני כדור הארץ, כך שברצועה יחסית קצרה, משתנים תנאי מזג האוויר ומאפשרים לנו לגדל זני ענבים באיכויות גבוהות שהיית מוצא בכרמים מדרום צרפת, קליפורניה ועד לאוסטריה שבצפון. הטרואר הייחודי של רמת הגולן מאופיין באדמה בזלתית. היקב הוא גם היחידי בארץ שבבעלותו משתלה ברישיון משתלת ENTAV המובילה בצרפת לייצור שתילי גפן יין נקיים מווירוסים. נתוני פתיחה מיוחדים אלה מאפשרים לנו לגדל כ-22 זנים איכותיים של ענבי יין, ולייצר מגוון סדרות יינות באיכויות גבוהות מאוד".

למה כדאי להגיע לרמת הגולן דווקא עכשיו?

"בתקופה הזאת אפשר לראות שלג בפסגות באזורים של עין זיוון ואורטל, וגם כרמים מושלגים - מה שאי אפשר לראות בשום מקום אחר בארץ. רמת הגולן מלאה עכשיו בנחלים זורמים ומפלים כשברקע הנוף הקסום של הכנרת. יין מתחבר לעולם הקולינריה ובגולן יש גם קולינריה מדהימה - מגבינות מקומיות ועד גידולים חקלאיים מקומיים ובשרים. חשוב לנו שאנשים יראו גם את הצד הזה של רמת הגולן כחלק מחזון היקב להוביל את תרבות היין הישראלית בארץ ובעולם. טעימת היין היא רק סוף התהליך, התהליך מתחיל בכרם והמטרה שלנו היא לקדם את עולם היין ולגדל פה דור צעיר שחי את העולם הזה. זה עולם גדול ומסקרן שיש מה לגלות וללמוד בו - כאן ביקב, אנחנו מנגישים אותו לכולם בידע, בסיורים, בטעימות ובאירוח החם והעוטף שלנו".  

 

לתיאום פעילויות היקב:

כתובת אימייל: winetour@golanwines.co.il

טלפון/ וואטסאפ: 04-6968435