1. יעילות גלולת "היום שאחרי"

קשה להעריך במדויק את יעילות הגלולה כיוון שהיא תלויה בפרמטרים כמו מועד המגע המיני במהלך החודש וכמה פעמים התקיימו יחסי מין לא מוגנים, אך מחקרים אחרונים מעריכים שמתוך 100 נשים שנוטלות את הגלולה על פי ההוראות, בערך 2-3 נשים עשויות להרות.

2. מועד הנטילה הוא משמעותי – אל תדחי, תקחי!

ככל שנטילת גלולת "היום שאחרי" דוגמת פוסטינור תהיה סמוכה יותר למגע המיני הלא מוגן, יעילות התכשיר תהיה גבוהה יותר. אז אל תדחי, תקחי! פוסטינור מיועדת למניעת היריון עד 72 שעות (שלושה ימים) ממועד קיום המגע המיני הלא מוגן.

3. לגלולת "היום שאחרי" אין השפעה לטווח הארוך

ההשפעה של גלולת "היום שאחרי" מוגבלת למחזור הספציפי בו נלקחה. היא עשויה להקדים או לאחר את הוסת, אבל מהרגע שזו הופיעה – רכיבי הגלולה מופרשים מהגוף ולא מותירים שאריות במערכת הדם, כך שאין להם השפעה ארוכת טווח על פריון או על סדירות המחזור.

טבלת מחזור (צילום: shutterstock By ViDi Studio)
אין השפעה לטווח הארוך | צילום: shutterstock By ViDi Studio

4. במצבי חירום ניתן ליטול את הגלולה יותר מפעם אחת במחזור

ד"ר משה זלוצובר, מומחה במיילדות וגניקולוגיה, מסביר: "הגלולה דוחה את הביוץ ולכן אם תקיימו יחסי מין בלתי מוגנים אחרי שנטלת אותה, את למעשה שוב בסיכון להיכנס להיריון. זה אמנם לא מומלץ, אבל ניתן ליטול את הגלולה יותר מפעם אחת במחזור, לכן כדאי לך במצב זה לקחת מנה חוזרת".

5. גלולת "היום שאחרי" ממש לא מחליפה אמצעי מניעה שגרתיים

אל תתרגלי לחשוב שבמקום להשתמש באמצעי מניעה קבוע את יכולה פשוט לקחת גלולות "היום שאחרי". אם את מתלבטת לגבי אמצעי מניעה קבוע, כדאי לך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך.

 

פוסטינור למניעת הריון לאחר מגע מיני ללא אמצעי מניעה אינו מהווה תחליף לשימוש קבוע באמצעי מניעה. השימוש בתכשיר אינו מגן בפני מחלות מין ואינו מהווה תחליף לאמצעי הגנה ממחלות מין. לאחר שנטלת את התכשיר מומלץ לפנות לרופא נשים לקבלת ייעוץ ומעקב.