לתת - 2 (צילום: אילנה פור)
צילום: אילנה פור

באותו הערב המקום כולו מוקדש לניצולי שואה, הנתמכים על ידי ארגון "לתת", שהגיעו כדי לחגוג את מסיבת ראש השנה. הם נכנסו למקום בליווי מתנדבים שסייעו בהגעתם, נראו מגונדרים ונרגשים לקראת ערב שהתחיל בארוחה כיד המלך עם מוזיקה והמשיך עם שירה בציבור. אבל הערב הזה בעיקר היווה עבורם סיבה לצאת מהבית ולפגוש אנשים.

"הפעם האחרונה שהייתי בנשף של ארגון "לתת" הייתה לפני הקורונה. התגעגעתי למסיבות" מספר יחיאל, ניצול שואה בן 88 מחיפה הנתמך במסגרת תוכנית "לתת סיוע לחיים" של הארגון.

חוזרים לשגרת האירועים

המסיבה הזו היא אחת מתוך שמונה מסיבות המארחות מדי שנה כ-200 ניצולי שואה נזקקים, נתמכי תכנית "לתת סיוע לחיים" של ארגון "לתת", מרביתם עריריים. המסיבות מתקיימות פעמיים בשנה, בפסח ובראש השנה, ונחשבות לאחד מאירועי השיא של התכנית. ארגון "לתת" וחברות וארגונים שותפים כמו "טבע", "ישראכרט", "אלביט", "מדינול", "מגדל" ו"רדוור" מפיקים את מסיבות החג הללו בכל רחבי הארץ, על מנת להנגיש אותן לכמה שיותר ניצולים. עובדי החברות השותפות מתנדבים באירוע וגם מסייעים לחוגגים להגיע לאירוע ולחזור לביתם בבטחה. אחרי פגרה של כשנתיים בגלל המגפה, השנה הוחזרה המסורת, לשמחתם הרבה של כל מי שלוקח חלק.

לתת - 3 (צילום: אילנה פור)
צילום: אילנה פור

"לראות את ניצולי השואה מתרגשים ככה, ואף יותר מזה לראות את המתנדבים פוגשים אותם ביראת כבוד, שמחים ומודים על ההזדמנות לכבד את דור המייסדים של המדינה, בשבילנו זה שווה הכל", אומרת שיר כהן, מנהלת התוכנית בארגון לתת. "זו הסיבה שבשבילה אנחנו קמים/ות בבוקר לעבודה עם הרבה אמונה בדרך".

סיוע מקיף ושוטף ל-1,450 ניצולי שואה נזקקים

תוכנית "לתת סיוע לחיים" פועלת לשיפור חייהם והקלה על מצוקתם של כ-1,450 ניצולי שואה נזקקים ומעניקה מעטפת תמיכה הוליסטית הכוללת סיוע במזון, שיפוץ דירות ומענה לצרכים חיוניים, ביקורים אישיים על ידי מתנדבים ואירועים חברתיים. הודות לוועידת התביעות הפועלת לרווחתם של ניצולי השואה ותומכת בפעילות ארגון "לתת" בתחום הסיוע לניצולי שואה נזקקים מאז 2007, הצליח הארגון להכפיל את כמות המזון ולגוון את תכולתו של סל הסיוע המחולק לכל ניצול שואה שנתמך בתוכנית לקראת החגים.  

בישראל חיים כיום כ-161 אלף ניצולי שואה, כרבע  מהם נזקקים ומתקשים לסיים את חייהם בכבוד. לתרומת ארוחת חג למשפחות, קשישים וניצולי שואה נזקקים, לחצו כאן או חייגו 6833*.