חיילים מחלצים גורים מתעלת הביוב (צילום: מתוך הסרטון שהועלה לפייסבוק)
"אותו חייל נכנס לתוך הביוב וחילץ מתוכו את הגור" | צילום: מתוך הסרטון שהועלה לפייסבוק

מבצע חילוץ לא שגרתי ומרגש התנהל ביום ראשון השבוע, במטרה להציל ארבעה גורי כלבים שנלכדו בביוב של אחד מבסיסי צה"ל. בשעת לילה מאוחרת, חיילים המשרתים באוגדת איו"ש שמעו את היללות של הגורים האומללים ולא חשבו פעמיים לפני שהחליטו לפעול. הם לא הסתפקו רק בחילוץ, ועכשיו הם גם פועלים כדי למצוא להם בית חם.

בפוסט מרגש שזכה לאלפי צפיות וכמה מאות לייקים, כתבה החיילת לוליטה קנייזצקי, "אני ועוד כמה חברים משרתים באוגדת איו"ש במנהל האזרחי בבית אל. אתמול בשעות הלילה שמענו יללות חזקות וכשיצאנו לבדוק מאיפה הקולות מגיעים, גילינו שלושה גורים קטנים נטושים בתוך אתר בנייה שליד המגורים שלנו (שנמצא כרגע בשיפוצים). למחרת, כשראינו שהגורים אכן נטושים, החלטנו להיכנס לאתר הבנייה ולבדוק מה קורה. הוצאנו את שלושתם, האכלנו אותם ונתנו להם לשתות".

אבל קולות הייללות לא הפסיקו גם אחרי שאיתרו את שלושת הגורים: "הבנו שזה מגיע מעוד גור שנקלע למצוקה, אך לא ידענו איפה הוא". החיילים לא חשבו פעמיים ונכנסו שוב לאתר הבנייה. הם הבינו שהפעם החילוץ יהיה מורכב יותר, שלא להגיד מלוכלך יותר, משום שהגור הרביעי נלכד במערכת הביוב של הבסיס.

קנייזצקי מספר ש"אחד החיילים פתח את מכסה הביוב שהיו סגור בחציו וראה שם את הגור הרביעי, כשהוא מלוכלך מפוחד ופצוע. אותו חייל נכנס לתוך הביוב וחילץ מתוכו את הגור, ומשם איחדנו את ארבעתם ופינינו אותם לעמותת צער בעלי חיים". לאחר מכן, החיילים החליטו לפעול בעצמם בכדי למצוא לגורים האומללים בית חם כמה שיותר מהר.

"אנו פונים אליכם עם תמונות שימחישו את המאורע", כתבה החיילת. "אשמח אם תוכלו לשתף ולפרסם את הכלבים שמחכים לבית חם בצער בעלי חיים בעטרות ירושלים. מיותר להוסיף שיש שם עוד המון כלבים וגורים שמחכים לבית חם ואוהב!".

במיוחד לאחר השבוע הלא קל שעבר על חיילי צה"ל בתקשורת, חשוב עוד יותר לתת להם ח"ח ענק עבור דברים מהסוג הזה, שקורים לא פעם ולרוב ללא פרסום.

עוד ב- פז"ם: