צה"ל וצבא יוון סיימו ביום רביעי השבוע אימון יבשתי ייחודי בשטחי אימונים ביוון. לוחמי זרוע היבשה מישראל תרגלו יחד עם היוונים והאמריקאים מגוון תרחישים משותפים בהם לוחמה בשטח בנוי, העברת לוגיסטיקה ושילוב כוחות הנדסה וארטילריה.
לרוב חילות האוויר והים נשלחים לאימון מחוץ לישראל. אולם בשנים האחרונות גברו האימונים של זרוע היבשה במדינות בחו"ל, בעיקר בחטיבת הקומנדו, צנחנים, סיירות ויחידות מיוחדות.
הצבאות שהתאמנו יחד הקימו צוותי חשיבה לניתוח והפקת לקחים משותפים. בסרטונים והתמונות ניתן לראות את הכוחות מבצעים יחד אימוני מסוקים והנחתת כוחות. בהמשך השתלטות ומעבר בין מבנים בשטח אורבני. הכוחות תרגלו תרחישים שונים ביום ובלילה. בהם גם הגנת גבולות.
בצה"ל ציינו כי "התרגיל תוכנן בהובלת זרוע היבשה" וצה"ל שלח ליוון לוחמים מחטיבת הקומנדו, סיירת נח"ל ויחידות נוספות. בין ישראל ליוון שיתוף ביטחוני הדוק וארוך שנים והתרגיל הזה מציג זאת, גם על רקע ההחלטה של ישראל שלא לשלוח את חיל האוויר לתרגיל "איניוחוס 2023" ביוון. מנגד, כפי שפרסמנו ב-mako, יוון תשלח 4 מטוסי F-16V לאימון "בלו פלאג 2023" בישראל.
קשר משמעותי ושת"פ עם יוון
התרגיל הסתיים בטקס רשמי במהלכו מפקד זרוע היבשה, אלוף תמיר ידעי העניק למפקד צבא היבשה של יוון, גנרל אנג׳לוס צ׳ודלודיס, תשורה כאות הערכה עם תחילת תפקידו של הגנרל. "זוהי אבן דרך משמעותית בקשר שבין הצבאות במטרה לשפר את יכולת ההתמודדות עם איומים אזוריים", אמרו בצה"ל על התרגיל.
נספח צה"ל ביוון, אלוף-משנה טל וולנברג אמר כי "האימון הוא המשכו של קשר משמעותי ושל שיתופי פעולה עם צבא היבשה היווני. מטרת שיתוף הפעולה היא לתרגל, להתאמן וללמוד תפיסות לחימה, גישות ומערכות אחרות, כל זאת בכדי לחדד את המוכנות המשותפת, לצד חלוקת הידע, הניסיון המבצעי ושיטות הפעולה שלנו. זהו מפגן עוצמה אשר גורם לנו להרגיש גאווה עצומה".
אימון זה מגיע אחרי מספר גדול יחסית של תרגילים משותפים לצה"ל וצבאות זרים. בחודש שעבר הסתיים תרגיל יבשתי אווירי וימי משותף "אלוני הבזלת", הגדול ביותר שהתקיים בשיתוף צבא ארה״ב, שבו לקחו חלק כ-6,500 מפקדים וחיילים מצבא ארה״ב. בדצמבר האחרון שני הצבאות ביצעו יחד אימון לוחמת סייבר כשבאותו החודש, היה גם אימון אווירי משותף עם צרפת.