צה"ל פרסם אמש (ראשון) פרטים מתחקיר שבוצע אחרי שבאו"ם טענו שכוח ישראלי ירה לעבר עמדה שלהם. מסיכום התחקיר שפורסם על ידי הצבא, עולה שחיזבאללה ירה מספר גדול של טילי נ"ט, מה שהוביל למספר נפגעים לצה"ל. במהלך הפינוי, שני טנקים שהיו בחיפוי נסעו לאחור לעמדת כוח יוניפי"ל, שם הפעילו מיסוך. לאחר סיום הפינוי הטנקים עזבו את העמדה.
כעת אנחנו מפרסמים פרטים חדשים על האירוע ועל התנהלות כוח יוניפי"ל בדרום לבנון, שכבר שנים לא ממלא את המנדט שהביא להקמתו ואף משמש כ"מגן אנושי" של חיזבאללה.
למעשה, היו שני אירועים הקשורים בעמדת יוניפי"ל ובשניהם היו מעורבים כוחות שריון. יום קודם טנק זיהה מטרה ליד מוצב יוניפי"ל ולכוח לא ניתן אישור לירי, למרות שההפללה הייתה ודאית. יום לאחר מכן, רחפן שוב זיהה מטרה ליד המוצב של יוניפי"ל. הפעם מתקבל אישור לפתוח באש ומסוק קרב משמיד חוליה של שמונה מחבלים לפחות, מארגון אמל. תוך כדי האירוע הזה, הטנק שוב מזהה מטרה במוצב יוניפי"ל ומקבל אישור לבצע ירי נוסף.
חיזבאללה מיקם תשתיות טרור צמוד לעמדות של האו"ם במטרה למנוע מישראל לתקוף אותן. כך הפכו אנשי האו"ם למגן אנושי של חיזבאללה. בצבא אומרים שכל מוצבי האו"ם ראו וידעו מה הוקם בשטח שפיקחו עליו. גורמים בצה"ל אף טוענים כי ידועים מקרים שבהם אנשי או"ם סייעו לאנשי חיזבאללה לחשוף כוחות ישראלים שפעלו בגזרה.
על פי החלטה 1701 תפקידם של אלפי חיילי האו"ם בלבנון היה למנוע את הירידה של חיזבאללה דרומה ואת הפעילות שלהם שם. בנוסף גם לסייע לצבא לבנון באכיפה של ההחלטה הזאת. תפקידם במסגרת המנדט שניתן להם, הינו למנוע כל פעילות עוינת באזור הזה, כולל על ידי שימוש בכוח.
אבל, פעם אחר פעם כוחות צה"ל שביצעו תעסוקה בגבול לבנון ראו את אנשי יוניפי"ל עומדים ליד אנשי חיזבאללה וצבא לבנון מבלי לעשות את תפקידם. לפני כשנה כותב שורות אלו תיעד במסגרת שירות מילואים את האופן שבו הכוחות של האו"ם מתנהלים בדרום לבנון. באותן תמונות אפשר לראות איך הם נמצאים בגבול ישראל לבנון לצד פעילים של חיזבאללה שבהם גם חמושים.
כוחות יוניפי"ל בלבנון הפכו כבר מזמן ללא רלוונטיים, שאינם עושים את תפקידם על פי המנדט שניתן להם לשמירת השלום והרחקת כוחות חיזבאללה מאזור הגבול עם ישראל.
עוד לפני המלחמה, ישראל העלתה טענות רבות בדבר התנהלות האו"ם בשטחי דרום לבנון. העובדה שחיזבאללה בנה תשתיות טרור אדירות בכל המדינה, כולל בדרום עד קו המגע, מלמדת עד כמה אלפי חיילי האו"ם כשלו בתפקידם והפכו לחסרי חשיבות. זאת הסיבה שראש הממשלה נתניהו דרש ממזכ"ל האו"ם גוטרש לפנות את אנשיו מלבנון. מה שלא צפוי לקרות בגלל התנגדות הארגון וגם העובדה שישראל משאירה את הבקשה ברמת ההצהרות ולא מעבר.