דובר צה"ל התיר הבוקר (חמישי) לפרסום שסרן רואי מילר ז"ל, מפקד מחלקה בגדוד רותם שבחטיבת גבעתי, נהרג בקרבות בשג'אעיה שבצפון הרצועה. זאת אחרי שבלילה הותר לפרסום מותו של סרן איליי אלישע לוגסי ז"ל, בן 21 מקריית שמונה, מפקד צוות בגדוד 75 בחטיבה 7 שנהרג מנ"ט בשג'אעיה.
בשבועיים האחרונים נפלו 14 חללי צה"ל, לא רק בעזה אלא גם באיו"ש ובפיגוע בכרמיאל, והתחושה היא שהמלחמה גובה מחיר גבוה וכואב אחרי תקופה ארוכה של "שקט יחסי" באפריל-מאי, אז מספר הודעות ה"הותר לפרסום" היה נמוך יותר.
למרות הכאב העצום, הדבר אינו מעיד בהכרח על דשדוש או אי הצלחה של צה"ל במלחמה מול חמאס, אלא על יותר התקפות של צה"ל ברחבי רצועת עזה ועלייה מאסיבית במספר הקרבות וההתקלויות. חמאס גם מבין שלא נשארו לו יותר מדי נכסים להגן עליהם ומה שנשאר לו הוא לנסות לשרוד ולפגוע כמה שיותר בכוחות צה"ל.
בצה"ל מדווחים שמאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר 2023 נהרגו 677 חיילים, ומאז החל התמרון הקרקעי ברצועת עזה נהרגו 322 חיילים. ביחס לעוצמה וסוג הלחימה שצה"ל מנהל בעזה, ולמרות הכאב, מדובר בהיקף נפגעים נמוך שספק אם גם הצבאות המתקדמים ביותר בעולם היו מצליחים להימנע ממנו.
מובן שאין בכך כדי לנחם את מי שאיבדו את יקיריהם, אך צה"ל הוא חלוץ עולמי בלחימה בשטח הרוס ובלחימה מקבילה מעל ומתחת לקרקע, תורת הלחימה בתחום שנכתבת למעשה במלחמה זו על ידי צה"ל ולא מעט קצינים בכירים בעולם לומדים אותה.
גם העובדה שצה"ל, גם אם לא במתכוון, נאלץ לספק לצד השני את המידע על המהלכים שהוא מתכנן לעשות – בכך שמפנים אזרחים לפני מתקפה ובכך בעקיפין גם מספקים מידע לחמאס שיכול להתארגן – זהו דבר שאין לו אח ורע בעולם, דבר נוסף שמשפיע על מספר ההרוגים והפצועים אך מחייב כדי לאפשר לישראל להמשיך במלחמה למרות הלחץ הבין-לאומי.
בעוד שצה"ל מנצח באופן חד משמעי את הקרבות בעזה ומשמיד נכסים משמעותיים של חמאס מבלי שהם מצליחים למנוע זאת, המחבלים נלחמים בעיקר כדי לשרוד וכדי להרוג כמה שיותר חיילים. כדי לעשות את זה, הם מנהלים מלחמת גרילה לא פשוטה עבור צה"ל. המחבלים נחשפים לזמן קצר מאוד, כשהם מפתיעים את הכוחות משטחים הרוסים וממנהרות, וזמן התגובה של הכוחות עומד על שניות.
מספר חללי צה"ל, וגם המחבלים ההרוגים, מעיד בעיקר על נפח הלחימה. בעוד שבאפריל-מאי כמעט שלא הייתה לחימה, בתקופה האחרונה צה"ל נכנס לרפיח ולאחרונה גם לשג'אעיה, כל זאת במקביל לפשיטות שנעשות על ידי אוגדה 99 מהפרוזדור וגם באזור ה"פרימטר", על ידי אוגדה 143. המהלכים האלה הגבירו משמעותית את החיכוך עם המחבלים ומכאן שגם מספר החללים וההודעות "הותר לפרסום" עלה. זאת מלחמת גרילה קשה ומורכבת, וכמו בכל מלחמה, גם אם עושים את הכל נכון, יש נפגעים לצערנו הרב.
הדבר אינו מעיד על הפסדים בשדה הקרב. זאת מלחמת התשה שצפויה להימשך עוד זמן רב. שנתיים ויותר מזה על פי חלק מהמפקדים שפגשנו בשטח. בקרוב צה"ל יוציא את רוב הכוחות שלו מרצועת עזה, למעט הפרוזדור וציר פילדלפי, כחלק מהמעבר לשלב ג' אותו ראש הממשלה צפוי לאשר בקרוב. כאשר הכוחות יצאו, מעזה נראה שוב ירידה במספר הנפגעים של צה"ל. אבל בכל פעם שהם יכנסו לשם לפשיטה, כפי שצפוי בשלב הזה, נראה לצערנו נפגעים.