היממה שאחרי התקיפה הישראלית לסיכול התגובה של חיזבאללה: השקט נשמר בשלב הזה וכמעט שלא תועדו אירועים בגבול בצפון ובלבנון. אחרי ההצלחה הטקטית המרשימה שהושגה על ידי המודיעין וחיל האוויר הישראלי, נראה כי שני הצדדים בחרו להוריד הילוך.
בבוקר המוחרת הציבור הישראלי שואל את עצמו מה הלאה: במשך שבועות ארוכים הייתה כוננות למתקפת תגובה של חיזבאללה על חיסול בכיר הארגון פואד שוכר בתקיפת צה"ל בביירות. נכון לעכשיו זה הסתכם בעוד יום של שיגורים רבים של חיזבאללה, נזק וחרדה ביישובי הצפון, שעדיין לא יכולים להחזיר את התושבים ולחזור לשגרה.
חיזבאללה מספר על הישגים כביכול וירי לעבר מטרות צבאיות במרכז הארץ, שבפועל יורטו בידי צה"ל ללא נפילות, אזעקות וכדומה. צה"ל מדווח על פעולה מוצלחת של מתקפת מנע ויירוט, והקדים מבחינתו את חיזבאללה ומנע ממנו לממש את תוכניתו. ובכל זאת - אין שינוי במצב, הצפון מתוח, התושבים לא יכולים לחזור לבתיהם - וגם הדיווחים על עסקת חטופים שתביא להסדרת המצב בצפון, לא מתממשים.
אזרחי ישראל גם שואלים עצמם הבוקר איך מתקפה נרחבת כזו של צה"ל כמעט שלא מתועדת ואין ממש תמונות ותיעוד של הנזק והפגיעה בלבנון, גם לא דיווחים משמעותיים על הרוגים בשורות חיזבאללה. ההסבר לכך יכול להיות שעל פי מרבית הדיווחים, חיזבאללה מיקם את המשגרים שלו בשטחים פתוחים, ביערות, ושם תקף צה"ל, ולא בשטח הבנוי, ששם כל תקיפה זוכה מהר מאוד לתיעוד ותהודה. בנוסף, מרבית האזורים האלו הם כמו "שטח צבאי סגור" של חיזבאללה, שלא מאפשר גישה אליהם בלי אישור שלו.
לנוכח אירועי העבר, סביר שנראה בקרוב מאוד את המשך ה"טפטופים" של מלחמת ההתשה בצפון, עם ירי של חיזבאללה מצד אחד ותגובות של ישראל מהצד האחר. בישראל כמו שזה נראה לא התקבלה ההחלטה לשינוי האסטרטגיה, ולמרות המהלך שהביא להשמדה של אלפי רקטות וכטב"מים בדרום לבנון – כך על פי צה"ל, גם היום אין צפי לחזרתם של עשרות אלפי מפוני הצפון לביתם.
מההודעות של דובר צה"ל שפורסמו במהלך יום ראשון, עולה שהתגובה של חיזבאללה לחיסול של פואד שוכר בביירות הייתה אמורה להיות ירי נרחב של מאות רקטות לצפון ועוד מספר קטן של רקטות וכטב"מים ליעדים אסטרטגים במרכז, בין השאר בסיס 8200 בגלילות ומטה המוסד. בצה"ל אומרים גם הבוקר שחיזבאללה התכוון לשגר מאות בודדות של רקטות לצפון ושחיל האוויר השמיד אחוז גבוה מהן כמו גם את כל הרקטות ארוכות הטווח שחיזבאללה הוריד לדרום לבנון, כדי לבצע את הירי משם.
ההישג וההצלחה בפגיעה במטרות היה משמעותי. אבל בהנחה שהדברים של צה"ל נכונים, תגובה שעיקרה ירי מאות בודדות של רקטות לצפון, אז התקיפות של חיל האוויר לא הצליחו לסכל באמת את התגובה, שהרי חיזבאללה שיגר אתמול מטח של 220 רקטות על פי צה"ל או 320 רקטות על פי חיזבאללה וגם כמה עשרות כטב"מים לעבר הצפון.
ההצלחה העיקרית בהקשר הזה היא שכמעט כולן יורטו, כולל הכטב"מים ושלא הייתה פגיעה באף בסיס צבאי, סוללת כיפת ברזל ומערכים נוספים, לטענת הצבא. גם הפגיעה בישובים ביחס לכמות הרקטות הייתה נמוכה יחסית. באירוע נהרג לוחם חיל הים, אבל כאן נראה שזה קרה בגלל תקלה מבצעית.
בישראל מתייחסים לתקיפה הנרחבת של חיל האוויר, שבה השתתפו כמאה מטוסי קרב ועוד עשרות מטוסי תדלוק, מודיעין, סיור, בקרה ומסוקים, כאל הצלחה גדולה. ואכן מדובר בהצלחה. העובדה שחיזבאללה איבד אלפי רקטות, כטב"מים ומשגרים, על פי הצבא, היא משמעותית. אבל בסוף זה ארגון שעל פי צה"ל יש לו בין 150 ל-200 אלף רקטות. התקיפה הזו לא תשנה לבדה את תמונת המצב ולא תחזיר את תושבי הצפון לביתם.
בצה"ל מבינים היטב שנדרשת פעולה נרחבת יותר, צבאית ומדינית. זאת הסיבה כפי שפרסמנו לא מעט פעמים בעבר, שכבר חצי שנה שהדרג הצבאי מבקש מהמדיני לקבל החלטות בנושא ולהסיט משאבים מהלחימה בעזה ללחימה בלבנון.
הדרג המדיני לא קיבל את ההחלטה בנושא וגם כעת, אחרי התקיפה, לא התקבלו החלטות בשלב הזה לשינוי המשוואה מול חיזבאללה והעברת מרכז הכובד מעזה ללבנון. עד שזה לא יקרה, מלחמת ההתשה בצפון תתנהל בחודשים הבאים בדיוק כפי שהתנהלה עד כה, עם פוטנציאל הידרדרות שישראל לא תשלוט בה.