
משרתי זרועות הביטחון במדינת ישראל עושים ימים כלילות על מנת להגן על אזרחינו אך מה קורה כאשר הם נפצעים במהלך שירותם? מי שומר עליהם? ומי מגן על זכויותם? עורך הדין כרמי בוסתנאי, המתמחה בדיני נזיקין ומנהל את פורום תאונות ילדים בפרקליטי IL מסביר.
זקוקים לייעוץ משפטי בנושא הנזיקין? לחצו כאן
או שעורך דין יחזור אליכם תוך 24 שעות
בני (שם בדוי) שירת במהלך שירותו הסדיר בחטיבת הצנחנים כחובש. במהלך פעולה מבצעית, חברו שעמד לידו עלה על מוקש חי ונפצע אנושות כתוצאה מהפיצוץ. בני אשר נפצע קלות בגופו מרסיסים וסבל מצלצולים עזים באוזניו בעקבות הפיצוץ, רץ לספק עזרה ראשונה עבור חברו. בני אשר ידע כי חברו גוסס, לא הסכים לעוזבו גם כאשר מסוק הפינוי הגיע לשטח ועלה עימו על המסוק תוך שהוא מחזיק את ידו ומדבר אליו ללא הרף שיחזיק מעמד וכי הכל יהיה בסדר אך דרגת הפציעה הייתה חמורה מדי וחברו מת בזרועותיו.
לאחר אשפוז קצר לשם טיפול בפציעותיו בני שוחרר לביתו בדיוק ביום בו התקיימה ההלוויה של חברו. בני הגיע להלוויה ופגש בפעם הראשונה את בני משפחתו של חברו וספג לתוכו את הכאב הרב בו הם היו שרויים, ובפעם הראשונה, כאשר הניח אבן על ארון הקבורה, החל לשחזר במוחו את אשר ארע, פרץ בבכי עז, נשכב על הארון ולא זז משם עד אשר אנשים הרימו אותו והביאו אותו בחזרה לביתו. מבולבל ועמוס ברגשות סוערים, נכנס בני למיטתו על מנת לנוח מאירועי היום בתקווה שלאחר שינה טובה הוא יתאושש אך כשקם הבין כי טעה.
בני שקע בדיכאון עמוק אשר לווה בנדודי שינה וסיוטים על מאורעות היום בו חברו נפטר והחל להפגש עם פסיכאטר אשר רשם לו כדורים וקבע כי הוא סובל מתסמונת פוסט טראומתי בעקבות האירוע.
לבני שהיה בחור צעיר כבן 21 מלא חיים, מלח הארץ אשר היה אמור להשתחרר ימים ספורים לאחר האירוע ותיכנן כבר את חייו החדשים ככל בחור בן גילו, לטוס לטיול, לחזור ולהתחיל ללמוד רפואה, להקים משפחה ולחיות חיים מלאים ומאושרים, נגדעו החלומות והוא הפך לצל של עצמו אשר תלוי לחלוטין בכדורים פסיכאטריים על מנת להצליח להרים את עצמו ממיטתו.

כחצי שנה לאחר מכן, בסיועו של עורך הדין נקבעה לבני דרגת נכות בשיעור 70% והוא החל לקבל קצבה גם רטוראקטיבית מיום נגלתה מחלת הנפש בה לקה כתוצאה מתסמונת פוסט טראומה בשל האירוע שחווה בעת שירותו.
נפצעתם במהלך שירותכם?
במקרים של תביעה בגין חבלה או מחלה בשל תקופת שירות במסגרת הצבא משטרה ו/או השב"ס, על התובע חלה חובת ההוכחה כי אכן קיים קשר סיבתי בין מצבו הבריאותי לבין תקופת השירות בה שירת ולא בשל סיבה אחרת. ניתן להוכיח את הקשר הסיבתי, על פי רוב, באמצעות חוות דעת רפואית של מומחה בתחום הרלוונטי.
קצין התגמולים רשאי, אך לא חייב, לקבל את חוות דעתו של הרופא המומחה ואף לבקש חוות דעת נוספת. לאחר מכן, החייל ישלח לוועדה רפואית על מנת שזו תקבע את אחוזי הנכות בעניינו.

במידה והוועדה קובעת אחוזי נכות נמוכים ניתן לערער לועדה הרפואית העליונה ואם גם שם נקבעו לתובע אחוזי נכות נמוכים יחסית ניתן להגיש תביעה לבית המשפט המחוזי אך תביעה זו תיתכן רק במקרה של שאלה משפטית שהתעוררה ולא בגין שאלות לגבי עובדות או שעניינן ברפואה.
חשוב לציין כי חוק הנכות הינו חוק סוציאלי ועל כן, במקרה של החמרות ושינויים, ניתן להציג ראיות חדשות וכן בדיקות בריאות תקופתיות.
עורך דין כרמי בוסתנאי, המתמחה בדיני נזיקין ומנהל את פורום תאונות ילדים במתחם פרקליטי IL
יש לכם בעיה משפטית? זקוקים לעורך דין? היכנסו עכשיו בחרו עורך דין
תגובות