בטורקיה מדווחים על סיום מסירה של 40 מערכות הגנה אווירית לטווח קצר מסוג "KORKUT". המערכת המבוססת סביב תותח בעל קצב אש גבוהה מיועדת להגן על כוחות הצבא הטורקי, בסיסים ונקודות אסטרטגיות מפני מטוסים ללא טייס וטילי שיוט, שבשנים האחרונות הפכו לאיום גובר.
המלחמה באוקראינה הגבירה את החשיבות של מערכת נ"מ ניידת שתנוע עם הכוחות בשטח ליירוט איומים בגובה נמוך וטווחים קצרים. למשל מסוקים ומטוסי קרב של האויב שטסים בגובה נמוך, מטוסים ללא טייס (מל"טים "מתאבדים") וטילי שיוט.
פגזים חכמים וקצב אש גבוה
החימוש העיקרי של המערכת הטורקית הוא תותח דו-קני 35 מ"מ בעל קצב אש של 1,100 פגזים בדקה. על פי הפרסום הטורקי מדובר בפגזים חדשים אותם פתחו, מסוג "MKEK" שיודעים להתפוצץ ולפזר רסס לעבר המטרה אליה שוגרו כשהם קרובים אליה. הפגזים החכמים וקצב האש, מייצרים למעשה סוג של קיר נפיץ בשמיים שחוסם ומשמיד את המטרות.
בנוסף לתותח, המערכת כוללת גם טילי נ"מ לטווח קצר כמו הסטינגר האמריקאי או האיגלה הרוסי. כל זה יושב על נגמ"ש בעל יכולות אמפיביות. כלומר מערכת ניידת עם יכולת לנוע בשטחים קשים כולל מעבר מכשולי מים. כל נגמ"ש כזה ופעל על ידי שלושה אנשי צוות ומפקד.
בטורקיה מציינים כי מערכת שלמה כוללת שלושה נגמ"שים עם תותח ובנוסף נגמ"ש פיקוד ובקרה. לכל נגמ"ש תותח יש מערכת בקרת אש ומערכות גילוי, המאפשרות לו זיהוי מהיר של מטרות ויכולת לתקשר ולהכווין את שאר הכלים. על פי הטורקים יש להם יכולת ירי ופגיעה גם תוך כדי תנועה.
יעיל למגוון מטרות בטווח קצר
מכ"ם החיפוש שנמצא על רכב הפיקוד והבקרה יודע לזהות מטרות בטווחים של כ-70 ק"מ. לתותחים בעלי קצב האש הגבוה יש יכולת פגיעה במטרות עד לטווח של 4 ק"מ. בטורקיה מדגישים כי ניתן להפעיל את התותחים בעלי קצב האש הגבוה גם לעבר מטרות קרקעיות.
תותחי נ"מ ניידים לטווחים קצרים היו בעבר חלק סטנדרטי מתנועה של כל צבא מתמרן. לאורך השנים החשיבות והיעילות שלהם ירדה והם יצאו משירות. כך היה למשל עם מערכת ה"מחבט" בחיל האוויר הישראלי, אולם היום המל"טים המתאבדים וטילי השיוט החזירו שוב את חשיבות המערכות מהסוג הזה.
גם בארה"ב החלו להקים מחדש יחידות המבוססות על תותחי נ"מ ניידים עם קצב אש גבוה שינועו עם כוחות היבשה במשימות שלהם.