במהלך קורס באחד מבסיסי צה"ל, חשד סמל המחלקה כי אחד מפקודיו השתמש בטלפון נייד, למרות האיסור שהועבר להם במפורש. בהתייחס למקרה, הוציאו סמל המחלקה ומפקדי הכיתות את החיילים אל מחוץ לאוהלים, וערכו עליהם חיפוש גופני על מנת למצוא מי מהחיילים מחזיק עליו טלפון נייד.
חיילי המחלקה, שחשו כי הושפלו, החליטו להגיש קבילה לנציב קבילות החיילים. במהלך בירור הקבילה, הועבר תוכן המקרה למפקד ענף ההכשרות בבסיס ההכשרה בו נמצאים החיילים. לאחר שהמקרה הובא לידיעתו, הוא החליט להעמיד את סמל המחלקה ומפקדי הכיתות לדין משמעתי, ובנוסף העמיד את מפקד המחלקה לדין משמעתי בשל אחריותו למקרה.
לאחר התחקיר הפיץ מפקד ענף ההכשרות את לקחיו לכלל סגל הפלוגה לשם מניעת הישנות מקרים כאלה בעתיד. המפקד הוסיף כי סגל הפיקוד הפעיל שיקול דעת מוטעה ונהג בניגוד לאמת המידה המקובלת והמצופה ממפקדים. בנוסף, ציין כי המסר שהועבר לחיילים בעקבות המקרה הינו מסר שלילי, משום שהוא מהווה הבעת אי אמון בפקודים.
יצויין כי האקט של חיפוש גופני והפשטת חיילים הוא פתרון קיצוני ביותר ונעשה בו שימוש במקרים של חשד שימוש או אחזקת סמים, או חשד לעבירות פליליות חמורות. גם במקרים אלו, האקט נעשה לרב על ידי חוקרי המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) ולא על ידי מפקדים.
הרצוי: יחסי אמון בין מפקדים לפקודים
בעקבות טיפולו הרציני והמעמיק של מפקד ההכשרות בנושא, החליט הנקח"ל שלא להתערב גם הוא, וציין לטובה את הטיפול המהיר של המפקד. בד בבד הדגיש הנציב: "יובהר כי הנני רואה בחומרה כל התנהגות שיש בה כדי לפגוע בכבודם של חיילים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בחיילים המצויים בהכשרה ראשונית", אמר הנציב. "מן הראוי כי מפקדים יטפחו יחסי אמון עם חייליהם ולא ינהגו בשיטות שיש בהן משום השפלה או שימוש במגע פיזי מיותר ופסול לצורך טיפול בהפרות משמעת. בהקשר זה אדגיש את החשיבות שהנני רואה בקיום מערכת הדוקה של בקרה ומעקב, עריכת שיחות חתך עם החיילים והגדרה חד משמעית של המותר והאסור, כמו גם הנורמות המצופות ממפקד בכלל, וביחידות הכשרה בפרט".