צה"ל נחשב לאחד מהצבאות הליברלים בעולם ובכל זאת, בהיותו צבא, הוא מטבעו גוף גברי שעדיין לא פתח את כל התפקידים בעבור נשים. כעת, צה"ל עבר משוכה נוספת בדרכו לשוויון מגדרי מלא, כאשר לראשונה מונתה קצינה לתפקיד מפקדת מחלקה בקורס מ"כים של החי"ר. עמית דנון היא גם הצניגה הראשונה של גדוד קרקל בדרג מפקדי המחלקות בביסל"ח – צעד נוסף בביסוס מעמדו של הגדוד כגדוד חי"ר מן המניין.
דנון, בעברה רקדנית ואלופת הארץ בהתעמלות אומנותית, מי שכונתה בבית "פרינסס" – הפכה להיות חלוצה ופורצת דרך בגדוד שלה ובצה"ל כולו. ”כבר תקופה ארוכה היו ניסיונות של קרקל להכניס מפקד מחלקה מתוך היחידה לפיקוד בביסל"ח (בית הספר למקצועות החי"ר). עד עכשיו היו מפקדים רק מחטיבות אחרות למרות שיש צוות בביסל"ח שהוא רק של קרקל. כדי לקבל את התפקיד עברתי מיונים וראיונות רבים, ואני שמחה שבסופו של דבר קיבלו אותי, עכשיו זו האחריות שלי להציב את הרף". היא אומרת בראיון לאתר צה"ל.
>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם
"אני שמחה להיות זו שדוחפת קדימה. האמירה של מפקדת לצד הרבה מפקדים בנים היא חזקה והיא חלק ממה שקרקל מייצג", סיפרה דנון והוסיפה, "עצם קיום קרקל מעביר את המסר שנשים יכולות להשתלב בתפקידים שפעם לא חשבו שנשים יכולות לעשות". בראיון שנערך עמה בסוף קורס הקצינים, מיד אחריו מונתה לתפקיד מפקדת מחלקה בגדוד, סיפרה כי גם בבית היא שברה לא מעט מוסכמות כשהעמידה רף קרבי במיוחד מול אחיה התאום שמשרת בחיל התותחנים. "הוא רובאי 03 ואני רובאי 12, אבל הוא מפרגן לי".
ונשאלת השאלה, מה הלאה ובאילו עוד הזדמנויות נשמע את השם עמית דנון. "כל מי שתתגייס עכשיו תוכל לראות שאם יש מפקדת בביסל"ח ובהמשך תהיה בבה"ד 1, לאט-לאט לא יהיו הבדלים בכלל. אנחנו צריכות להוכיח את עצמנו". כאשר סיימה את קורס הקצינים הודיעה: "אישה יכולה בהחלט להיות רמטכ"ל. הרבה בנות מוכשרות יודעות לנהל – לא תמיד צריך להסתער".
בכל אופן, כשהבחורה לא ממש סופרת את ההבדל המגדרי בינה לבין גברים, אחרי שהיא הייתה מוכנה לזנוח את קריירת הריקוד וההתעמלות בשביל שירות קרבי ואחרי שהיא מיקמה את עצמה כחלוצה בגדוד שלה ובצה"ל בכלל, אפשר להגיד ללא כל צל של ספק – אורנה ברביבאי, מאחוריך.