כשאזרח ישראלי מקבל בדואר את המעטפה החומה, ברור לו שהוא צריך לומר שלום למשפחה ולעלות על מדים. חייל המילואים הישראלי מזומן לשירות שיימשך בין יום אחד עד ל-30 ימים, במקרה של תעסוקה מבצעית. בממוצע הוא ייעדר מהבית 21 ימים בשנה. מצד אחד לא פשוט להיקרע מהחיים ולחזור להיות חייל, מצד שני מדובר בחופש מהעבודה ובחזרה לגיל 18, וזה כולל את ההתנהגות הילדותית, שרק גברים שישנים שבוע בשטח מסוגלים לה. אבל מה תגידו אם נספר לכם על צו שנמשך שנה שלמה? על אימון כל סוף שבוע ושירות מעבר לים עם חופשה אחת בלבד? כי זו, פחות או יותר, תמונת המצב בצבאות המילואים של רוב מדינות העולם. קבלו הצצה אל מעבר לים – ותגידו תודה שאתם בישראל.
ארה"ב: גדוד 3 במילואים של חיל הנחתים
גדוד המילואים של חיל הנחתים האמריקאי הוקם במהלך מלחמת העולם השנייה, והשתתף בקרבות מול צבא יפן, בין השאר בבסאיפאן ואיוו ג'ימה. את הפרסום שלו קנה הגדוד בזכות פלוגת "לימה", שכיכבה בסרט תיעודי בערוץ ההיסטוריה כפלוגה שנפגעה הכי קשה במלחמה בעיראק. הגדוד גויס בינואר 2005 ואנשי המילואים שלו נלחמו שם עד ספטמבר אותה שנה. חלק מהם יצאו מעיראק רק בינואר 2006. לא פחות מ-46 נחתים של הגדוד נהרגו בסבב זה, רובם כתוצאה ממטעני צד. פלוגת לימה לבדה זכתה בעיראק ל-58 עיטורי גבורה.
הפעם הבאה שהגדוד גויס לסבב שרות, קו בעגה הישראלית, הייתה באוגוסט 2010, אז נשלחו לאפגניסטן. הם יצאו משם במרץ 2011 אחרי שאיבדו לוחם אחד.
חיילי הגדוד, ששייך לחטיבה 25 של המארינס, מתאמנים בכל סוף שבוע שני ובנוסף בכל שנה יש שבועיים בהם מתנהלים תרגילים גדולים. בעל הדרגה הנמוכה ביותר מקבל משכורת ממוצעת של 10 אלפים דולר והבכירים מגיעים ל-20 אלף דולר.
בריטניה: טייסת הקומנדו העצמאית במילואים של חיל ההנדסה
השם הארוך הזה שייך לטייסת 131, ששייכת לצבא הטריטוריאלי – כוח מתנדבים במילואים של הצבא הבריטי. מדובר בלוחמי הנדסה קרבית מוצנחים, שתפקידם לסייע לחטיבת קומנדו נחתים השלישית של הצי הבריטי. הטייסת פועלת בדרך כלל בצוותים קטנים שפורסים מעבר לקווי האויב לפני הגעת החטיבה ה-3. הם מתמחים בנטרול מכשולים ומטענים וגם בפריסת מטענים ומלכודות משלהם.
היחידה הוקמה ב-1947 כחטיבת הנדסה מוצנחת, שהייתה שייכת לדיביזיה המוטסת ה-16. במהלך שנות ה-70 עבר צבא המילואים הבריטי ארגון מחדש ו-131 הפכה ליחידת קומנדו עצמאית כפי שהיא כיום. מלבד ההכשרה שהם עוברים, כמו פיתוח יכולת נחיתה אמפיבית, קורס צניחה וחבלה, בממלכה המאוחדת הלוחמים עוברים קורסים בתנאים ארקטיים קיצוניים בנורבגיה. מאז 1990 הלוחמים מוסמכים גם כצוללנים קרביים, ומסך כל המועמדים רק 25 אחוז יהפכו ללוחמי מילואים ביחידה. לאחר סיום ההכשרה הם מתאמנים חודש בשנה כפי שקובע חוק המילואים הבריטי.
בסך הכל משרתים ביחידה זו 1,000 לוחמים וחיילים במילואים, שמתחילים במשכורת של 2,600 ליש"ט. בחינה של אזורי הפריסה שלהם מלמדת שלא כדאי להיות מעסיק של לוחם מילואים מה-131. ב-15 שנים האחרונות הם נלחמו באיי פוקלנד, עיראק ואפגניסטן. בנוסף הם פרסו לאימונים ומשימות מסווגות בארה"ב, ירדן, צרפת, מאלי ועוד.
קנדה: גדוד המילטון המלכותי
הפעם מדובר בגדוד חי"ר קל עם מסורת של כבוד ששורשיו מגיעים עד לשנת 1862. הגדוד שייך לצבא המילואים הראשי, להבדיל מזרועות המילואים של הצבא, הצי וחיל האוויר. תפקידו של הגדוד להיות חי"ר רכוב וקל, שעובד בצמוד עם כוחות שריון כבדים של צבא קנדה. מרבית לוחמי הגדוד הגיעו אליו לאחר שירות בצבא הקבע, אולם ישנה אפשרות להתגייס ישירות כחייל מילואים.
מאז הקמת הגדוד לוחמיו השתתפו בלא פחות מ-39 קרבות ומלחמות, כולל כמובן מלחמת העולם הראשונה והשנייה. ב-1942 השתתף הגדוד בנחיתה הכושלת בחוף דייפ הצרפתי ומרבית הלוחמים נהרגו או נפלו בשבי. שנתיים לאחר מכן השתתפו הניצולים בנחיתת בעלות הברית בנורמנדי, במסגרת החטיבה הקנדית ה-2. הם השתתפו בלחימה עד שהגיעו ב-1945 לחבל הריין. לאחר המלחמה השתתפו כחלק מכוחות נאט"ו במלחמת קוריאה ולאחר מכן, במהלך שנות ה-90, פרסו לתקופות של חצי שנה גם לאזור הבלקן. עיקר הפעילות של הגדוד מאז מלחמת העולם השנייה היה באבטחה עורפית. למעשה הפעילות המלחמתית הראשונה שלהם מאז 1945 הייתה כשהגדוד פרס לתקופה של שמונה חודשים לאפגניסטן בשנת 2006. בתקופה זו הוביל צבא קנדה את מבצע "מדוזה" נגד הטליבאן. 12 חיילים קנדים נהרגו אבל הגדוד עצמו יצא משם ללא אבדות בנפש.
בסך הכל משרתים בגדוד 1,200 חיילים שמגיעים מאזור הלמינטון וברלינגטון. משכורת התחלתית של חייל מגדוד המילטון עומדת על 7,500 דולר קנדי, כאשר מי שהגיע משרות בצבא הקבע מתחיל מ-10,000. כמו בארה"ב הם מתאמנים בסופי השבוע ובנוסף מתגייסים לתקופה שנעה בין שבוע לשבועיים בשנה, בכדי להשתתף בתרגילים גדולים. הגדוד השתתף גם במשימות של האו"ם במדינות כמו קונגו, האיטי, סיירה ליאון ואפילו תפסו קו ברמת הגולן.
אוסטרליה: חטיבה 4 במילואים
חטיבה 4 שייכת לדיביזיה מספר 2 של צבא אוסטרליה, שמפעילה כוחות סדיר ומילואים במקביל. מדובר בחטיבה משולבת שלה גדודי חי"ר, שריון, תותחנים וגם טייסת שמפעילה מסוקים ומטוסים. מטה החטיבה נמצא במלבורן ומשם מגיעים גם רוב המגויסים שלה. למילואים באוסטרליה ניתן להגיע אחרי שרות בצבא או לחילופין בגיוס ישיר. דרך נוספת להגיע זה באמצעות שילוב לימודים אקדמאיים שמסובסדים על ידי הצבא.
ההיסטוריה של החטיבה מתחילה ב-1914, אז נלחמו במלחמת העולם הראשונה. הם פורקו לאחר המלחמה אך הוקמו מחדש שנתיים לאחר מכן. את הפעילות המבצעית הראשונה שלהם מאז מלחמת העולם השנייה ראו בשנת 2003, כשהשתתפו במלחמת עיראק השנייה. לאחר מכן פרסו לאפגניסטן ובמסגרת משימות שלום של האו"ם גם למזרח טימור. כל פריסה כזו נמשכה חצי שנה. כמו כן מתוקף תפקידם הם מסייעים לרשויות בתוך אוסטרליה בשעות משבר. חיילי החטיבה סיפקו תמיכה הנדסית ולוגיסטית בשריפות הענק שהיו בשנים 2003 ו-2009, כמו גם בשיטפונות הגדולים של 2011 ו-2012.
החטיבה מורכבת מ-10 גדודים ויחידות ומשרתים בה 2,400 חיילים. שכר חייל המילואים האוסטרלי מתחיל מ-8,000 דולר אוסטרלי ועולה עד ל-20,000 עם השנים והוותק. לחטיבה יש שני גדודי חי"ר, גדוד שריון, גדוד תותחנים ושני גדודי הנדסה. כמו כן לחטיבה יש שני גדודי הכשרה וטייסת מסוקי סער וקרב. הם מתאמנים סוף שבוע אחד בכל חודש ועוד אימון של שבוע בשנה.