שירתתם במילואים במשך שנים, הגעתם לגיל הפטור וחשבתם שבכך סיימתם את חובתכם למדינת ישראל? ובכן, טעיתם. בימים האחרונים שלח משרד הכלכלה מכתבים למאות חיילי מילואים לשעבר המתגוררים בדרום הארץ, בהם הוא מיידע אותם שיצטרכו לעבוד במפעלים חיוניים בשעת חירום. נציין כי המכתבים הללו נשלחו לבעלי מקצועות מגוונים, כולל כאלה שעבודה במפעל כלל לא רלוונטית לעיסוק היומיומי שלהם.
עוד נאמר במכתב ששיגר המפקח על כוח אדם במרחב הדרום של משרד הכלכלה והתעשייה, שמואל מורסיאן, כי האגף לכוח אדם בשעת חירום אחראי על גיוס אזרחים במשק בשעת חירום. "על פי החוק שירות עבודה בשעת חירום (החוק מחייב בשירות עבודה גברים עד גיל 67 ונשים עד גיל 62), אנו עורכים מפקד כוח אדם פטורי שירות ביטחון במטרה לשלבם במפעלים החיוניים לשעת חירום... גם אם מילאת בעבר שאלון דומה, הנך מתבקש לחזור ולמלא את הפרטים לצורך אימות ועדכון הנתונים שברשותנו". המכתב מזהיר כי מי שלא ימלא את הטופס וישלח אותו בדואר בתוך שבעה ימים, יעבור על החוק.
חיילי מילואים לשעבר שקיבלו את המכתב בימים האחרונים זועמים על משרד הכלכלה, ואינם מתכוונים כלל למלא את הטופס או להגיע למפעלים לשעת חירום במידה ויקבלו זימונים כאלה. "במקום לשלוח את הצו הזה לאנשים שהשתמטו משירות, ממשיכים לדפוק אותנו, המילואימניקים שנתנו את הלב והנשמה למען המדינה וסיכנו את חייהם. זה פשוט הזוי", טוען צ', תושב הנגב שקיבל את הצו. "אני לא מתכוון למלא את הטופס ואין סיכוי שאני אגיע לעבוד בשום מפעל חיוני של המדינה. שמשרד הכלכלה יחפש פראיירים אחרים".
ד', תושב אשקלון, זועם גם הוא. "לא מספיק שעשינו מילואים במשך 20 שנה, המדינה שוב מחפשת לסנג'ר אותנו? חסר כוח אדם שיעשה את העבודה הזאת בשעת חירום?" אומר ד'. "עם כל הכבוד, לא אלך לעבוד במפעל לייצור שימורים או בתשתיות. מצדי שיגישו נגדי כתב אישום, אני את השאלון הזה לא ממלא. זרקתי את המכתב לזבל".
ממשרד הכלכלה נמסר: "מדובר בפעילות שוטפת של רשות כ"א לשעת חירום לשמירה ועדכון פרטי כ"א המרותק למפעלים החיוניים ולמאגרי החירום במקצועות מסוימים. השאלונים נשלחים מכוח חוק שירות בעבודה לשעת חירום על מנת לאתר בעלי מקצועות בתפקידים חיוניים/קריטיים כדוגמת מהנדסים, נהגים, עובדים סוציאליים וכד'. השאלונים נשלחים לפטורי שירות ביטחון בין אם שירתו במילואים ובין אם לא שירתו כלל (כולל בני מיעוטים). גיל הפטור משירות מילואים הינו בין 40-45 ומבחינת חוק שירות עבודה בשעת חירום ניתן לרתק משקית עובדים עד גיל פרישה. ניתן להוסיף כי מדובר בפוטנציאל של כ"א לטובת תגבור ושמירת הרציפות התפקודית של המשק החיוני שיקרא רק על פי הצורך".