אב-טיפוס יחיד מסוגו של נגמ"ש חמוש בתותח 30 מ"מ בעל קצב אש מהיר, תועד כשהוא מופעל על ידי צבא אוקראינה.
מדובר ברק"מ (רכב קרבי משוריין) לכוחות חי"ר שאוקראינה החלה לפתח לפני כשלוש שנים. נראה כי לאור היתרון המספרי של הרוסים, האוקראינים שולחים כל מה שבאפשרותם לשדה הקרב. גם כלים שעדיין נמצאים בפיתוח.
הרק"מ מסוג "Kevlar-E" תועד במסגרת של יחידה אוקראינית כ-35 ק"מ מהגבול הרוסי. מדובר בתובה של תותח נייד מסוג S1 לה החליפו את הצריח, בתוספת של אותו תותח מהיר ומקלע 7.62 מ"מ.
התשובה ליתרון המספרי הרוסי
אוקראינה דיווחה ב-2017 כי החלה לפתח רק"מ חדש לכוחות החי"ר שלה ופרסמה שייצרה יחידה אחת כ'אב טיפוס' אותה הם הציגו בתערוכה בעיר קייב. מעולם לא דווח על ייצור של יותר מכלי לחימה אחד מהסוג הזה.
משקלו של הנגמ"ש 18.5 טון והוא מסוגל להגיע למהירות מרבית של כ-70 קמ"ש, עם טווח פעולה של כ-600 ק"מ.
כל נגמ"ש כזה מופעל על ידי 3 אנשי צוות ומסוגל לשאת שישה לוחמים על ציודם המלא, כאמור לספק להם מיגון וגם בסיס אש מדויק באמצעות התותח 30 מ"מ. באוקראינה תכננו גם להתקין עליו משגר טילי נ"ט.
מה רוצה פוטין? כל מה שצריך לדעת על המלחמה בין רוסיה ואוקראינה
באוקראינה דיווחו לפני כשנתיים שבכוונתם לייצר "משפחה שלמה" של כלי הרק"מ האלה. בין השאר כנגמ"ש, רכב פיקוד, לפינוי רפואי ועוד. אולם לא ידוע שזה קרה מאז. בין השאר מסיבות כלכליות.
נראה כי מה שגרם לאוקראינים לשלוח את אב הטיפוס הזה לשדה הקרב, הוא היתרון המספרי האדיר שיש לרוסים בלחימה באוקראינה.
כדי להתמודד עם היתרון הזה, צבא אוקראינה מוציא לשטח כל מה שיש לו וזה כולל, כפי שניתן להבין, גם אמצעי לחימה שעדיין נמצאים בפיתוח. כל מה שיכול לייצר אש נשלח לחזית.