הפתרון לפצצות המרגמה? חברת לוקהיד מרטין דיווחה לאחרונה שהיא השלימה ניסוי טיסה מבוקר לטיל יירוט מיניאטורי לפגיעה פיזית במטרה (MHTK) שיוצר על ידם. במהלך הניסוי נבדקו יכולותיו, ביצועי המבנה והאלקטרוניקה של מבנה הטיל, שנבנה בשתי תצורות (אקטיבי וחצי אקטיבי). הניסוי נערך בשדה הניסויים ווייט סנדס בניו-מקסיקו.
רק לפני חודש, שיגרו ארגוני טרור מעזה מטחי טילים לכיוון ישראל. בעוד שמערכת כיפת ברזל התמודדה בהצלחה עם ירי הרקטות, פצצות המרגמה ששוגרו מעזה הצליחו לפגוע בישובים. בניגוד לרקטות, פצצות המרגמה נורות לטווח מאוד קצר וזמן המעוף הקצר שלהן מסבך את היירוט שלהן. נראה שהטיל המיניאטורי של לוקהיד, יהיה זה שייתן מענה לבעיה הזו.
על פי לוקהיד מרטין, הניסוי הוכיח את כושר התמרון ואת היכולות האווירודינמיות של טיל ה-MHTK, שמיועד להשמיד רקטות, פגזי ארטילריה ופצצות מרגמה בטווחים שעולים בהרבה על אלה של מערכות נוכחיות אחרות. השיגור שבוצע מקדם את התוכנית ומעלה את רמת בשלות השילוב של הטיל MHTK עם משגר ה-MML. אגב, יתכן ומערכת זו גם תנוע עם כוחות מתמרנים ותגן עליהם מפני אש ארטילרית.
"הצבא האמריקני ולקוחות בינלאומיים מבינים שהסביבה הביטחונית הגלובאלית של היום דורשת פתרונות זריזים לטווח קרוב שמגנים על חיילים ואזרחים מרקטות, פגזי ארטילריה ופצצות מרגמה שנורים על-ידי האויב. טיל ה-MHTK מהווה פתרון אפקטיבי וקטן לאותם איומים", הסביר סגן נשיא למערכות הגנה וטילים בלוקהיד מרטין טים קאהיל. "ניסוי זה הוא ציון דרך קריטי שמפגין את הבשלות והיעילות של המיירט ואנו ממשיכים קדימה לפי התוכניות".
הטיל המיירט MHTK תוכנן להיות קטן בגודלו תוך שמירת הטווח, הקטלניות והאמינות של מיירטים אחרים הפוגעים פיזית במטרה (hit-to-kill). אורכו של הטיל הוא 72 ס"מ בלבד, ומשקלו 2.2 ק"ג בזמן השיגור. העקבה הקומפקטית של הטיל הזעיר מאפשרת לארוז מספר יחידות בזביל MML אחד.
הטיל MHTK משתמש בשיטת הפגיעה הפיזית במטרה כדי להשמיד איומים באמצעות האנרגיה הקינטית של התנגשות גוף-בגוף. טכנולוגיה זו מבטלת את הסיכון של נזק אגבי שנראה ביירוטים מסורתיים עם ראש קרבי מתפוצץ. ה-MHTK משלים מיירטים אחרים של לוקהיד מרטין הפועלים בשיטת הפגיעה הפיזית במטרה ומספק קטלניות בטווח קרוב, כחלק מהגנה רב-שכבתית אמתית ומוכחת.