קצין שסיים באחרונה את בה"ד 1 והבחין שכמויות מזון גדולות נזרקות בצבא מדי יום, החליט לפנות לרשות המחוקקת על מנת להביא לשינוי. הוא שלח מכתב בנושא לח"כ זהבה גלאון (מרצ), שיזמה הצעת חוק שתשים סוף להשלכת שאריות המזון בצה"ל לפח.
"לא ניתן לעצום עיניים"
אל הצעת החוק שהונחה לפני כשבועיים על שולחן הכנסת, הצטרפו חבריה לסיעה ח"כ אילן גילאון וח"כ ניצן הורוביץ, וביקשו לקבוע שמזון שאינו נחוץ עוד בצה"ל יועבר לנזקקים. "אין ספק שהמשימה הקשה ביותר שנתקלתי בה היא תורנות המטבח, כי בסוף כל תורנות אתה זורק את כל שאריות האוכל", סיפר הצוער לשעבר לח"כ גלאון. "כמות האוכל הנזרקת בצבא היא לא מזערית שניתן לעצום עיניים ולהגיד שאינה שווה את הטרחה בהצלת העודפים. מדובר בכמות עצומה שתספיק להאכיל פיות רעבים רבים".
לפי ההצעה, עודפי מזון שראויים למאכל ואינם מיועדים לשימוש בצבא, יועברו מבסיסי צה"ל לארגונים המספקים מזון לנזקקים. "נוהלי הטיפול במזון בצה"ל מובילים להשלכת כמויות גדולות מאוד של מזון עודף שהינו ראוי לאכילה", הסבירה ח"כ גלאון. "הדבר מוסיף עלויות מיותרות לתקציב הביטחון, אך בראש ובראשונה מהווה מקור מזון לא מנוצל שניתן להשתמש בו על מנת לסייע לנזקקים".
בהצעה נכתב כי בחירת הארגונים שיקבלו את שאריות המזון מבסיסי הצבא תהיה על פי קריטריונים שיקבעו שר הרווחה והשירותים החברתיים. כמו כן, מוצע כי משרד הביטחון יהיה אחראי על דרכי השינוע של המזון שייתרם לנזקקים.