רגע היסטורי בצה"ל: צה"ל ממשיך לקדם את שילוב הנשים בתפקידי הלחימה הפעם - גם בחיל השריון. 13 שריונריות חדשות יכנסו בשבוע הבא לשורות חיל השריון הישראלי.
לפני כ-8 חודשים החל צה"ל בפיילוט במהלכו הוכשרו ביחד עם הגדודים המעורבים מספר מצומצם של לוחמות שיכנסו בקרוב לתוך הטנק ויבצעו תעסוקה מבצעית בגבולות המדינה. כרגע, מדובר בתוכנית נסיונית של הצבא ולא ברור עדיין מה צפוי להיות היקף הפעילות של הלוחמות ואופייה. הלוחמות החדשות עברו הכשרה בסיסית על הטנק כיוון שאין כוונה שהנשים יכנסו ללחימה בשטח האויב.
בצבא מעוניינים לבחון כיצד יתמודדו הלוחמות עם הפעילות ולפי הצלחות הניסוי, יוחלט אם להמשיך את הפרוייקט ולפתוח גיוס ייעודי ללוחמות שריון בצה"ל.
כאמור, המהלך הנוכחי נמצא עדיין בשלבי ניסוי ולא ברור לאיזו יחידה ישתייכו הלוחמות החדשות. בצה"ל מדגישים שהמטרה היא ליצור בסופו של דבר יחידה משוריינת שתכלול בעיקר נשים שיבצעו את שלל התפקידים בטנק. נכון לכרגע מבצעות הנשים את שלושת התפקידים בטנק - טענית, נהגת ותותחנית. את תפקיד המט"ק (מפקד הטנק) מבצעים נכון להיום רק גברים, כיוון שאף אישה עדיין לא עברה את ההכשרה הייעודית לתפקיד.
הידיעה על גיוס הנשים לחיל השריון מגיעה שנה בדיוק לאחר פרשת הסרבנים בגיוס לשריון בגיוס נובמבר 2016. אנחנו בפז"ם מברכים על החדשות ומאמינים שגם האישה שבטנק - תנצח.
תגובת הפורום לחוסן צה"ל, המתנגד למהלך: "הפיגוע הנורא שהתרחש ביום שישי בצפון סיני, 100 ק"מ בלבד מגבול ישראל, מוכיח שוב עד כמה הגבולות השקטים לכאורה, יכולים להפוך בן רגע לזירת לחימה.
גדודי הגנת הגבולות והטנקים שמלווים אותם, צריכים להיות כשירים ללחימה, ולכן אין מקום להקלות, כמו ביחס ללוחמות טנקים שעליהן אמר מפקד זרוע היבשה, האלוף קובי ברק "שתתקשנה" לטעון פגזים.
הצבתן של אותן טנקיסטיות במערך הגנת הגבולות, מסכנת אותן ואת חבריהן הלוחמים, כמו גם את עצם העמידה במשימת ההגנה על גבולות המדינה.
הגיע הזמן להפסיק את ההתעקשות המיותרת לשלב בנות בתפקידים שלא מתאימים ליכולותיהן הפיזיות. הגיע הזמן לעצור את מרוץ השוויון המדומה ולבחון את ההשלכות המבצעיות בשילוב נשים לתפקידים מבצעיים."