לפני כ-11 שנים נקלעה פ', חיילת תושבת הצפון, לתאונת דרכים קטלנית יחד עם בת דודתה. האחרונה נהרגה במקום ואילו פ' נפצעה קשה ופונתה כשהיא מונשמת לבית החולים "פוריה" בטבריה. בהמשך היא הועברה לשיקום בבית לוינשטיין. בעקבות הפציעה נקבעה לפ' נכות בשיעור של 60%. נוסף לפציעה, פנתה פ' לקצין התגמולים במשרד הביטחון על מנת להכיר בה כנכת צה"ל בגלל פוסט טראומה שלקתה בה בעקבות התאונה.
פסיכיאטר מטעם קצין התגמולים שבדק את פ' קבע שלא נמצאה עדות לקיומה של פוסט טראומה מהתאונה ולכן אין להכיר בה כנכת צה"ל בהיבט הנפשי. פ' לא וויתרה ובאמצעות עו"ד שאולי יצחק, הגישה ערעור על החלטת בית המשפט השלום בחיפה. בערעור נטען שטרם גיוסה לצה"ל לא סבלה פ' מבעיה נפשית, ושהיא אובחנה כסובלת מפוסט טראומה בבית לווינשטיין, לאחר תאונת הדרכים הקטלנית בת נהרגה בת דודתה. לטענת פ', יש קשר בין תאונת הדרכים שאירעה בעת שירותה הצבאי לבין פוסט הטראומה שבה לקתה.
קצין התגמולים טען בתגובה שאינו חולק על כך ש-פ' נפגעה בתאונת דרכים אך המחלוקת היא סביב השאלה האם חוותה אירוע פוסט-טראומתי. הוא צירף חוות דעת של פסיכיאטר מומחה שבדק את פ' וקבע שלא נמצא שהיא חוותה אירוע פוסט טראומתי ומכאן שהיא לא לוקה במחלה.
השופט אורי גולדקורן ושני חברי הוועדה שדנו בערעור החליטו לקבל אותו וקבעו ש-פ' אכן לקתה בפוסט טראומה ומכאן שיש להכיר בה כנכת צה"ל.
לדברי השופט, במקרה של פ' הוכח שהיא סובלת מפוסט טראומה עקב הזיכרונות שליוו אותה מהתאונה. "הגענו למסקנה כי המסמכים שבתיק הרפואי מצביעים על קיומם של התסמינים של PTSD", ציין השופט. השופט קבע שקצין התגמולים ישלם ל-פ' הוצאות משפט בסכום של 7,000 שקל.