"זה הצבא שאנחנו רוצים? זה צבא שאמור לתת לנו – גברים, ונשים ביטחון?", הדברים האלה נכתבו בזעם בדף הפייסבוק ג'ובניקון, אחרי שלוחם צה"ל, ככול הנראה מחטיבת גבעתי, תועד בקניון בנתניה כשהוא לבוש בחולצת סוף מסלול המבזה נשים. בשעות האחרונות התמונה הזו הפכה לוויראלית, כשהיא מעוררת דיונים רבים ובעיקר תגובות קשות.
על החולצה יש איור של אישה, מעליה הכיתוב, "חשבת שאנסו אותך?", ולמטה המשפט "סוף מסלול שקד אוג 12". ההקשר ברור, אולם לא בטוח שהחיילים שהדפיסו את החולצות – הצפויים להשתחרר בחודש יולי הקרוב – חשבו על המשמעות של מה שכתבו. חשוב לציין שחולצות סוף מסלול הן תופעה נפוצה ומוכרת בצבא, הנעשית בדרך כלל באישור המפקדים אולם באופן פרטי. נראה שבמקרה הזה, החיילים הוציאו את החולצות על דעת עצמם, ללא אישור של גורם צבאי כלשהו.
אחד מהגולשים ששיתף את התמונה וזכה למאות לייקים ועשרות שיתופים כתב, "קניון עיר ימים, נתניה אפריל 2015. קבלו בגרסת המציאות את "מיטב" חיילינו. אז אני יודע שזה לא פוליטיקלי קורקט ועוד אחריי יום הזיכרון. אז נכון שזה לא מעיד על הכלל, אבל זה מעיד על לא מעט חיילים, חיילות, מפקדים ומפקדות ועוברי אורח שחיים בשקט עם הדפסות מעיין אלה. אז כשאתם מספרים לי על הצבא הכי מוסרי בעולם, תחשבו על האישה שלכם, החברה שלכם, האחות שלכם או הבת שלכם. אני מכיר לא מעט צבאות בעולם שחולצה שכזאת לא הייתה עוברת בשקט, אני מכיר לא מעט צבאות בעולם שלא מעט מפקדים וחיילים היו משלמים מחיר כבד על המעשה הזה, בעצם אני מכיר לא מעט צבאות בעולם שזה בכלל לא היה עולה במחשבה. אז כמובן שאנחנו הצבא הכי מוסרי בעולם כלפי אויבינו, אבל מה עם מעט מוסר כלפי הקרובים לנו?".
באופן דומה, הרוב המכריע של הגולשים הזדעזע מהתמונה, והתייחס אליה כלא מכובדת, גועלית ומבזה. "נוראי, מעניין מה חושבות האימהות של אותם חיילים על הכיתוב", כתב אחד הגולשים. אחד אחר טען שמדפיסי החולצה, כמו גם מי שלובש אותה, צריכים לראות את הסרט "6 פעמים", העוסק בהטרדות מיניות והיחס לנשים. אחרים תייגו בפוסט את דף הפייסבוק של דובר צה"ל וחטיבת גבעתי.
מעט מהתגובות, בעיקר בדפי הפייסבוק של חיילי צה"ל, הקלו עם החולצה שעוררה זעם. הם ראו בזה "רק" הומור שחור, הומור של חיילים, "ואני לא מבינה מה הבעיה, סתם צחוקים", כפי שכתבה גולשת שככל הנראה בעצמה משרתת בצה"ל. היא, כמו לא מעט מחבריה אשר גיבו את יוצרי החולצה, ספגו תגובות נזעמות, ולא מעט הסברים על המשמעות של הדבר כמו גם היחס לנשים. "זו תרבות האונס", סיכם אחד הגולשים.
תגובת דובר צה"ל: "החולצה המופיעה בתמונה הוצאה לפני כשנתיים ע"י חיילים ללא אישור המפקדים. כיום, עפ"י הנוהל, חולצה אשר תודפס תאושר ע"י מפקד הגדוד. המקרה אינו עולה בקנה אחד עם ערכי צה"ל".