חוקרי מצ"ח בשיתוף משטרת ישראל והשב"כ עצרו ביממה האחרונה ארבעה חיילים ביחידת המעברים של חיל המשטרה הצבאית. על פי החשד, החיילים קיבלו שוחד של עשרות אלפי שקלים תמורת הברחת שוהים בלתי חוקיים לשטחי ישראל.
בחודשיים האחרונים, משטרת ישראל ניהלה חקירה סמויה בנוגע להברחת שב"חים לישראל, בסיוע של חיילים שמשרתים באחד המעברים שבין שטחי יהודה ושומרון לישראל. במשטרה חושדים שאזרח ישראלי המוגדר על ידה כראש ארגון פשיעה בתחום הסעת שב"חים לישראל יצר קשר עם החיילים במשך תקופה ארוכה, שיחד אותם באלפי שקלים ובתמורה אלה העלימו עין מכניסתם של השב"חים לישראל באמצעות כלי רכב.
החיילים הובאו להארכת מעצר בבית הדין הצבאי ביפו, והם חשודים בעבירות של לקיחת שוחד, חריגה מסמכות עד כדי סיכון ביטחון המדינה, קשירת קשר לביצוע פשע, הפרת אמונים, אי מילוי חובה, סיוע לשב"ח וסיוע לניהול שירותי הסעות שב"חים לישראל.
אחד החשודים הוא מאבחן ביטחוני בדרגת סמ"ר בגדוד תעוז של חיל המשטרה הצבאית. תפקידו היה לבדוק את הנכנסים משטחי הרשות לישראל. מהחקירה עולה שהוא מימן בכספי השוחד את הימורי הכלבים שבהם השתתף. הוא נחקר בין היתר בגין עבירה של התעללות בבעלי חיים, וכן גם בגין החזקת סם.
החיילים נחקרו במצ"ח במשך כעשר שעות, וזאת לאחר שהחוקרים הציגו בפניהם את הראיות נגדם, כולל הודאות של מספר שב"חים שהפלילו אותם בחקירתם במשטרה. פרקליטו של אחד החיילים, עו"ד קובי בן שעיה, הכחיש את החשדות נגד מרשו וציין אין לו אינטרס לקבל שוחד, שכן משפחתו מנהלת עסק כלכלי משגשג והוא אינו סובל מבעיות כלכליות.
שופט בית הדין הצבאי אלוף משנה כרמל ווהבי החליט להאריך את מעצר החיילים בשבעה ימים. בהחלטתו הדגיש השופט כי בידי החוקרים ראיות ממשיות נגד החיילים, וכי יש לאפשר לחוקרים למצות את החקירה עד תום. השופט אסר לפרסם את זהות החיילים.
במקביל, הובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום בפתח תקווה ראש ארגון הפשיעה ושני שב"חים שנעצרו על ידי המשטרה. השוטרים תפסו מספר כלי רכב שעל פי החשד, שימשו להסעת שב"חים דרך המעבר לשטחי ישראל, וכן טלפונים סלולריים ומחשבים שבהם נעשה שימוש. בכוונת החוקרים לעמת בין החיילים לבין השב"חים וראש ארגון הפשיעה. בית המשפט השלום האריך את מעצר השלושה בשישה ימים.