מרוקו וישראל צפויות לחתום בקרוב על עסקה לאספקה וייצור משותף של חימוש משוטט, מה שמכונה "מל"טים מתאבדים", כך על פי פרסומים זרים המצטטים גורמים בצבא מרוקו ומומחים שם. אלו מעריכים כי החתימה תהיה במעמד שר הביטחון, בני גנץ, שיגיע למרוקו לצורך זה, כמו גם למימוש של עסקאות נוספות.
"אחרי הקמת הממשלה החדשה במרוקו, שר הביטחון הישראלי צפוי לבקר ברבאט כדי לחתום על חוזה לייצור משותף של ציוד הגנתי", כך צוטט גורם צבאי במרוקו באתר "דיפנס ניוז" בסוף השבוע האחרון. "במסגרת החוזה שיחתם בין ישראל למרוקו, יסופקו מערכות טילים לטווח קצר ובינוני שצבא מרוקו צריך כדי לחזק את היכולות שלו, כמו גם כלי רכב משוריינים וטנקים".
מדוע זקוקה מרוקו למערכות אלו? "ניתן להשתמש בהם בכל סכסוך שעלול לפרוץ עם אלג'יריה או עם כל פוליסריו (תנועות מורדים מהסהרה המגובה על ידי אלג'יריה) לאורך חומת הסהרה המערבית", יוחס עוד לבכיר במרוקו.
כזכור, לאחרונה פורסם על התגברות המתיחות בין מרוקו לשכנתה אלג'יריה (סגירת מרחב אווירי) על רקע כינון היחסים הרשמיים עם מדינת ישראל. בשנים האחרונות מרוקו נמצאת בהליך לשדרוג יכולות הצבא שלה, בין השאר באמצעות עסקאות ענק לרכישת נשק מארה"ב, בריטניה, צרפת ונראה שגם ישראל.
לטענת גורמים במרוקו כבר הוזמנו ארבע כטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים) הרמס 900 מתוצרת "חץ הכסף" חברת בת של אלביט, במסגרת של עסקה נפרדת. לפחות על פי חלק מהדיווחים הם כבר נשלחו למרוקו, אולם לא קיים מידע על הפעלה מבצעית שלהם שם.
בעבר דווח על המצאות אמל"ח ישראלי במרוקו ולאחרונה גם על עסקה של רחפנים. הערכה היא שחברות מרוקאיות לא ייצרו את החימוש המשוטט הישראלי, ושהחברות מישראל יפתחו קווי יצור במרוקו, כאשר חברות מקומיות יהיו שותפות לתהליך במסגרת מיזמים שונים.
עדיין לא ברור אילו חברות ישראליות יפעלו במרוקו במסגרת העסקה, אולם לישראל מספר מערכות בולטות בתחום החימוש המשוטט, הכולל בין השאר את ה"הארופ" ו"ההארפי" תוצרת התעשייה האווירית שהוכיחו יכולות גבוהות במסגרת המלחמה בנגורנו קרבאך.
בנוסף ישנה גם את ה"שרקרק" של אלביט מערכות, שגם כן נרכשה בעבר על ידי אזרבייג'ן וככל הנראה הופעלה שם נגד הארמנים. לאחרונה גם הודו רכשה את המערכת הישראלית. מדובר באמצעים שיכולים לשהות באופן אוטונומי במשך שעות ארוכות מעל שדה הקרב ולתקוף מטרות שהוגדרו להם מראש או על ידי הפעלה מרחוק. כעת, יתכן והם עומדים להגיע ליעד חדש, הפעם בצפון אפריקה.