בשנים האחרונות התפרסמו לא מעט כתבות על כרישים שהגיעו לחופי ישראל ויצרו תבהלה. האמת היא שאין לכם סיבה לחשוש: הכרישים התמימים סתם סובלים מתדמית רעה. רובם לא קטלניים, בטח לא אלה שמגיעים לחופינו הזכים. ובכל זאת, תמיד טוב להתכונן לתרחיש בו תפגשו אחד באופן לא צפוי – ולכן החלטנו להביא לכם את דבריו של לוחם ה-Navy SEALs ("אריות הים") לשעבר קלינט אמרסון, שכתב את הספר "100 כישורים קטלניים: המדריך המבצעי של האריות" ומסביר איך להתמודד עם כריש סורר.

לפי הלוחם לשעבר, הדבר הראשון שאתם חייבים לעשות כשאתם נתקלים בכריש הוא לשמור עליו בטווח הראייה שלכם: "לא משנה מה, אסור לכם להסיט מהם את המבט". הדבר השני הוא לצפות את התנועה שלו – ולא לנסות להתחכם "הם נוטים לבוא אליך ישירות בתנועה מלטה למעלה. לתת אגרוף במים זה לא משהו שיעבוד. מי שיצליח לעשות את זה מהר מוזמן להרים לי טלפון".

אחרי שהבנו את המגבלות שלנו – ובהנחה שעוד לא נטרפנו – הדבר השלישי שאנחנו צריכים לעשות זה לפגוע בנקודות התורפה שלו. "העיניים והזימים הם המקומות הרגישים ביותר אצל הכריש. וכמו בכל מקרה של תקיפה, אתה רוצה להכאיב למי שביקש לפגוע בך. זוהי המטרה מספר אחת. רק כמוצא אחרון תלכו על הזימים שלו. אם אין לכם ברירה, תאחזו בהם ותקרעו אותם כלפי חוץ", אומר אמרסון, שכנראה מדבר מניסיון ופגש לא מעט כרישים אכזריים בחייו ובשירות שלו כ-SEAL.

בואו נהיה כנים: סביר שבחיים שלכם לא תפגשו אפילו כריש אחד. לפעם הבאה, אולי כדאי לבקש מאמרסון שיכתוב טיפים להתמודדות עם מדוזות. הן האויב האמיתי.

עוד בפז"ם:
>> מבוכה ב-Navy SEALs: עשרה לוחמים הודחו על שימוש בסמים קשים