אחרי שלל פרויקטים מתוקשרים של כלי טיס ואמל"ח - כמו השיווק האגרסיבי של מטוס ה-F-35 - בכיר בחיל האוויר האמריקני מבהיר שהדבר הכי חשוב בפרויקט הבא שלהם זה "שלא ידברו עליו". מדובר במפציץ ה-B-21 החמקן של חברת נורת'ורפ שביכולתו לשאת נשק גרעיני.
חיל האוויר האמריקני הציג את המפציץ החדש בפברואר 2016, אבל הדבר היחיד שאנחנו יודעים עליו הוא העלות: 80 מיליארד דולר עבור 100 מטוסים. המחיר למטוס בודד יעמוד על כ-550 מיליון דולר.
לוטננט גנרל ארנולד באנץ', בכיר בחיל האוויר האמריקני, אמר השבוע: "משימתנו היא למצוא איזון בין שמירת הסודות שלנו לבין זה שאנשים ידעו מה אנחנו עושים. אחד הדברים שלמדנו במקרה של ה-B-2, המפציץ החמקן שנמצא כיום בשירות, הוא שלא היינו פתוחים מספיק". עם זאת, מדבריו של באנץ' עולה כי במקרה של ה-F-35 או ה-F-22, ארה"ב הייתה פתוחה מדי - מה שאולי סייע למי שלא היו צריכים לסייע לו.
מטוסי ה-B-2 וה-F-117 - שנחשב לאבי מטוסי החמקן - טסו מספר שנים בשירות מבצעי מבלי שאיש בעולם יהיה מודע לכך, כולל מי שהיה מאוים על ידם. שמירת הסודיות הייתה כל כך קיצונית שהטייסים יצאו לאימונים רק בשעות הלילה וחיו הפוך משאר העולם. נראה שהימים האלה עברו: "אנחנו צריכים לעבוד טוב יותר, אבל אסור לנו ללכת רחוק מדי", אמר גנרל באנץ'. "תאמינו לי שאני מאמין בפתיחות, אבל במקום שבו אנחנו נמצאים היום אני לא רואה סיבה לשחרר עוד מידע".
תכנית הפיתוח של המפציץ החדש אכן נשמרה בסוד מוחלט מחשש להדלפות, אבל מהמעט שהאמריקאים כן הסכימו לשחרר, מתגלה מטוס קטלני ומעניין. המראה שלו מזכיר את זה של ה-B-2, הוא מצויד בזוג מנועים וביכולתו לשאת נשק גרעיני.
ה-B-21 מכונה "פושט", לזכר הפשיטה המפורסמת של ג'יימס דוליטל בהפצצת יפן במלחמת העולם השנייה. חיל האוויר האמריקאי מסרב לפרט על המערכות האלקטרוניות שלו, על המכ"ם או על הקסדה, כמו גם על סוג החימוש ואפילו טווח ומהירות - דברים שפורסמו די בחופשיות בהקשר של החמקנים הקודמים.