סיימו תרגיל בדרום ויוצאים לקו מבצעי ביהודה ושומרון, אבל שמים עין גם על הנעשה בצפון. כך נראית המציאות של סיירת גולני בימים אלו. עוברים בין כל הגזרות ומתכוננים לכל איום אפשרי.
"בתרגיל החטיבתי התכוננו לניצחון בשדה הקרב של רצועת עזה", פותח סא"ל שמעון סיסו, מפקד סיירת גולני ומקפיד להשמיע את המסר האחיד שמשמיעים בימים אלו בצה"ל, שם המילה ניצחון היא שחוזרת בכל שיחה.
"ניצחון זה אומר להגיע במינימום זמן למקסימום אבדות לאויב וכמה שפחות נפגעים לכוחותינו", מסביר סא"ל סיסו את רוח המפקד, "לצה"ל יש היום יכולת גבוהה לעשות את זה".
סיימתם תרגיל חטיבתי גדול. מה חדש?
"היום אנחנו מבינים שהלחימה היא גם מתחת לקרקע וליחידה יש יכולת כזו. אנחנו משלבים עם זה שימוש ברחפנים ומכ"מים כדי לאתר ולהשמיד אויב הכי מהר שניתן".
אחרי שבשנים קודמות פלוגות הסיור החטיבתיות הפכו לגדודי סיור, עכשיו אומרים פשוט 'סיירת גולני'. "הבנו שבשדה הקרב המודרני דרושה מהירות וזריזות אז לפלוגה צריכות להיות כלל היכולות", הוא מסביר שכבר אין יותר חלוקה לפלוגת הנדסה, נ"ט וכו' אלא לצוותים ייעודיים.
"היחידה שלנו הייתה חלק מהובלת השינוי בצבא כולו שלפלוגה יהיו את כל היכולות, מפיצוץ מבנים ועד ללחימה תת קרקעית. במצב הזה עובדים בצורה גמישה ועצמאית, אתה לא צריך להסתמך על אף אחד".
הוא מוסיף ומסביר ש"פעם למשל הייתה בתוך הפלס"ר (פלוגת סיור) יחידת 'עורב'. היום זה נקרא יכולות איתור והשמדה. טיל העורב הכי פחות משמעותי, יש להם אמצעי תצפית ומכ"ם לאתר ולהשמיד אויב בטווח של 10 קילומטר ובצורה הכי מהירה שאפשר. בכל איתור אויב הכוח כבר יודע לסגור עליו מעגל עם מסוקי קרב למשל. זה אויב שמתגלה לך ל-15 שניות ונעלם והסגירה עליו הרבה יותר יעילה".
אחרי שסיימו להתכונן לחמאס ולג'יהאד בעזה הם עומדים לעלות לקו מבצעי באיו"ש. "נתמקד בסיכול פיגועים", מסביר מפקד הסיירת איך נראית פעילות יחידה שכזו במציאות של השטחים. "אנחנו קוראים לזה הגנה התקפית, כזו שמשלבת הרבה פעולות יזומות של סיכול ושיבוש טרור, המטרה היא לא לאפשר לאויב לנסות בכלל להתארגן ולהוציא פיגוע".
ממה שאתם יודעים לקראת מה אתם הולכים באיו"ש?
"המודיעין של צה"ל היום רלוונטי יותר, יש עליה בכמות הפיגועים שמצליחים לסכל. הצבא למד גם איפה צריך יותר כוח ואיפה פחות, כדי לאפשר אורח חיים תקין לישראלים ולפלסטינים".
ביקשנו מהמפקד להתייחס מהזווית שלו גם למה שקורה במדינה מבחינה חברתית, לסערת חוק הלאום, מחאת בני העדה האתיופית וחוק הגיוס, ואיך משפיעים כל אלו על חיילי ומפקדי צה"ל.
"זאת יחידה מאוד מלוכדת", הוא מסביר איך נראים הדברים במסגרת שלו. "כמפקד אתה חייב לייצר אצל האנשים אהבה אחד לשני. אני שואל את הלוחמים כל הזמן, אתם אוהבים את הצוות והיחידה שלכם, מוכנים לעשות בשבילם הכל? לשמחתי הם עונים לי כן בלי למצמץ".
אם היו שואלים אותך, היית רוצה לוחמים חרדים ביחידה?
"כל אחד שיכול לעבור גיבוש, לעמוד בסטנדרטים ורוצה להיות חלק אני מקבל בשמחה. כן או לא חוק גיוס, לא נכנס לזה ולא עוסק בזה. יש לי ביחידה הכל מהכל, כל העדות והמגזרים והם החיילים הכי טובים שראיתי בצבא".
בנימה אישית חשוב לו להוסיף ש"אני זוכר שלפני שנתיים היה דו"ח שאנשים לא רוצים להיות מ"פים והטובים לא יוצאים לפיקוד אבל אני יכול לומר שאצלנו כל כך הרבה אנשים רוצים לצאת שנגמרות לי ההקצאות ויש רשימת המתנה. מדובר גם על קורס קצינים וגם על קורס מ"פים".
לסיום, מה המסר שלך למי שמבקש לפגוע במדינת ישראל ותושביה?
"אם היחידה שלנו תצטרך להגיע לעימות בדרום או בצפון האויב יסבול. אני סומך על הלוחמים שאם נכנס האויב יצטער שהוא בכלל ירה על תושבי מדינת ישראל ויקבל נוקאאוט".