מחאת החיילים (והוריהם) על התנהלות מרפאות 'ביקורופא' עולה מדרגה: מזה שנים, החיילים טוענים שהמרפאות מעניקות להם שירות לא יעיל, ולא פעם רופאים מתייחסים בזלזול למצוקותיהם ולמעשה פוגעים בבריאותם. כמו כן, לא פעם, חיילים נאלצים לנסוע מרחק רב ליישובים אחרים כדי לקבל טיפול במרפאות, וממתינים שעות ארוכות עד שהם זוכים לראות רופא. השיא נרשם לפני כשבועיים, כאשר חיילת הגיעה למרפאת 'ביקורופא' בכפר סבא ביום גשום וחורפי לאחר שחשה ברע, שעה וחצי לפני הזמן שבו מותר לקבל חיילים. לתדהמתה, נאמר לה שעליה לשבת בחוץ עד שהמקום ייפתח לקבלת חיילים. היא סירבה, ובתגובה עובד במקום הזמין את המשטרה והיא הוצאה מהמקום בבושת פנים.
"חיילים מגיעים חולים, מחכים במשך שעות לרופא ומקבלים יחס מחפיר ומשפיל. יש יישובים שאין בהם בכלל 'ביקורופא' ואנחנו נאלצים לנסוע שעתיים כדי להגיע למרפאה. הגיע הזמן שחיילים יקבלו שירות רפואי טוב ולא מזלזל", אומר חייל שהגיע לאחרונה למרפאת 'ביקורופא'.
"לא מוכנים לקבל יחס כזה"
ח"כ איציק שמולי יזם ביום רביעי האחרון דיון דחוף בעניין בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, ודרש לקבל הסברים על היחס המשפיל שמקבלים החילים במרפאות. הוא התייחס למקרה של החיילת החולה שהוצאה מהמרפאה בכוח לאחר שהגיעה לפני הזמן. לדבריו, הוא קיבל תלונות רבות של חיילים שקיבלו יחס מעליב ומשפיל מצוות המרפאה. חלקם זכו לקבל טיפול לקוי, ואחרים נאלצו לנסוע עשרות ומאות קילומטרים למרפאה ביישובים מרוחקים בגלל שאין מרפאות באזור מגוריהם.
"מנהל המרפאה מצא לנכון להזמין משטרה לחיילת כדי שהמשטרה היא זו שתיקח את 'הסיכון הביטחוני החמור' למרפאת ביקורופא בכפר סבא ותשליך אותה לרחוב. אני חושב שאנחנו יכולים להתאחד סביב אמירה שאנחנו לא מוכנים לקבל יחס כזה לחיילי צה"ל, בפרט אשר מדובר בחיילים שהם פצועים, חולים או זקוקים לרפואה דחופה. יש פה גם סיכון ממשי לבריאות שלהם. ויותר חמור מזה, יש פה העלבה ואפילו השפלה שלהם", טען ח"כ שמולי שדרש הסברים מסגן שר הביטחון, ח"כ אלי בן דהן.
סגן השר בן דהן טען כי המקרה האחרון של החיילת מכפר סבא מצער מאוד וכי נערך תחקיר מקיף מול חברת ביקורופא על התנהלות הסניף, והמסקנה הייתה שמדובר בטעות חמורה ובשיקול דעת מוטעה. עוד ציין כי החברה הביעה צער רב על הטעות והעובד במקום ננזף, הנהלים חודדו והופצו לשאר הסניפים. לדבריו, בימים אלו הנחה שר הביטחון את הרמטכ"ל, ראש אט"ל וקצין הרפואה הראשי לבחון כיצד ניתן לייעל ולהרחיב את השירות במקומות בהם קיימת מצוקה או פער.