בחודש האחרון דיווחו אתרים שונים על כך שהתעשייה האווירית חתמה על חוזה עם "מדינה אסייתית" לאספקת מוצרים בסכום אדיר של 1.1 מיליארד דולר. ההודעה יצאה בסמוך לביקורו של שר החוץ ההודי בישראל, מה שכמובן העלה השערה די מבוססת לגבי זהותה של אותה "מדינה אסייתית" (יש אתרים שלא הסתפקו בהשערות). בתעשייה האווירית סירבו להודות שמדובר בהודו, אולם ההודעה העלתה לכותרות את אחד הצבאות הגדולים בעולם, צבא שבעשור האחרון רוכש ציוד צבאי מכל הבא ליד. לא נשכח שהודו היא גם מעצמה גרעינית, ובשנים האחרונות היא הופכת להיות אחת הכלכלות הגדולות בעולם ומעצמה אזורית כוחנית.
על פי המכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים בלונדון, להודו יש את צבא המתנדבים הגדול בעולם. משרתים בו 1.2 מיליון חיילים עם עוד 900 אלף חיילים במילואים. עיקר החיילים בצבא הודו מגיעים מבני המעמד הבינוני והגבוה; מכיוון שכמעט ולא ניתן לעבור בהודו ממעמד אחד למשנהו נדיר שבני המעמד הנמוך יצליחו להתגייס לצבא, למעט ליחידות החי"ר הפשוטות. את הניסיון המבצעי שלו צבר הצבא ההודי משלוש מלחמות על חבל קשמיר שנערכו נגד פקיסטן, ומכמה סכסוכים שמתלקחים באזור עד היום.
צבא היבשה: אלפי משוריינים, טילים גרעיניים
כמו לא מעט מדינות באזור שנשלטו על ידי הממלכה המאוחדת, גם הצבא ההודי מבוסס על המתכונת הבריטית. צבא היבשה ההודי מפעיל מעל ל-4,000 טנקים, רובם מתקדמים כמו ה-T-90 מתוצרת רוסיה. בנוסף מפעיל הצבא 170 טנקים מסוג MBT Mk1, טנק מערכה מתוצרת עצמית שנחשב למוצלח למדי. להודים יש עוד 2,400 טנקים מסוג T-72 ובנוסף הם בין האחרונים בעולם שמפעילים את הטנק הישן מסוג T-55.
החי"ר ההודי נע על יותר מ-3,500 נגמ"שים, רובם מדגמים סובייטים ישנים. בנוסף מפעיל הצבא כ-4,300 תותחים, אולם עיקר ההשקעה של ההודים נמצאת בתחום הטילים. צבא הודו מפעיל על פי הערכות שונות כ-1,000 טילי שיוט, חלקם בעלי יכולת לשאת ראש נפץ גרעיני.
לצבא הודו ניסיון מבצעי רב מארבע סבבים של מלחמה נגד פקיסטן השכנה ואחת נוספת נגד סין, רובם אגב הסתיימו בניצחון הודי. כיום מתמודד הצבא עם סכסוכים שפורצים אחת לכמה חודשים בחבל קשמיר ובנוסף עם אירועי טרור. צבא הודו פרוס במדינות שונות בעולם כמו אנגולה, קמבודיה, וגם לבנון במסגרת כוחות האו"ם.
חיל הים: צי צוללות מתעצם, קומנדו ימי איכותי
מלבד השמירה המסורתית על חופי המדינה תפקיד הצי ההודי נועד גם לבסס את ההשפעה האזורית של המעצמה העולה ולקדם את המטרות הפוליטיות והכלכליות של המדינה. כחלק ממדיניות זו של הצי ניתן לראות ספינות מלחמה הודיות מבקרות בנמלים השונים בעולם, כולל נמל אילת. תפקיד נוסף של הצי זה סיוע במקרה של אסון לאומי, כמו למשל אחרי סופות הציקלון הקשות שפוקדות את האזור.
חיל הים ההודי מפעיל נושאת מטוסים אחת, אבל אחת נוספת אמורה להיכנס לשירות בשנה הקרובה. הצי מפעיל כ-15 ספינות טילים ומשחתות וגם בתחום הזה צפוי שיפור כאשר שבע ספינות טילים חדישות יכנסו לשירות משנת 2013. בתחום הצוללות מפעיל הצי צוללות גרעיניות שנקנו מרוסיה ומספר צוללות דיזל בעלות יכולת לירות טילי שיוט. ההודים החלו בבנייה של 6 צוללות חדישות מה שהופך את הצי לאחד הגדולים בתחום. לצי ההודי יש זרוע אווירית משלו שכוללת מטוסי מיג 29, שפועלים מנושאת המטוסים, מטוסי סיור ואלקטרוניקה ומסוקים לגילוי צוללות והצלה.
הקומנדו הימי של הודו ידוע בשם "מרקוס" ופרוס בנקודות שונות בכדי למנוע טרור מהים. בשנת 1987 חילצו אנשי "מרקוס" בני ערובה שנחטפו באיים המלדיביים ,כולל את שר החינוך של המדינה. ב 2008 היו אנשי הקומנדו בין הלוחמים שהשתתפו בחיסול הטרוריסטים בפיגוע במומבי.
חיל האוויר: טכנולוגיה מודרנית תוצרת ישראל
מאז שרתו הטייסים ההודים תחת כתר המלכה הבריטית הם נחשבו לאמיצים במיוחד. עד שנת 1990 היה חיל האוויר ההודי בין הגדולים בעולם אך מאז הוצאו מטוסים רבים מהשירות בכדי לשמור על איכות טכנולוגית. עדיין מדובר בחיל גדול; במסגרת 42 טיסות החיל משרתים כ-127 אלף חיילים וקצינים שמתפעלים 1,380 כלי טיס.
החיל מפעיל 250 מטוסים מסוג סוחוי 30, שנחשב מתמודד ראוי למטוסי ה F-15 של המערב. בנוסף מפעילים ההודים 50 מטוסי מיג 29. כמו שאר זרועות הצבא חיל האוויר ההודי מתבסס על פלטפורמות ממדינות שונות ובסד"כ שלו ניתן למצוא גם את מטוסי המיראז' 2000 הצרפתי. לצד אלה ניתן למצוא מטוסים ישנים יותר כמו 200 מטוסי מיג 27 ו-400 מטוסי מיג 21. לחיל מאות מסוקים ומטוסי תובלה ובתחום הלוחמה אלקטרונית ובקרה אווירית מפעילים ההודים את הפלקון מתוצרת ישראל. גם בתחום הכטב"מים מפעילים ההודים כמה עשרות כלים אשר חלק ניכר מהם מתוצרת ישראל.
חיל האוויר ההודי בעל ניסיון מבצעי רב מהמלחמות השונות אולם ביחד עם הקדמה הוא סובל משעור תאונות גבוה שעולה בלא מעט חיי אדם. בעתיד מתכננים ההודים להמשיך ולשדרג את החיל במטוסים כמו מיג 35 ואולי גם מטוסי F-18 שנבדקים על ידי החיל.
העולם עוקב בחשש
על פי אתר גלובל פייר פאוור צבא הודו הוא הרביעי בגודלו ובעוצמתו בעולם. באתר מציינים שבכל שנה משקיעים ההודים 36 מיליארד דולר, סכום לא קטן למדינה שבה אחוז עניים לא קטן. בין הנהנים מהסכום האדיר הזה נמצאות תעשיות הנשק של ישראל, שלה קשרים ענפים עם מוסדות הביטחון של הודו. אבל לא הרכש וגם לא השאיפות של הודו הם הבעיה. אין ספק שהחשש הגדול ביותר בעולם זה המאבקים של הודו מול פקיסטן; די שנזכיר שמדובר בשתי מדינות שיוצאות אחת לעשר שנים למלחמה, וששתיהן מחזיקות מאגר נשק גרעיני.