קוריאה הצפונית הכינה טילים בליסטיים בין-יבשתיים לשיגור בניסוי שייערך בזמן ההשבעה של נשיא ארה"ב הנבחר טראמפ – כך על פי דיווחים שמתפרסמים בימים האחרונים בעולם. על פי גורמים בצבא קוריאה הצפונית (שכמובן לא הזדהו), המהלך הזה נועד לשגר, תרתי משמע, מסר אסטרטגי לטראמפ, שיושבע מחר כנשיא ה-45 של ארה"ב.

החדשות הללו מגיעות על רקע צילומי לוויין חדשים שמציגים פעילות מאומצת באחד מאתרי הגרעין המרכזיים במדינה. ראש המטות המשולבים של קוריאה הצפונית אמר בהצהרה שהוא לא יכול לאשר את הדברים, אבל שהצבא "עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות". אלא שהדיווחים טוענים כי ההכנות כבר כמעט הושלמו – והטילים הוצבו על משגרים ניידים בגובה 15 מטר.

>> הילד הרע של העולם: למה באמת צפון קוריאה מסוגלת?

גם אנדריי לאנקוב, פרופסור באוניברסיטה בסיאול שבקוריאה הדרומית השכנה, טוען שניסוי נוסף בטילים בליסטיים בין-יבשתיים בימים הקרובים, בסמוך להשבעת טראמפ, הוא בהחלט תרחיש סביר. "אם נשפוט לפני מקרי העבר, בהחלט סביר לחשוב שבקוריאה הצפונית יעשו 'קבלת פנים' הולמת לנשיא הנבחר, שתכלול בין היתר ניסוי בנשק גרעיני", אמר.

לאחרונה, הנשיא טראמפ התייחס לאיום מקוריאה הצפונית בחשבון הטוויטר שלו שצייץ בתחילת החודש: "קוריאה הצפונית הצהירה שהיא בשלבים הסויפיים של פיתוח נשק גרעיני שיהיה מסוגל להגיע לחלקים מארה"ב. זה לא עומד לקרות". לאור זאת, סביר להניח שניסוי כזה יהווה הצלחה של ממש עבור קוריאה הצפונית. גם ג'יימס מאטיס, המיועד לתפקיד שר ההגנה של ארצות הברית, אמר ש"פיתוח הטילים הגרעיניים של קוריאה הצפונית הוא איום רציני", וש"על ארצות הברית לפעול בנושא".

קים גונג און (צילום: VCG, GettyImages IL)
מכין הפתעה לטראמפ? קים ג'ונג און | צילום: VCG, GettyImages IL

אם זאת, גם המומחים סבירים שהמדינה לא תשלוף את התותחים הכבדים באמת בזמן הניסוי, ותשגר רק טילים בעלי טווח של 2,500 קילומטר, בעוד שהטילים בעלי הטווח המקסימלי שלה כבר יכול להגיע למרחק של 5,500 קילומטר מנקודת השיגור. לא שזה פחות מלחיץ, כן?