בתחילת השבוע חוסל עטיה עבד אל-רחמן, סגנו של מנהיג אל קאעידה איימן אל-זוואהירי בפקיסטן. אל-רחמן, לובי במוצאו, קודם להיות סגנו של מנהיג הארגון ושלט בשנה האחרונה בכל התכנונים והפעולות של הארגון.
על פי הפרסומים האחרונים המגיעים מאמריקה ומפקיסטן, עטיה חוסל על ידי כטב"מ - כלי טיס בלתי מאויש - שהופעל על ידי ה-CIA ושיגר לעברו מספר טילים. עטיה זוהה יחד עם בכיר נוסף בהרי פקיסטן והכטב"מ שהיה באוויר מבעוד מועד חיסל את השניים. צבא ארה"ב וסוכנות הביון המרכזית משתמשים כבר מספר שנים בכטב"מים בכדי לבצע חיסולים ממוקדים במסגרת המלחמה באפגניסטן.
עלייה במספר החיסולים באמצעות רובוטים
הסיבה לשימוש בכטב"מ תלויה בסוג המידע המודיעיני שמגיע לשטח. במידה והמידע ממוקד ומדויק מבחינת זמן ומקום, יתבצע החיסול באמצעות מטוס או מסוק קרב. במידה והמידע מצביע על מיקום מוערך וללא זמן מדויק, דבר שמצריך שהות ארוכה של הכלי באוויר (הרבה מעבר ליכולת של טייס אנושי), יתבצע החיסול באמצעות הכטב"מ. הכטב"מ נמצא יממה וחצי באוויר, בעוד המפעילים שלו - שיושבים בבסיס בטוחים מכל פגע - מתחלפים במשמרת כל 8 שעות.
ארצות הברית הכניסה לשירות בסתיו 2008 את ה-MQ-9 ריפר, שהחליף את הפרדטור. הריפר מסוגל לשהות באוויר עד 42 שעות ולשאת 4 טילי הלפייר או 4 פצצות מונחות לייזר מסוג GBU-12 פייבוואי 2. הריפר מסוגל לשייט במהירות של 400 קמ"ש ולטוס בגובה של 50,000 רגל, מה שאומר שהכלי יכול להיות בשטח מבלי להישמע או להיראות והיעד של החיסול לא יידע לעולם מה פגע בו. כטב"מי MQ-9 ריפר מופעלים כיום על ידי חיל האוויר האמריקני, הצי האמריקני, המחלקה לביטחון המולדת של ארצות הברית, נאס"א, סוכנות הביון המרכזית וחיל האוויר המלכותי הבריטי.
מאז חוסל מנהיג אל קעידה אוסמה בן לדן ניתן לראות עליה במספר החיסולים, דבר המצביע על איכות המידע המודיעיני שאספו לוחמי הסילס מהאחוזה. מרבית החיסולים מבוצעים על ידי כטב"מים, והסיבה שבגללה מפעילה ה-CIA כטב"מים משלה היא יכולת הפעלה הרבה פחות מסורבלת מאשר בצבא - בעוד כל פעולה צבאית של ארה"ב בחו"ל דורשת אישורים של בית המחוקקים ובכירים בפנטגון, סוכנות הביון המרכזית הרבה פחות מפוקחת ולכן קל לה יותר לבצע את החיסולים. הכלים פועלים במסגרת האגף לפעולות מיוחדות בסוכנות (SAD).