לדברי מקורות זרים, התקיפות שביצעה ישראל בסוריה בימים האחרונים כוונו בין היתר לעבר משלוח של רקטות מדגם פאתח-110, אשר מהוות את עיקר כח הרקטות לטוח בינוני שבידי החיזבאללה.
האיראנים פיתחו דגם משופר של הרקטה, דגם המצוי בידי החיזבאלה בלבנון, ובישראל מעריכים כי גם הדגם המתקדם עמד להגיע לידי יחידות הטילים של הארגון. האיראנים לא מסרו הרבה פרטים על הדגם החדש של הרקטה אבל מומחים בישראל אמרו אתמול כי תעשיית הרקטות והטילים של איראן מרכזת מאמץ בשיפור מנגוני ההנחיה. הראש הקרבי של הרקטה מדגם "פתח-110" שוקל חצי טון ויש לה טווח מירבי של 250 ק"מ. עם טווח כזה, הרקטה הזו מאיימת על ישראל עד אזור באר שבע. הרקטה פותחה על ידי תעשית הנשק האיראנית והיא משוגרת ממשגר הדומה לזה ממנו משוגר הטיל קרקע-אויר מדגם אס-איי-2.
>> למפת האיומים המלאה על מדינת ישראל
הראש הקרבי של הפאתח-110 כמעט כפול במשקלו מהראשים הקרביים בהם היו חמושים טילי הסקאד ששוגרו לעבר ישראל במלחמת המפרץ הראשונה. אלו שקלו כ-300 ק"ג ברוטו, אורכה של הרקטה כשמונה מטר, קוטרה 61 ס"מ ומשקלה הכולל כשלושה טון. "זו רקטה מאיימת מאוד", אמר מומחה בתחום.
לדברי המומחה, הרקטה מדגם פתח-110 מיוצרת בשתי גירסאות. האחת, בעלת מעוף חופשי בדומה לזה של הקטיושות וטילי הזילזאל והשניה, בעלת הנחיה המאפשרת לה לפגוע בדיוק רב יחסי במטרות נבחרות. כן אמר כי טיל החץ וגם הטיל האמריקני פטריוט-פק-2, מסוגלים לירט רקטה מהסוג של ה"פתח-110". גם המערכות העתידיות שמפתחים כיום בישראל כדי להתמודד עם איום הרקטות תוכלנה לטפל ברקטה האיראנית הזו אמר המומחה.
בישראל מעריכים כי תעשיית הנשק האיראנית ניתחה את תוצאות מתקפת הרקטות של החיזבאלה על ישראל במלחמת לבנון השניה ושיפרה עקב כך כמה מהמוצרים שלה ובהם את הרקטה מדגם פתח-110.