קשה להצביע על המספר המדויק של הרוגי מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001. על פי הנתונים, 2,974 בני אדם מצאו את מותם במתקפות שהתרחשו במגדלי התאומים בניו יורק ובפנטגון. עם זאת, בשנים שחלפו מאז, ההערכה מצביעה על 1,400 בני אדם נוספים שמתו כתוצאה מסיבוכי פציעות שנגרמו בפיגועים.
בשנת 2011 הקצה הנשיא אובמה 4.2 מיליארד דולר כדי ליצור את תכנית ההבראה מפיגועי מגדלי התאומים. התכנית מספקת שירותי בריאות חינמיים לאלה שנפגעו בפיגועים הקשים. על פי נתוני התכנית, ישנם 1,140 ניצולים מהפיגוע ואנשי הצלה שאובחנו כחולים בסרטן. אלפים נוספים סובלים ממחלות לב, מחלות ריאות ותסמונות נפשיות שונות.
המומחים סבורים שכ-70 סוגים שונים של סרטן קשורים לנזקים שנגרמו בפיגוע ה-11 בספטמבר, והסיבה העיקרית לכך היא שחומרים הידועים כמסרטנים המשיכו לרחף באוויר של מנהטן גם זמן רב אחרי הפיגוע. "מעולם לא נדע את מידת הנזק של הענן הזה, כי הרוח גרמה לו להתפזר באוויר. אבל ברור לנו שאנשים נשמו אותו ואכלו אותו", אומר מייקל קריין מתכנית ההבראה. "מה שאנחנו כן יודעים זה איזה חומרים הוא הכיל: סוגים שונים של דלק, פלסטיק, מתכות, פיברגלס, אסבסט. דברים איומים".
לחלק מסוגי הסרטן לוקח שנים רבות להתפתח, וגם 15 שנה לאחר מעשה לא ברורה מידת הנזק. על פי מחקר שנערך בארצות הברית, כבאים שלקחו חלק בכיבוי האש במגדלי התאומים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן בהשוואה לכבאים אחרים. מחקר אחר מצביע על עלייה בשיעורי התחלואה בסרטן הערמונית וסרטן בלוטת התריס בקרב כלל עובדי ההצלחה שפעלו במקום.
בעוד שהנתונים לגבי מחלת הסרטן עדיין לא ברורים, הקשר בין אירועי ה-11 בספטמבר למחלות לב וריאה נראה חד-משמעי. על פי תכנית ההבראה, אחד מכל עשרה אנשים שנכחו במקום בזמן הפיגוע פיתח אסתמה בשש השנים הראשונות שאחרי הפיגוע. מדובר בנתון גבוה פי שלושה מהממוצע הארצי. זאת ככל הנראה כתוצאה מענן האבק שחג מעל האתר במשך שבועות אחרי פיגוע. שיעור האסתמה הגבוה ביותר נרשם בקרב עובדים במנהטן או תושבים שחזרו לעבודתם או לביתם לפני שהענן התפזר. כמו כן, מחקר אחר מצביע על כך שאנשים שנכחו באזור בזמן הפיגוע עלולים לפתח מחלות לב.
הפרעה פוסט-טראומטית: הפצועים הנסתרים של מגדלי התאומים
בשנת 2011, מאמר של הניו יורק טיימס תיאר את האתגרים שעמם מתמודדים ניצולי הפיגוע וצוותי ההצלה שהגיעו למקום. "הם לא יכולים לישון. הם משחזרים את האסון שוב ושוב במחשבותיהם או יותר נכון בסיוטיהם. יש להם קשיי ריכוז. הם רגישים לרעש, מרגישים חסרי תקווה ומלאי אשמה. הם מתרחקים מיקיריהם ונמנעים מכל דבר שעלול להזכיר להם את היום ההוא", נכתב במאמר.
גם בנושא הזה יש מחקר תומך שמצביע על כך ש-10,000 כבאים, שוטרים ואזרחים ששהו במקום ונחשפו למתקפות אובחנו כלוקים בהפרעה פוסט-טראומטית. ניצולי ה-11 בספטמבר עלולים לפתח הפרעה פוסט טראומטית בשיעור גבוה פי ארבעה מכלל האוכלוסייה.
גם הגיבורים של ה-11 בספטמבר סובלים ממחלות. כך לדוגמה ג'ון סולטס, שוטר לשעבר ששהה במשך לא פחות מתשעה חודשים במקום האסון בניסיון לחלץ גופות, אובחן מאז כחולה בסרטן העור, במחלות ריאה ובעיות רפואיות נוספות. עם זאת, סולטס מעיד שהוא לא מתחרט לרגע על מעשיו. "אם הייתי רק צופה בזה בטלוויזיה מבלי לעשות שום דבר, זה לא היה יוצא לי מהראש. עדיף היה לי להיות שם, כל אחד מאיתנו היה עושה זאת שוב".