68% מהטרנסג'נדרים בישראל מדווחים כי חוו אפליה במקום עבודה - כך עולה מסקר של משרד הכלכלה. ממצאי הסקר יוצגו בכנס השנתי של נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד, שייערך ביום שני הקרוב באוניברסיטת בר אילן. שיעור האפליה עליו מדווחים טרנסג'נדרים גבוה משמעותית מהשיעור המדווח על ידי הומוסקסואלים, לסביות ובי-סקסואלים - 39%. כמו כן, על פי הסקר, 39% מהטרנסג'דרים נדרשו בידי הממונים עליהם להתלבש בהתאם ל'מינם המקורי'. בקרב ההומוסקסואלים, הבי-סקסואלים והלסביות, 41% דיווחו על כך שנאלצו להתמודד עם בדיחות על חשבונם מצד עמיתים לעבודה.
הסקר, שנערך בקרב כ-400 בני קהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) בישראל, נועד לבחון את מצבם התעסוקתי של חברי הקהילה, בהיבטים הנוגעים לתפיסות וחוויות של אפליה בשוק העבודה, על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית.
רוב המשיבים סברו כי חברי קהילת הלהט"ב סובלים מאפליה בשוק העבודה, במידה בינונית עד רבה מאוד: בקבלה לעבודה (80%), ביחס ובאירועים בעבודה (70.5%), בקידום בעבודה ובתהליך חיפוש העבודה (כ-69% בכל אחד מהשלבים). כמו כן, בעוד הומוסקסואלים, לסביות ובי-סקסואלים/ות דיווחו שחוו אפליה בשוק העבודה במידה בינונית עד רבה מאוד, בייחוד ביחס הכללי אליהם (כ-39%); הרי שטרנסג'נדרים חוו אפליה בשיעור גבוה הרבה יותר, בעיקר ביחס אליהם (68%), בקבלה לעבודה (66%), בתהליך חיפוש העבודה (64%) ובקידום בעבודה (60%).
כמו כן, 72% מהטרנסג'נדרים דיווחו כי הם סובלים "מהומור" על חשבונם מצד הממונה ו-58% - ציינו שהם סובלים מ"הומור" על חשבונם מצד העמיתים במקום העבודה - לפעמים, לעתים תכופות או כל הזמן. התנהגויות פוגעניות נוספות שבלטו בשכיחותן ביחס לטרנסג'נדרים/ות הן דרישה להתלבש בלבוש המתאים ל"מין המקורי" (39%) וחשש מפני הטרדות בשירותים (31%). גם הומוסקסואלים, לסביות ובי-סקסואלים/ות דיווחו על בדיחות על חשבונם מצד עמיתים ומצד הממונה (41% ו-23%, בהתאמה).
חנה קופפר, מנהלת תחום מחקר בנציבות השוויון אמרה כי "מהסקר, שממשיך לרוץ באינטרנט גם בימים אלה, עולים ממצאים מדאיגים באשר לאפליה שחווים חברי הקהילה, ובייחוד טרנסג'נדרים, בשוק העבודה בישראל. הנתונים מראים, כי אלה נתקלים באפליה כבר בשלבים המוקדמים של חיפוש עבודה וקבלה לעבודה. עוד ניתן ללמוד, שאנשים רבים מקהילת הלהט"ב סובלים בשכיחות גבוהה מהצקות ומהטרדות במקום העבודה שלהם".
עו"ד ציונה קניג-יאיר, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה: "זו הפעם הראשונה שנאספים נתונים על קהילת הלהט"ב בשוק העבודה. נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה מחויבת לקידום שוויון בתעסוקה עבור אוכלוסיית הלהט"ב וסקר זה הוא הצעד הראשון בהבנת האתגרים והחסמים העומדים בפני הקהילה".
הכתבה פורסמה במקור באתר The marker