הסערה התקשורתית שיצר הסרטון של חברי הבית היהודי עברה היום אל רחוב, כאשר זוגות חד-מיניים הגיעו למפגן נשיקות וחתונות להט״בי מול משרדי מפלגת הבית היהודי בראש העין.
המפגן כלל טקס חתונה גאה של זוגות שהתנדבו להשתתף, וכן שלטים וקריאות בגנות האמירות שהשמיעו השבוע בכירי הבית היהודי נגד נישואים גאים ונגד הקהילה הגאה.
ח״כ מיכל רוזין (מרצ), שהשתתפה בהפגנה ו"חיתנה" את הזוגות אמרה כי "חברי מפלגת הבית היהודי מסרבים לקבל את העובדה הפשוטה שיש מגוון של משפחות והבסיס לכולן הוא הקשר והאהבה. לא חוקים מכוח עליון ולא חוקי מדינה ישנו את העובדה כי אלו משפחה לכל דבר, נורמטיביות, מלאות אהבה, חום וכבוד הדדי".
המפגן, שקוים על ידי פעילי הפורום הגאה במרצ ומטה השטח של המפלגה, הינו תגובה לסרטון שפורסם שבוע שעבר באתר 'כיפה' בו הציגו חברי הבית היהודי והמועמדים לכנסת את דעותיהם בנושא נישואים חד מיניים. בין הביטויים שנשמעו בסרטון ניתן היה למצוא ביטויים כמו: ״אין דבר כזה״, ״לא מבין למה צריך את זה״, ״מתנגד לחלוטין לדבר הזה שנקרא משפחה חדשה״ ועוד.
הסרטון שעורר את הסערה:
"מפלגת הבית היהודי היא זאב בעור של כבש", אמר יו״ר הפורום הגאה במרצ, דרור מזרחי, "המנסה להתחפש לחילונית ונאורה, אך בפרץ בלתי נשלט חשפו מועמדיה את ערוותה והפגינו את עמדותיהם החשוכות והמסוכנות בנוגע לדמותה של ישראל כמדינה דמוקרטית ושוויונית. המפגן שלנו נועד להראות שאנו לא זקוקים לאישור מאיש, ודאי לא ממי ששואבים דוגמה מהטאליבן, כדי לקבל לגיטימציה לאורחות חיינו".
הסרטון עורר סערה גדולה וראשי כל המפלגות הגדולות (מלבד רה"מ נתניהו) התייצבו מול התקשורת והגיבו לסרטון. ההד התקשורתי שנוצר בעקבות הסרטון אילץ את נפתלי בנט בעצמו להגיע אל אולפני החדשות על מנת להסביר לבוחריו החילוניים והלהט"בים את עמדת המפלגה, אך בחר שלא להתנצל והבהיר כי מפלגתו מתנגדת לנישואים חד-מיניים.
מפגן הנשיקות לא היה אקט המחאה היחיד שהתבצע בשטח בעקבות הסרטון. בסוף השבוע הגיעה קבוצת פעילות לסביות להביע מחאה במהלך כנס פעילים של סגן השר לשירותי דת הרב אלי בן דהן (הבית היהודי) ברמת גן.
הסרטון של אתר 'כיפה', שיועד לבוחרים הדתיים הלאומיים, חשף את עמדתה של הבית היהודי כלפי הנושא והופנה כנשק נגד המפלגה אל מול בוחריה החילוניים, אך התרומה הגדולה ביותר שלו לנושא שוויון הזכויות הלהט"בי היא בכך שהוא העלה את הנושא על סדר היום בצורה חד משמעית, וגרם לראשי כל המפלגות הגדולות להתייחס לנושא כאחד מהנושאים העיקריים הדורשים התייחסות במערכת הבחירות הנוכחית.