אחרי הסרטון המטריד של מתמודדי הבית היהודי והתנגדותם לנישואים חד מיניים, מפרסמת האגודה למען הלהט"ב דוח על פעילות הכנסת למען הקהילה ממנו עולה ביקורת חריפה כלפי ראשי הבית היהודי.
על אף תדמיתה של הכנסת ה-19 כליברלית ומתקדמת, דוח של האגודה למען הלהט"ב קובע כי רוב חברי הכנסת נכשלו בתפקידם לקדם את ישראל וליישר קו עם העולם המערבי הליברלי התומך ומעגן בחוק שוויון זכויות מלא לקהילה הגאה. שניים שבולטים לרעה בדוח של האגודה הם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט ויו"ר הסיעה איילת שקד, שחסמו באופן פעיל חקיקה למען הקהילה בממשלה.
חברי הבית היהודי קיבלו מהאגודה ציון כולל של מינוס 17 נקודות על פעילותם בקואליציה למען הקהילה לעומת 46 נקודות ליש עתיד, 30 למפלגת התנועה, 9 נקודות לליכוד ורק 2 נקודות לישראל ביתנו (בקרב מפלגות האופוזיציה מובילה מרצ עם ציון של 135 נקודות).
מתמודדי הבית היהודי על נישואים חד מיניים:
בעוד סקרים אחרונים מצאו כי רוב של 70% מהציבור הישראלי בעד שוויון זכויות מלא לקהילה הגאה תחת החוק, כנסת ישראל נכשלת בתפקידה לממש שאיפה זו. 55% מחברי הכנסת שנבדקו בדוח קיבלו ציון נכשל או לא מספיק בקידום מעמד הקהילה הגאה בישראל בכנסת ה-19, והותירו את הקהילה באותו סטטוס של אפליה בחסות החוק.
"חברי הכנסת, שתפקידם לייצג את העם, עמדותיו ורצונו – כשלו גם בתפקידם זה שכן סקרי דעת קהל שבוצעו בשנים האחרונות מצביעים על כך שרוב מוחלט בעם תומך בשוויון זכויות מלא לקהילה", מסביר מנכ"ל האגודה עודד פריד, "אני קורא לציבור המצביעים בבחירות הקרובות לבחון את פעילותם של חברי הכנסת ולהצביע בהתאם, עלינו לשים סוף לאפליה".
עם זאת, האגודה מצאה לנכון לציין לשבח את מעשיהם של חמישה פוליטיקאים ופוליטיקאיות שסייעו באופן משמעותי ביותר להפסקת האפליה נגד קהילת הלהט"ב ובהם: פועלה של שרת הבריאות לשעבר, ח"כ יעל גרמן (יש עתיד), והצבעתו של רה"מ, ח"כ בנימין נתניהו (הליכוד) בעד חוק הפונדקאות בממשלה, הח"כ הפורש ממרצ ניצן הורוביץ שעמד בראש השדולה למען הקהילה בכנסת, ח"כ עפר שלח (יש עתיד) שעמד עמו בראש השדולה למען הקהילה ועל קידום חוק הפרשנות.
כמו כן, צוינה לטובה הצעת החוק שאוסרת אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית במערכת החינוך, שהייתה הצעת החוק היחידה לטובת הקהילה הגאה שעברה בכנסת ה-19 והוביל אותה דווקא ח"כ מהאופוזיציה – דב חנין (חד"ש).
בין חברי כנסת שקיבלו 'נכשל' על פועלם למען הקהילה נמנה המתנגד הגדול של הקהילה משה גפני מ'יהדות התורה', ואיתו בחמשת המתנגדים הגדולים כמעט כל חבריו לסיעה: יעקב אשר, מאיר פרוש, אורי מקלב ומנחם אליעזר מוזס.
ממפלגת 'ש עתיד' נמסר בתגובה: "בשנה ושמונה חודשים הספיקה 'יש עתיד' לעשות למען קהילת הלהט"ב, מה שלא עשו במדינת ישראל זה שנים רבות. חברי כנסת ממפלגות האופוזיציה, הגישו הצעות חוק רק על מנת להירשם בסטטיסטיקה ולא כדי ליצור שינוי של ממש – כאן 'יש עתיד' מובילה על כל מפלגות הקשת הפוליטית. תמוה בעינינו שחברות סיעת מרצ, שפעלו נגד חוק הפונדקאות, שמכיר בשוויון ובהורות להט"בית ומחזק את ההגנה על הפונדקאיות – מדורגות במקום גבוה במחקר".
ממרצ נמסר בתגובה ל'יש עתיד': "התוצאות מדברות בעד עצמן: אנו גאים בכך שמרצ זכתה בדירוג הגבוה ביותר עם 135 נקודות ופי 3 מסיעת 'יש עתיד'. מרצ מובילה מאז 92' את המהפכה הלהט"בית ועשתה בתחום יותר מכל מפלגה אחרת, גם כשזה לא היה פופולרי. מי שהצביע נגד נישואין אזרחיים ונגד שורה של יוזמות חקיקה של מרצ בנושא, מוטב שיבדוק בבית פנימה ולא ינסה להמעיט בערך פועלם של אלה שבאמת עושים. באשר להערות הבכייניות של יש עתיד, אנו אומרים: תוצאות ולא מעשים".
>> איזה ציון אנחנו הענקנו למפלגות? יש עתיד מובילה, מרצ במקום ה-2