>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
למרות אישור חוק הנישואים החד מיניים בבריטניה, המאפשר לגברים מרחבי המלכה להתחתן עם נסיך חלומותיהם, נראה כי היום בו מלכת אנגליה תהיה גבר לא יגיע כל כך מהר. לקראת החתונות החד מיניות אשר יחלו להתקיים באופן חוקי ברחבי בריטניה החל מהחודש הבא, החלו בממלכה לעדכן את ספר החוקים, על מנת למנוע מצב עתידי בו גבר יוכל להפוך רשמית לנסיכה או אפילו למלכה.
חוק הנישואים (זוגות מאותו המין) אמור להכנס לתוקף ב-29 במרץ. זהו גם תאריך היעד של מאות עובדי מדינה העובדים בימים אלו על ניסוח רשימות של חוקים ותקנות שזקוקים לשינוי. על פי דיווח של עיתון הטלגרף, כמה חוקים בני 700 שנה שנוסחו עוד בשנת 1285 ינוסחו מחדש, כאשר הצעות הניסוח החדשות ידונו על ידי חברי פרלמנט כבר במהלך השבוע.
כדי לעצור את הבלבול מסבירים מומחים משפטיים כי המטרה היא "לעשות סדר" בחוקים ולהבהיר את התקנות המסדירות הענקת תארים מלכותיים. בתקנות החדשות יצוין כי למרות השוואת זכויות נישואים חוקיות לזוגות הומואים וזוגות סטרייטים, הזכויות המשפטיות לא תחולנה על מי "שמתחתן, או שהוא נשוי למלך השליט, לתואר של המלכה".
עוד מעדכנות התקנות, כי במידה ובעתיד הנסיך מוויילס ינשא לגבר, הבעל של הנסיך לא יירש את התואר נסיכת וויילס. גם חוק הבגידה משנת 1351 ישונה, כך שקיום יחסי מין עם אשתו של המלך עדיין יחשב כבגידה, אך לא יחשב כבגידה במידה ומדובר בקיום יחסי מין עם הבעל של המלך.
גם המילים "אלמנה" או "בעל" ישונו או ימחקו מהחוקים כדי להבהיר ולקחת בחשבון את החוק החדש. שינויים נוספים שיידונו הם השינויים בתארי הכבוד שמקבלות בנות זוג של בעלי תואר אבירות, המוענק כתואר של כבוד. תחת הכללים הנוכחיים, אשתו של אביר ידועה בשם "ליידי" כאשר בעלה הופך ללורד או סר. בעוד בעלה של אישה שהופכת לדאם או לברונית לא מקבל שום תואר.
ג'וליאן ליפסון, מנהל הפרקטיקה בדיני המשפחה בחברת עורכי הדין ווית'רס, אמר לטלגרף: "נראה כי המסלול שבחרה הממשלה נועד להודות כי גם לשיוויון של נישואים מאותו מין יש גבולות. נראה כי הם מבצעים את כל זה הסדר הזה לפני שהשינויים ייכנסו לתוקף על מנת למנוע חוסר וודאות". ליפסון הוסיף כי שינויים אלה אינם צפויים להשפיע על אף אחד בבית המלוכה כיום, אבל במידה והבעיה תתעורר בעוד 100 שנים, תהיה לה תשובה בספר החוקים.
הקואליציה עבור הנישואים (C4M) טענה כי שינויים רגולטורים אלה "הוגנבו" לספר החוקים על ידי הממשלה. הקואליציה תארה את השינויים כ"מזיקים למי שמאמין בנישואים מסורתיים", ואמרה שהממשלה מנסה לייפות מילים כמו בעל, אשה ואלמנה".