אחרי ארבע עונות מאוד סטרייטיות, יצאו בפעם הראשונה בהיסטוריה של "חתונה ממבט ראשון" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12) מתן וייס וגיא דלאל, שני חתנים, למסע משותף בעקבות האהבה. זה היה רגע מכונן ומרגש מאוד עבור חברי וחברות הקהילה הגאה בישראל, אבל רבים שאלו את עצמם למה ההפקה חיכתה רק עד העונה החמישית כדי להציג על המסך זוג גאה. למרות שרק בסיום העונה הרביעית הייתה קריאה ללהט"ב להגיע לאודישנים, הפקת התוכנית חלמה להציג על המסך זוג גאה הרבה לפני כן, אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד. 

בארצות הברית, שם משודרת העונה ה-14 של התוכנית, עדיין לא עשו את הצעד האמיץ והמתבקש. בבריטניה, רק בעונה השישית היה זוג גאה ראשון, ואין ספק שהצעד של "חתונמי" הישראלית (בעונה החמישית אומנם) הוא ראוי להערכה. אבל יחד עם השמחה שסוף סוף יש זוג גברים על המסך, ניסינו להבין מה מנע מזה להגיע הרבה קודם לכן.

גילינו שכבר מספר עונות ההפקה רצתה לשלב זוג גאה, ולהציג בפני הצופה הישראלי תהליכים זוגיים ואישיים לא רק של זוגות הטרוסקסואלים, אלא גם של זוגות חד מיניים. אבל במהלך הדרך היא נתקלה בלא מעט מהמורות, כאשר העיקרית מביניהן הייתה הליהוק. בשלב המיונים, בין הנשים והגברים הסטרייטים אפשר להפריד בקלות, אבל כשזה מגיע להפרדה מוחלטת בין כל הנשים הלסביות ובין כל הגברים ההומואים - הדבר הופך להיות הרבה יותר מסובך.

מדינת ישראל היא מדינה נורא קטנה והקהילה הגאה קטנה עוד יותר, לכן במקרים רבים יש לפחות מכר אחד משותף בין המיועדים. כדי למנוע מצב שהפוטנציאלים מכירים אחד את השני, ההפקה נדרשה להקצות תקציב מיוחד לטובת הקמת צוות ליהוק ייעודי שהתאים את שיטותיו לקהילה הגאה. מסתבר שאותו צוות אף הגיע למצעד הגאווה בתל אביב בשנה שעברה כדי לחפש חתנים פוטנציאלים. עוד התברר לנו שההפקה גם שינתה את תהליך המיונים השגרתי, המחולק לקבוצות של גברים ונשים, והתאימה אותו באופן ספציפי לליהוק גאה, במטרה שזוגות פוטנציאלים לא ייתקלו אחד בשני במהלך המיונים.

היסטורי: גיא ומתן צועדים לעבר החופה (צילום: חתונה ממבט ראשון,  קשת 12  )
רגע מכונן בטלוויזיה הישראלית | צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

דני פרידלנדר, מומחה התוכנית, הסביר אמש ב"חדשות הבוקר" על המורכבות בליהוק וההשקעה שנדרשה כדי להוציא את זה לפועל. "אנחנו מנסים לעשות את זה יותר מעונה אחת וזה לא פשוט ללהק את זה", אמר. "צריך לבנות מערך ליהוק נפרד לגמרי. צריך להפריד את כולם בימי מיונים וזה נורא מסובך, הם יושבים אצלנו בתור בקליניקות ומה קורה אם הם יפגשו אחד את השני בתור?". 

ואם חשבתם שכאן זה נגמר - אז תחשבו שנית. מעבר לשלב הליהוקים והמיונים, לאורך העונה נדרשו התאמות נוספות - כאשר אחת מהן כבר ראיתם בחופה המרגשת של השניים. בניגוד לחתונות של הטרוסקסואלים, ההפקה בנתה לראשונה חופה עם שני שבילים כדי ששניהם יצעדו אליה בו זמנית, ולא יווצר מצב שאחד ממתין לשני. 

לצד העניינים הבירוקרטיים, כל המאמץ לא היה שווה אם בסופו של תהליך היו נפגשים שני אנשים בלי שום סיכוי אמיתי לצלוח הליך זוגי משותף, וזה אולי הנושא החשוב ביותר - שבפעם הראשונה שנראה זוג גאה מתחת לחופה של "חתונה ממבט ראשון", במדינה שנישואים חד מיניים אינם מוכרים בה, זאת תהיה התאמה ראויה, כזו שהמומחים מאמינים שיש לה פוטנציאל אמיתי להצליח. זה לקח זמן, אבל בסוף זה קרה. עכשיו נקווה שזאת לא תהיה הפעם האחרונה.