שורה של כלי תקשורת ויצרני תוכן ישראליים פנו אתמול (שני) בפנייה דחופה לגורמי ממשלה ואסדרה בישראל, בעניין "השתלטות חברות טכנולוגיה זרות על שוק הפרסום", ובפרט נגד גוגל. הפונים הם מעריב, גלובס, ישראל היום, ג'רוזלם פוסט, וואלה, מאקו, תחנות הרדיו האזורי - רדיו צפון, FM103 ו-FM99 ורדיוס FM100, והערוצים המסחריים - קשת ורשת. בפנייה לשר התקשורת שלמה קרעי, הממונה על התחרות מיכל כהן, המשנה ליועמ"שית מאיר לוין ויו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן, נכתב כי "תעשיית התוכן הישראלית עוברת בעשור האחרון שינוי מואץ, במסגרתו תכנים ישראליים מופקעים על ידי ענקיות דאטה וטכנולוגיה זרות. חברות זרות אלה מהוות חיץ, מלאכותי ובלתי מוצדק, בין יצרן התוכן הישראלי לצרכן הישראלי".

עוד נכתב כי "ברחבי העולם מתבצעות פעולות משמעותיות לאכיפה שתכליתה מניעת ניצול לרעה של כוחן המונופליסטי של ענקיות האינטרנט. רק בתחילת חודש אוגוסט פסק בית המשפט הפדרלי בוושינגטון כי גוגל היא מונופולין בתחום החיפוש המקוון, המפר את חוק ההגבלים האמריקני ופוגע בתחרות. רשות התחרות בישראל עד עתה נמנעה מלעסוק בניצול מעמדן לרעה של חברות הענק הזרות בשוק הפרסום ובשוק התכנים המקומי".

בפנייתם מבקשים יצרני התוכן לפעול בדחיפות בחקיקה, אסדרה ואכיפה, "אל מול הסכנה הנשקפת לתחום התוכן הישראלי כולו: עיתונות כתובה, אינטרנט, טלוויזיה ורדיו, אל מול השתלטותן של ענקיות האינטרנט הזרות תוך ניצול כוחן לרעה". 

בסיום המכתב מפרטים הגופים הפונים כי "מבין הפעולות המתבקשות ניתן למנות: אכיפת דיני התחרות בנוגע לפעולותיהן של ענקיות האינטרנט; ריסון כוח השוק של ענקיות אינטרנט, כפי שנעשה בחקיקת האיחוד האירופי; קידום חקיקה שתגן על היצירה של יצרני התוכן המקומיים והשימוש בתכניהם, כנעשה בקנדה, אוסטרליה ובארה"ב; לחייב את הפלטפורמות הזרות לנקוט באמצעים שיגנו על הציבור מ'פייק ניוז' ותכנים לא חוקיים כנעשה בעולם, תוך השלמת עבודתה של 'הוועדה להתאמת המשפט לאתגרי החדשנות והאצת הטכנולוגיה' בנושא".