בין אם ילדת אתמול, או שהבן שלך עולה בשנה הבאה לכיתה א' – את בטח יודעת כמה תינוקות שזה עתה נולדו הם יצורים עדינים. את בטח גם יודעת כמה אמהות אחרי לידה הן יצורים עדינים. הניו-בורנז נראים לעתים כמו יצורים ממקום אחר. הם כאילו לא לגמרי איתנו עדיין, אדומים, מקומטים, ובעיקר תשושים מהמסע המופלא שעברו. לא בכדי יש כאלה המתייחסים לשלושת חודשי חייו הראשונים של התינוק כאל הטרימסטר הרביעי. ואילו האימהות, מאושרות ומותשות, הלומות ודואבות. ואת כל הטרפת הזאת אתם באים לבקר. כי בין המותשות של התינוק למותשות של האם יש הרבה אושר ורצון לחבק ולעטוף באהבה, לבוא לחזות בפלא הקטן שהתווסף למשפחה.
ילדת לאחרונה ואת מצפה להררי מבקרים? אתם מכירים מישהי שילדה ומתעתדים להגיע לביקור היכרות עם הרך הנולד? אתר popsuger ערך את רשימת החוקים האולטימטיבית לביקור אם וניובורן אחרי לידה, ואנחנו הוספנו להם משלנו. בקרו ושמרו:
1. תקבעו את הביקור מראש, אפילו אם אתם חברים קרובים של האם. ואל תלחצו עליה אם אתם מרגישים שהיא לא מוכנה לקבל מבקרים. כל אמא טרייה שונה זו מזו. ייתכן שאחת תזרום יותר עם הציצי שלה מול העיניים שלכם, ואחרת פחות. כדאי לכבד את לוח הזמנים של האם ולשאול באופן הכי גלוי מתי נוח לה לקבל מבקרים, ולהציע לה כמה מועדים לביקור, כך שהיא תוכל לבחור את הנוח ביותר עבורה.
2. אל תישארו יותר מדי זמן: אולי יש אמהות אמיצות שמתריעות מראש שהביקור שלכם יהיה קצר, אבל סביר להניח שהרוב אינן כאלה, ולכן זה התפקיד שלכם לקצוב את הביקור כך שלא יעיק על אף אחד מהצדדים. שעה של ביקור היא סבירה, וגם זה תלוי ברמת הקרבה שלכם לאם. לעתים גם 45 דקות יספיקו. אם האמא התחננה שתישארו יותר זה סיפור אחר.
3. תביאו אוכל: אלא אם כן מדובר בבת דודה של וונדר וומן, אין הרבה סיכוי שתמצאו מזון מבושל או אחר בביתה של האם הטרייה. כרגע היא בעיקר מנסה לשמור על שפיות, אז קניית מזון והכנתו פחות נמצאים על סדר היום שלה. בין אם זה משהו מבושל שהכנתם, או אפילו כריך או שניים מבית הקפה שליד הבית שלה – עשו טובה ואל תיכנסו אליה הביתה בלי שתהיו מצוידים במשהו שהיא יכולה להכניס לפה.
4. אל תמהרו להרים את התינוק: הם קטנים ומתוקים, גורי אדם זעירים, וזה מפתה לתפוס אותם ולהצמיד אליכם, אבל אולי כדאי לחשוב פעמיים לפני שעושים את זה. האם יכול להיות שהבגדים שלכם לא נקיים? אולי בדיוק החלמתם מווירוס או שהייתם ליד מישהו שמתעטש? ניובורנז הם יצורים רגישים כאמור, ומערכת החיסון שלהם חלשה עד בלתי קיימת כך שהם מועדים לפורענות. בהנחה שהכל בסדר, חשוב כמובן לוודא עם האם שזה בסדר שתחזיקו את הזערור, ואתם חייבים לשטוף ידיים היטב היטב לפני שמרימים. אם אחרי כמה דקות שהתינוק בידיים שלכם אתם רואים שהאם חשה לא בנוח – החזירו אותו לידיה. אחרי הכל, עד לפני כמה ימים הוא גר לה בתוך הבטן, מותר לה להיות קצת רכושנית.
5. תציעו לאם ללכת לנוח: או אולי תהיו נחמדים ותשמרו על התינוק בזמן שהיא מתקלחת לראשונה מזה שבוע. או שתציעו לה לעשות כל דבר אחר שיתן לה קצת אוויר שהיא כה זקוקה לו. אם אתם מספיק קרובים לאם, היא תרגיש בנוח להשאיר אתכם לזמן קצר עם התינוק, אבל אם היא מסרבת להצעתכם הנדיבה – אל תלחצו עליה.
6. אתם לא חייבים לאכול או לשתות: סביר להניח שהאם הטרייה תציע לכם משהו, כי ככה נהוג כשבאים אורחים לבקר. אבל לא יהיה נורא אם תגיעו שבעים. זכרו שאתם שם כדי להראות נוכחות וכדי להקל ולסייע ככל שניתן, ואפילו הכנת קפה יכולה לעיתים להיות מעמסה. מתים מצמא? קומו וקחו כוס מים.
7. אל תביאו את הילדים שלכם אתכם: אנחנו יודעים שהם נורא רוצים לראות את התינוק, אבל תינוקות עד גיל חודש עדיף להם להיות רחוקים מילדים קטנים שיכולים להיות נשאים של שלל וירוסים לא סימפטיים. שלא לדבר על זה שילדים עושים רעש. ובלגן. אז לא חובה. אם מדובר במערכת יחסים קרובה והם הוזמנו אז בכיף, רק זכרו להסביר להם שלא בטוח שהם יוכלו להחזיק את התינוק. אם האמא זורמת – מה טוב, אם לא – כבדו את הגבולות שלה.
8. אל תתנו עצות: בהנחה שלא ביקשו אותן. אם האם הטרייה שואלת – אתם או אתן מוזמנים לענות מניסיונכם האישי. אבל בהנחה שלא – אל תנסו אפילו לתת טיפים על איך להניק או מה יגרום לתינוק לישון. לאם הטרייה יש אמא משל עצמה, ותהיו בטוחים שהיא זוכה ממנה לשלל עצות שהיא לא ביקשה.
9. אבל: אם נראה לכם שהאם במצוקה, שקשה לה במיוחד, שהיא מגלה סימנים של דיכאון לאחר לידה, הציעו עזרה. גם להפנות את תשומת לבו של בן הזוג או חברה קרובה למצב זו אופציה. כולנו היינו שם, עזרה היא כל מה שצריכים.
יש לכם רעיונות נוספים איך להפוך את הביקור הראשון למוצלח? רשמו לנו בתגובות