אחד הדברים שישראל באמת יכולה להתגאות בהם הוא מעמדה בחוד החנית של חיי הלילה בעולם. בשנים האחרונות במיוחד, יותר ויותר אושיות לילה זוכות להצלחה בינלאומית (גיא גרבר, אביחי פרטוק, רואי פרז - אנחנו מסתכלים עליכם) ומקומות הבילוי בארץ נמצאים בשורה אחת עם המועדונים של ברלין ולונדון. מי שמניע את כל זה הם בעלי המקומות, הדי.ג'ייז, מפיקי הפסטיבלים שחיים את הדבר הזה 24/7 לאורך שנים. הנה ההזדמנות שלכם לראות אותם באור יום ולהבין מה הם באמת עושים חוץ מלחגוג.
רד אקסס | צילום:
בן פלחוב
רד אקסס
ניב ארזי ודורי סדובניק הוכיחו לנו שתל אביב יכולה להיות מעצמת אלקטרוניקה בדיוק כמו לונדון או ברלין. חמושים בגיטרות וסינת'ים הזויים, רד אקסס הפכו לשם בולט בסצנת הטכנו העולמית תוך שנים ספורות בלבד, ומתפקדים כשגרירים הלאומיים של ישראל בסצינת הקלאבינג העולמית. אם יש דבר כזה "סאונד ישראלי", אז ככה הוא נשמע.
למי אתם מרימים?
"לטוסט אלישע, הדוכן שכל בליין תל אביבי מכיר. אלישע לא נכנע מול התאגידים וגונבי הדעת, ותמיד שם בחושך מכוסה בכרוב לבן".
אנה הלטה | צילום:
אלי בוחבוט
אנה הלטה
אנה הלטה מתייחסת למוזיקה בחרדת קודש. היא משקיעה זמן רב בלמצוא את הטיונים הנכונים שישתלבו לכדי המיקס המושלם, ועם איך שהסטים שלה נשמעים - העבודה הקשה משתלמת. הלטה הקימה לפני שנים רבות יחד עם צחי סוזנה את ליין מסיבות הטכנו הירושלמי פאקוטק, שהיום כבר ניתן לקרוא לו "אגדי". מלבד זאת היא גם רזידנטית במועדון הבלוק, ומתקלטת ברחבי העולם.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"אהבה בכל הביטויים שלה".
גל ורונן מיילי | צילום:
אלברט ללמיאב
רונן וגל מיילי
האחים לבית משפחת מיילי הפכו בעשור האחרון לשם נרדף לתרבות לילה בישראל. רונן, שהתחיל את דרכו בחנות התקליטים הברנז'אית והמיתולוגית "קרמבו רקורד'ס", סלל את נתיבו בסצנת הלילה עד תפקיד המנכ"ל במועדון "האומן 17", ובהמשך כשותף ובעלים בברים והמועדונים בולטים כמו מרחב ירקון, בית וייס וכמובן החתול והכלב. אל דרכו של רונן הצטרף בהמשך אחיו הצעיר גל, כשפעילותם המשותפת התנקזה לחברת ההפקות שבבעלותם "מיוזיק TLV", איתה הם מנצחים ב- 4 השנים האחרונות על אירועי ענק, כדוגמת אירוע פורים המרכזי בכיכר המדינה, אליו מגיעים 100,000 בליינים מדי שנה. בשנים האחרונות "מיוזיק TLV" הרימה אירועי ענק לחובבי טכנו, בהם נוהגים להופיע אמנים מובילים מסצנת הלילה העולמית דוגמת סולומון, מרקו קרולה וג'ון דיגוויד. בנוסף, מחזיק רונן בשתי מסעדות בחוף מציצים ובחוף הילטון, חבר במועצה הציבורית של שביל העצמאות בעיריית תל אביב, ובמקביל לפעילותו הפרטית, משמש כנציג הבכיר של תרבות הלילה המקומית מול גופים שונים כיו"ר "איגוד הברים והמועדונים בישראל".
למי אתם מרימים?
רונן: "ראובן לובלין. כולנו גדלנו, התחנכנו ולמדנו אצלו"
גל: "רוב הציבור לא מודע לרמת הנפיצות שיש בהפקות פסטיבלים בארץ. אנשים לא תמיד מבינים את רמת המורכבות, הסיכון והאחריות האישית והכלכלית שמפיק לוקח על עצמו. על כן, הפרגון האישי שלי הוא ליזמים ולמפיקים שעומדים מאחורי הפקות בסדר גודל שמציב את מדינת ישראל בשורה הראשונה בעולם".
ויני ויצ'י | צילום:
יחצ
ויני ויצ'י
צמד הטראנס ויני ויצ'י, המורכב ממתן קדוש ואבירם סחראי, מנגן בפסטיבלים הגדולים והשווים בעולם כמו טומורולנד, לייף אין קולור וסטייט אוף טראנס. סרטוני היוטיוב שלהם עברו את ה- 100 מיליון צפיות, והם נבחרו במקום 72 ברשימת הדי.ג'ייז הטובים ביותר בעולם של DJMag. בזכותם ישראל ממשיכה להיות מעצמת טראנס עולמית.
עד איזה גיל תישארו בחיי הלילה?
"שאלת השאלות, אנחנו כבר מעל חצי מהחיים שלנו מעורבים בחיי הלילה, קשה לנו לדמיין את עצמנו לא חלק מזה בצורה כזו או אחרת. במשפט אחד – 'Rave Till the Grave'".
ירון טראקס | צילום:
צילום עצמי
ירון טראקס
בעידן שבו אנשים שומעים טראקים בעיקר דרך הרמקול של האייפון, ירון טראקס הוא זן נדיר. מדובר ככל הנראה באדם הכי אובססיבי שתפגשו לענייני סאונד. מאז שהקים את הבלוק, המועדון מהווה מוסד מוזיקה אלקטרונית אשר אליו די.ג'ייז מכל העולם עולים לרגל. לא בכדי, המגזין הנחשב Mixmag הכתירו אותו כמועדון עם מערכת הסאונד הטובה בעולם. ריספקט.
עד איזה גיל תישאר בחיי הלילה?
"אם יהיה כאן מועדון עם סאונד טוב גם אחרי עידן הבלוק, אז אולי עד גיל 80 ככה".
הצ'קר של האלפאבית - וובה | צילום:
דור שוורץ
אנשי האלפאבית
מועדון האלפאבית התל אביבי, בניהולו של יוסי זיו, הצליח להנחיל באופן מדויק את המהות של המוזיקה אלקטרונית בין כותליו. התאורה מעומעמת ונכונה, העשן מערפל חושים, והדי.ג'ייז שמנגנים שם מנסים להתעלות על עצמם כל פעם מחדש. האלפאבית מכיל גם חדר אחורי בשם הגמא, ובר פתוח ויפהפה (עם אוכל מעולה) בשם הפאי. זיו וחבורתו השכילו לייצר את המקום הכי מסעיר בתל אביב – שילוב מדויק של קרחנות קשות (באלפאבית ובגמא) יחד עם חלל נהדר להתפרקות ולרוגע של לפני ואחרי המסיבה בדמות בר הפאי הסמוך. לא סתם הפך המקום ליקירם גם של קלאב קידס ופאשניסטות, וגם של קלאברים כבדים. אחד המקומות הכי נכונים בתל אביב.
מה לדעתכם המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"רבים יטענו שמסיבה נמדדת על סמך סאונד, ז'אנר או סוג קהל ספציפי, או בעצם, כל ספציפקציה שהם מחשיבים כנכונה ביותר. מבחינתי, מסיבה היא כמו מים - בעלת שלושה מצבי צבירה. כשקבוצת אנשים עוברת חוויה שמשתנה ממוצק וקר לנוזלי וזורם, ולבסוף לאדים של ריגוש, קיבלנו אירוע מדהים - זו מסיבה!".
PARALLAX Records | צילום:
אלי בוחבוט
PARALLAX
יובל גורן (Yogg), נמרוד קציר (Pharaoh), דורון "צ'רלי" מסטיי ואורי יצחקי (TV.Out) מתאחדים כולם תחת הקורה המשותפת של אהבה לתקליטים ולמוזיקה בכלל ומוזיקה אלקטרונית בפרט. כל אחד מהמוזיקאים הללו בא מהרקע של להרקיד במועדונים הגדולים בארץ, ולדחוף את הסצינה המקומית קדימה. תוך כדי, כל אחד מהם בנפרד עסק בחקירת המשמעות של מהי מוזיקה אלקטרונית. לאחר שנים של יצירה, הארבעה החלו לשתף פעולה והקימו את הלייבל PARALLAX, שמאגד בתוכו יוצרי מוזיקה אלקטרונית מקומיים ומנסה לתת שם לטירוף האלקטרוני המזרח תיכוני שלנו. חברי PARALLAX לא מפחדים למתוח את הניסוי הזה על עצמם ועל הסביבה, ומעוררים עניין ומחשבה בסצנה המקומית, תוך כדי שהם מושכים אל תל אביב עשרות די.ג'ייז שכבר הספיקו להסתקרן מהמתרחש בה.
עד איזה גיל תישארו בחיי הלילה?
"עד גיל 43".
ליזי לוי | צילום:
אלמוג קולט
ליזי לוי
ליזי לוי הצליחה להביא הרבה גאווה לקהילה הגאה, באמצעות ליינים של מסיבות נחשקות בשם "Lizi", אותם ייסדה והפיקה מהבסיס. מלבד שיתופי הפעולה הבינלאומיים שעשתה עם ליינים מחו"ל כמו ה"Butterfly" ממילאנו או פסטיבל הנשים הגדול בעולם "Girlie Circuit" בספרד, לוי מנהלת ליין שנודד במיטב המועדונים בארץ אחת לשבוע. כמו כן, היא מארחת במסיבות שלה את הקצפת של האמנים בארץ, ומנהלת אירוע חודשי באומן 17 בתל אביב, אליו מגיעים מעל ל-1,000 איש בכל פעם.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"זה מכלול של דברים: בעיקר כל הפרטים הקטנים מסביב שקהל הבליינים פחות מרגישים. כמו גרפיקה יצירתית, פרסום נכון עם הרבה מסר, קונספט ומקוריות, ואפילו המסיבה עצמה. חשוב לי לדעת שכולם יוצאים מחויכים, מרוצים ומסופקים מחוויית הבילוי שאני מציעה להם, כי אז עשיתי את שלי, והקהל מעריך את זה וחוזר".
עופר ניסים | צילום:
אורית פניני, יחסי ציבור
עופר ניסים
עופר ניסים הוא אחד מהדי.ג'ייז והמפיקים המוזיקליים הבולטים והמשפיעים ביותר שיצאו אי פעם מישראל, במוזיקת האוס ובכלל. ביחד עם שמעון שירזי, ניסים הוא הנציג הבולט ביותר אי פעם של חיי הלילה הלהט"ביים בישראל. ניסים התחיל לתקלט עוד בשנות השמונים, ובתחילת שנות התשעים היה הכוח המניע מאחורי דנה אינטרנשיונל – אותה גילה, והפיק לה את אלבומיה הראשונים. בשנת 2006 הגיע ניסים למקום ה-29 ברשימת הדי.ג'ייז הטובים בעולם של "די.ג'יי מאג". ניסים מתקלט פעמים ספורות בלבד בשנה, במסיבות הגייז החגיגיות והגדולות ביותר, ויש על שמו מטבע לשון: "עופרה עלתה?". למרות השנים הרבות שלו בתחום, ניסים ממשיך להישאר חדשני ורלוונטי – ובשנים האחרונות מתחזק זוגיות מקצועית לוהטת עם אילן פלד, שמופיע בקביעות בקליפים שלו, ועם אניה בוקשטיין, לה הפיק בשנה שעברה את להיט המועדונים "רוקדת".
עמיחי מטיאס ויוגו | צילום:
פימה שליק
יוגו ועמיחי מטיאס
שני די.ג'ייז משכמם ומעלה שהתאחדו בשביל לקיים חזון משותף - להקים לייבל ("באוהאוס") שייצג את תל אביב בגבורה בזירת האלקטרוניקה העולמית. מלבד העובדה שהיו רזידנטים בבלוק, יוגו ועמיחי מטיאס מנגנים במקומות הכי שווים בעיר - האלפאבית, הברקפסט ועוד, וכבר שנים מהווים את חוד החנית של התקלוט בתל אביב.
מה לדעתכם המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
יוגו: "תחושת הזמן והמודעות, מה שגורם לשחרור מהלחצים היום יומיים, ופוקס גדול יותר בחוויה של המוזיקה והרגע הנתון. מה שהופך אירוע לטוב ואפילו מדהים, הוא שהקהל באמת מתמסר לחוויה והולך עד הסוף".
עמיחי: "הקהל. לא המועדונים ולא בעלי המועדונים, אלא רק האנשים שבוחרים לבלות את הזמן שלהם בקלאב כזה או אחר. אנחנו שם רק בשבילם".
אור מגל
אור מגל
מלבד העובדה שהיה איש התוכן של מועדון הברקפסט, אור מגל אחראי גם לליין הטכנו והדיפ האוס הוותיק, אבדון. תחת כובעו כמפיק מגל מזמין די.ג'ייז מכל העולם לבוא לנגן בתל אביב, ובכך עוזר לשים את העיר על המפה. בבחירותיו ובהפקותיו שואף מגל להפוך את חיי הלילה למקור ממשי של צריכת תרבות איכותית, מאתגרת ומעניינת, ומראה שחיי הלילה הם משהו הרבה יותר שכלתני ומשמעותי מאשר הסטריאוטיפ המסומם שנוטים להדביק להם.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"לפני 7 שנים טסתי לפסטיבל מוסיקה באמסטרדם, הוקסמתי מתעשיית המוזיקה ורציתי ממש להיות חלק ממנה. חזרתי לארץ וכך היה".
פיוצ'ר גאנג | צילום:
תמיר מוש
פיוצ'ר גאנג
זה לא סוד שההיפ הופ חזר ובענק ללב המיינסטרים של המועדונים בארץ. הרבה מזה קרה בזכות קולקטיב הטראפ וההיפ הופ פיוצ'ר גאנג - הכולל את שקל, אפל, מושיק וגרג. החבורה ידועה במסיבות המטורפות שלה, על טהרת הבאסים הכבדים והסוואג הבלתי פוסק.
מה לדעתכם המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"אנחנו לא אובייקטיבים, אבל מבחינתנו הדבר הכי חשוב במסיבה הוא דיג׳יי טוב, כזה שיודע לקרוא את הסיטואציה ולקחת את הרחבה לנקסט לבל. גם מבחינת סלקשן מדויק וגם מבחינת סקילז".
אליעזר פרץ | צילום:
אלירן דהן
אליעזר פרץ
על אף שהוא הבעלים של שניים מהמועדונים הכי ידועים בתל אביב, פרץ דוגל בלשמור על הדברים בפרופיל נמוך. מצד אחד הפסאז', מקום שנהיה ציון דרך לכל האמנים או הדי.ג'ייז שרוצים להפיץ את הוויז'ן שלהם החוצה; ומצד שני בית הפסנתר, מקום שמתאפיין באינטימיות מחבקת, ואהבה לצפיפות ברחבה. הם סוג של הפכים, אבל בזכות פרץ - לכל אחד מהם יש את הקסם שלו.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"מוזיקה, אנשים, ולא להתחכם יותר מדי – רק קצת".
ראובן לובלין | צילום:
דניאל פרינקל
ראובן לובלין
לובלין עד היום מוכר כבעלים העיקרי של האומן 17 המיתולוגי בירושלים, והאדם שהפך את ירושלים למכה של המסיבות בישראל בשנות התשעים הסוערות. בשנות האלפיים פתח גם את האומן התל אביבי, עד היום המועדון הכי גדול בעיר, והפך לאחד מהארכיטקטים של חיי הלילה המודרנים בישראל. לאחר שעלה מארגנטינה כדי.ג'יי צעיר, לובלין החל לבנות את סצנת הלילה הירושלמית. ממקומות נוסטלגים כמו הדהפרדייה וההאנגר בירושלים, הוא עבר לניהול מקומות גדולים ומשמועתיים בהיסטוריה הבליינית של ישראל, עד שעשה היסטוריה בליינית אמיתית עם מועדוני האומן שלו. גם היום, עשרות שנים בתוך חיי הלילה, לובלין ממשיך לתת בראש ולעצב את הנוף הליילי סביבנו עם מקומות חדשים כמו הדלי (שנסגר לפני שנתיים) ובית מעריב. לא סתם לובלין זכה לאחרונה בפרס מפעל חיים על קידום חיי הלילה בישראל, אך למרות הניחוח הסיכומי של הפרס - תהיו בטוחים שהוא לא מתכנן לרדת מהבמה בקרוב.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה זה אתה - מה שאתה מקרין זה מה שהקהל ירגיש. כמובן שכל שאר הגורמים לא פחות חשובים, כמו הקהל, המקום, המוזיקה, הסאונד, התאורה והעיצוב, אבל אם אין נשמה שום טכנולוגיה לא תעזור. לא פחות חשוב ממך זה גם הצוות, גם הם צריכים לתת את נשמתם, רק קבוצת כזאת מייצרת אירוע מדהים".
מגית קקון | צילום:
אוטילי מטרס
מגית קקון
מגית קקון היא אחד מהמפיקות/דיג'ייז החמים שיצאו מהארץ בשנים האחרונות. את קקון, שמתגוררת בברלין, ניתן למצוא על אינספור במות ברחבי אירופה, כמו הפנורמה-בר הנחשב שבברלין או המולין רוז' הקלאסי שבפריז. קקון כבר שחררה אלבום ועוד אינספור טראקים, שרבים מהם נהיו מוכרים על הרחבות ברחבי העולם. עם הופעות ושיתופי פעולה עם די.ג'ייז מהמתוחכמים בסצנה העולמית כמו סולומון ואיאן פולאי, קקון היא ללא ספק אחד היוצרים הישראלים הבולטים של הרגע. ב-2011 הקימה קקון את הלייבל "Girl Scout" ובו היא מפיקה ומשדרגת את הסאונד של המוזיקה האלקטרונית בארץ ובחו"ל. בין אם בהפקות או בהופעות, נראה שקקון מושכת אותנו חזק אל עבר עתיד ורוד מוזיקלית.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"האמת שזה די מצא אותי. בגיל צעיר התחלתי לצאת לקלאב ולתקלט, והכל קרה באופן כל כך אינטואיטיבי ומושלם!".
עמוס לוי | צילום:
רעות לוי
עמוס לוי
לוי הוא הבעלים של מועדון הסאדו היחידי בארץ - הדאנג'ן, שהוקם בשנת 2002. בזכות תעוזתו, לוי הצליח להביא משהו שאף אחד אחר לא הצליח, או פחד להביא, לגבולות ישראל. כמועדון פטיש, הדאנג'ן נותן מקום ביטוי לפנטזיות הכי גדולות של הבליינים שלו, בין ארבעת קירותיו השחורים. השנה עבר הדאנג'ן משכן בפעם השלישית מאז היווסדו, והיום תוכלו למצוא אותו ברחוב הארבעה בתל אביב.
עד איזה גיל תישאר בחיי הלילה?
"אני אשאר כל עוד זה ימשיך לאתגר אותי".
עמותת לילה טוב | צילום:
הדס פרץ
עמותת "לילה טוב"
בתקופת #metoo, בה נחשף עד כמה הטרדות מיניות כל כך נוכחות בחיינו, לא רק שעמותת לילה טוב (קרן גרינבלט, יסמין וקס, הגר שיזף, תמר מרים גומל, אביב הוכבאום, שירה מייקין, יעל אלבז, גילי רון ושלי בן שחר) היא חשובה - היא גם הכרחית. העמותה שואפת ליצור סביבה בטוחה בסצנת חיי הלילה בישראל, ולמנוע את ההטרדה המינית הבאה. העמותה מחייבת את כל העסקים שמשתפים איתה פעולה לחתום על אמנה שמחייבת אותם להדריך את עובדיהם לפעול למניעת אקטים לא רצויים במקומות הבילוי, ולהטיל סנקציות על מי שמזוהה כמטריד. עבודת קודש.
מה לדעתכן המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"החיבור המרגש שקורה לעיתים בין הקהל והדיג'יי, ובין הקהל לבין עצמו - כשכולם באותו הוייב ושמחים מסביב, ואז מגיע השיר שזורק את כולם מעבר לקשת בענן. זה שילוב חזק ומשכר של מוזיקה, אוירה נכונה וקהל שפרופר בא להנות".
דיוות הפאג
משפחת ה"פאג"
ליין ה"פאג" איתנו כבר 15 שנה, ומדהים איך הוא עדיין שומר על רלוונטיות. הוא נוסד ב-2003 על ידי צלם האופנה איתן טל והבמאי רועי רז, ועל ניהולו מופקדים בשנים האחרונות טל ממן וליאל בומברג. ה"פאג" נועד במקור בעיקר לקהל הגאה, אבל עם השנים הפך לליין גייז שסטרייטים אוהבים לאהוב. ובצדק. הוא חרת על דגלו שני דברים: 1. להיות בית למוזיקה אלקטרונית מתקדמת (להבדיל מרוב מסיבות הגייז שנוטות להיות יותר פופיות ופופולריות), עם די.ג'ייז מקומיים נהדרים ושמות גדולים מחו"ל. 2. להיות בית לכל מה שקווירי, אוונגרדי ואקסצנטרי. בשנים האחרונות ה"פאג" מתקיים במועדון האלפבית המצוין, שמתאים לו כמו כפפה ליד. הצבעוניות, התחפושות, הפרפורמנסים הקיצוניים, הקהל הצעיר והפאשניסטי - כולם משתלבים יחדיו לאחת המסיבות השמחות והקיצוניות בעיר. מסוג המסיבות שהופכות את תל אביב לעיר מסיבות שבכל העולם מדברים עליה.
מה משך אתכם לחיי הלילה?
"היכולת לייצר עולם ייחודי, שלא ניתן למצוא בשום מקום או זמן אחר. לאחר מכן הגיעה ההארה שיש עוד אנשים מסביב לעולם שרוצים לחוות מהעולם הזה - וזה האושר הכי גדול. לפאג יש רעיון שמוביל אותנו מאז המסיבה הראשונה, לפני 15 שנה, והיום אפשר לומר שאין לו תאריך תפוגה".
ליאור הרגיל | צילום:
שולי שוורץ
ליאור הרגיל
ליאור הרגיל שב לישראל אחרי שנים בחו"ל אל חיק המנזר, אז עדיין בר תל אביבי צעיר, כשבפיו בשורת הנהנתנות. הרגיל קנה את המנזר ב-97' והפך אותו עם השנים לאגדה תל אביבית. המנזר מרחף מעל כל האופנות (והמחירים) בעיר, ונשאר כבר שנים ארוכות המקום הנכון להיות (ולשתות) בו. המנזר הוא הדבר האמיתי. הוא תל אביב כמו שתל אביביים מדמיינים אותה – אותנטי, לא מתאמץ ותמיד תמיד cool. והבונוס: מלבד היותו מקדש לחובבי אלכוהול, יש בו גם את אחד המטבחים הטעימים בעיר. קלאסיקה אמיתית.
עד איזה גיל תישאר בחיי הלילה?
"זה מה שאתם מאחלים לי? השנה ימלאו לי חמישים ואמשיך עד שתיגמר לי הזוברובקה!".
תומאס שמש | צילום:
ליאור נורדמן
תומאס שמש
תומאס שמש מריץ כבר שנים רבות את ליין הפטיש הגאה "BEEF". בתחילת דרכו היה מעוניין שמש ליצור טרנספורמציה ושינוי תפיסתי בתל אביב ומחוצה לה, בגישה לפטישים. להתראות פוריטניות, שלום סטיות כאלה ואחרות. במשך שנות הפעילות שלו "הביף" משך אליו אינספור סקרנים, ופתח אותם מחשבתית אל תחומים שונים שהיו עד לא ממזמן זרים ולא נפוצים בארץ. בנוסף ל"ביף", תומאס גם הפיק יחד עם מעצבים וחברים בתחום ובקהילה את פסטיבל BEARTA, שכולו מוקדש לדובים (bears), חברי הקהילה הגדולים והגבריים, שמטרתו הפצת אהבה עצמית. שמש הצליח לשנות תפיסתית את הגישה לפטישים ומשיכות בקהילה הגאה ומחוצה לה, ונתן לתל אביב עוד פן קווירי שהייתה צריכה בשביל להתהדר בתואר בירת להט"ב עולמית.
למי אתה מרים?
"מאוד מעריך את אוהד חיים. גם אם הוא לא תמיד מחובר לראייה כוללת של מרחב המחייה של ליינים מקבילים, הוא בולדוזר עבודה, יצירה, הפקה, פרסום ושיווק בארץ ובחו"ל. כמפיק ריכוזי בעלי מגוון תחומי ידע, אני עוקב אחריו שנים ורואה איך בדרך לא קלה הוא מצליח להביא מוצר אותנטי עם DNA מוגדר וחולש על הכל".
בנג'י לנפנט ואור סוקר | צילום:
אלי בוחבוט
בנג'י לנפנט ואור סוקר
בנג'י לנפנט ואור סוקר ייסדו לפני כ-3 שנים את פסטיבל האלקטרוניקה “Grounded”, אירוע רב תחומי שמתפרש על פני כמה ימים ולילות בחופי אילת. בעיר שרוב האירועים בה נמצאים באזורי המיינסטרים, “Grounded” מספק גיוון מעניין לנוף המוזיקלי המקומי. הצמד עורך גם מסיבות על אוניות, בהן מתארחים דיג'יים בולטים מעולם ההאוס והטכנו, כמו Ame ודני טנגליה.
עד איזה גיל תישארו בחיי הלילה?
"כל עוד נישאר גם בחיי היום".
ליאור בוסק | צילום:
ענת בוסאק
ליאור בוסק
ליאור בוסק היא הצלע הנשית של קבוצת התדר התל אביבית. יחד עם שאר הקבוצה, בוסאק מנסחת כיצד האירועים ייראו ויישמעו - מעיצוב מדויק לפרטי פרטים של התפאורה ועד לבניית הליין-אפ המדויק והמתאים לאירוע. היופי הגדול עם בוסק הוא שהיא בוחרת לפעול מאחורי הקלעים, ולהישאר ככה כל עוד יתאפשר לה.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"הלילה".
נדובה | צילום:
פוליאנה אור
נדובה
נדובה (נדב ריבוא) הוא די.ג'יי ומפיק שיצר הייפ בינלאומי סביב עשייתו המוזיקלית. הוא מצליח ליצור שפה מוזיקלית קוהרנטית וצלולה, המתאפיינת בסאונדים עמוקים ומרחפים, שסוחפים את הקהל למקום אחר. נדובה הוא חלק מהרכב האלקטרוניקה Shame On Us, החתום בלייבל של הדי.ג'יי הספרדי הנודע ג'ון טלבוט - Hivern Discs. לא בכדי, הוא ניגן בבוילר רום האחרון שהיה בתל אביב.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"שתיה חינם".
מוסקומן | צילום:
נופר בלכנר
מוסקומן
מוסקומן (חן מוסקוביץ') הוא דוגמה לתל אביבי שעשה את זה. באמצעות הפקותיו המיוחדות ותקלוטיו האקלקטיים, יחד עם הלייבל שאותו הקים, "דיסקו חלאל", מוסקומן הצליח ליצור אפיל סקסי לתל אביב ומייצג אותה היטב כמיני-מעצמה מוזיקלית מגוונת ורחבה. בתקלוטיו ובמוזיקה שלו משלב מוסקומן היטב אלמנטים של אורבניות מערבית יחד עם אוריינטליות מעורפלת של מדינות ערב, ומצליח להתיך אותם לכדי משהו מיוחד במינו.
מה לדעתך המרכיב החשוב ביותר בחיי הלילה?
"בשבילי המרכיבים הכי חשובים בחיי הלילה הם כנות, מסירות, ואהבה לדבר שאתה עושה. אין דרך אחרת לשרוד את זה. האירוע יהיה מדהים רק אם המסר יהיה אמיתי. זה מה שיחבר את האנשים בסופו של יום".
עדי מחלו וערן סלומון | צילום:
מירב בן לולו
עדי מחלו וערן סולומון
עדי מחלו וערן סולומון, אנשי התוכן של הרצל 16 (לשעבר - רוטשילד 12), מובילים סדר יום לילי אנין בתל אביב כבר שנים רבות. המקומות אותם הם מנהלים הם חלק מאימפריית R2M, שכוללת בין היתר את הברסרי והוטל מונטיפיורי. מצד אחד, מזמינים השניים די.ג'ייז שנותנים את הסאונדטראק המושלם לערב אלכוהולי וקולינרי, ומצד שני - הם יודעים להרים מסיבות מעולות, עם ליין אפ אקלקטי שמתזז היטב בין מוזיקה חיה ובועטת, לתקלוטים צבעוניים.
מה משך אתכם לחיי הלילה?
"יש משהו קסום בלילה שאין בשעות היום, הדיאלוג הרבה יותר מעניין. יחד עם זאת, ניתנה לנו האפשרות להתנסות גם ביום וגם בלילה - מין מיקס מאזן שכזה".
מידברן - האיש הבוער, (האפיג'י) | צילום:
דותן ברק
קהילת המידברן
קשה להאמין שיש מישהו בישראל שכבר לא מכיר את השם מידברן. דרך אינספור מסיבות גיוס ומכוניות עמוסות פודרה, המוניטין והרעיון הגיעו לכל קשיש, אישה וטף בישראל. המידברן, פסטיבל הענק שמתרחש בכל שנה במדבר למשך שבוע אחד, הוא בעצם שלוחה של פסטיבל ה-Burning Man שקורה כל שנה בנוואדה בארה"ב, וכולל בתוכו את הרעיון המרכזי של שיתופיות. אי אפשר לשים את האצבע על המארגנים משום שמשלבי הפיתוח, ההקמה וההפקה, הפסטיבל שייך לכולם, והקהל הוא מי שמושך אותו קדימה. ה"ברנרים" מונים בישראל כבר כ-30,000 איש, ויחד הם לא רק משנים את הנוף הלילי של ישראל למשך שבוע אחד במאי, אלא ממש יוצרים קהילה אמיתית.
מה משך אתכם לחיי הלילה?
"ברנרים עפים על הלילה בגלל שהם יכולים להסתובב עם אורות ושרשראות זוהרים בחושך ולהנות מלהבות האש הבוערת. אין על הלילות במדבר. ביום חם מדי".
דוד טור | צילום:
סאשה
דוד טור
דוד טור (42) הוא איש הלילה הכי משפיע בתל אביב במאה ה-21, נקודה. לפעמים יש הרגשה שטור הוא הבעלים של כל מקום שני בתל אביב. בין מקומותיו: הברקפסט קלאב, רשת ההמבורגרים סוסו אנד סאנס, קפה אירופה, דא דא ודא, בר א-וין, פיצה סבא, הקפיטריה בקניון TLV Fashion Mall, והזרוע עוד נטויה. מלבד היותו גאון עסקי, טור הוא גם איש קריאייטיב ברמות הגבוהות ביותר ואחראי על העיצוב של כל המקומות שבבעלותו. הוא היה גם הבעלים של החתול והכלב - אחד המועדונים המשפיעים בתולדות העיר, והיום הוא הבעלים של פחות או יותר כל המקומות ברחוב הרצל פינת שדרות רוטשילד. מעולם בתולדות תל אביב לא השתלט אדם באופן כזה על שכונה שלמה, וגרם לה להיות בצלמו ובדמותו. לפני שהגיע טור היה שדרות רוטשילד פינת הרצל - ממש בפופיק של תל אביב - אזור עסקים אפרורי ומיושן. בשנים האחרונות הפך האזור ללב הפועם של תל אביב – ובכל רגע נתון תוכלו לראות בו מאות רבות של אנשים, שותים קפה בדא דא ודא, עומדים בתור להמבורגר בסוסו אנד סאנס, סועדים את לבם בבר א-וין או בקפה אירופה, ומתקרחנים למוות מתחת לאדמה בברקפסט. מדהים מה שאמביציה וכישרון של אדם אחד יכולים לעשות.
עד איזה גיל תישאר בחיי הלילה?
"32 גג אני בחוץ".
מורן אלון | צילום:
מורן איפרגן
מורן אלון
הנילוס הוא בר קטן שממוקם ברחוב אלנבי בתל אביב, שם מתכנסים מיטב האנשים המשפיעים מעולם התרבות והתקשורת כל ערב מחדש. הסיבה הגדולה לכך היא מורן אלון, בעלת המקום וכנראה המארחת הכי טובה בתל אביב. מורן – שבעברה ניהלה מקומות תל אביבים איקוניים כמו ננוצ'קה וג'וז ולוז – בנתה את הנילוס בצלמה ובדמותה. כשאתה מגיע לנילוס אתה מיד מבין שהגעת למקום הנכון. פרצופים מפורסמים מהטלוויזיה יושבים בכל פינה, האלכוהול זורם כמו מים, ומעל כולם נמצאת מורן עצמה – מרחפת בין הנוכחים כפרפר, מחייכת, מנשקת וגורמת לכל אחד להרגיש כאילו זאת הבר מצווה שלו. הוא אמנם נפתח רק לפני שנתיים, אבל אין ספק שהנילוס עומד להפוך למיתולוגיה עירונית בתל אביב.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"הלילה תמיד חגיגי בעיניי ומביא איתו אפשרות לזוהר, חופש, הומור וקירבה בין אנשים. בכל פעם מחדש מתרחשים בו אינסוף סיפורים ומופעים אנושיים שעולים על כל דמיון".
אסי תורג'מן | צילום:
גל מלכה זהבי
אסי תורג'מן
אסי תורג'מן הצליח להרים יוזמה מכובדת וחשובה מאין כמוה - להפריח את השממה המוזיקלית וליצור התרחשות באשדוד. הרי באשדוד יש את כל מה שצריך בשביל חיי לילה בועטים - ים, מסעדות טובות ואוכלוסייה צעירה. תורג'מן עלה על זה ובנה מועדון שמטרתו להוביל את העיר צעד קדימה - הפיקסל. יחד עם ליינים איכותיים של היפ הופ, דיפ האוס וטכנו, תורג'מן מקדם את אשדוד במטרה להפוך אותה ליעד קלאברי מן השורה.
עד איזה גיל תישאר בחיי הלילה?
"כבר בגיל עשר הייתי זה שמארגן מסיבות כיתה, ומאז ועד היום זה מה שעושה לי טוב. אז נראה לי שאני אשאר בלילה כל עוד זה ימשיך לעשות לי טוב".
אנשי ה"דרעק" | צילום:
אלמוג גבאי
אנשי ה"דרעק"
"דרעק" הוא ליין גייז צבעוני ומשמח הפועל מזה 7 שנים, שמופק על ידי אושר סבג וגיל לוסטיג (גילוי נאות: לוסטיג הוא חבר מערכת מאקו). חוץ מהמסיבות השבועיות של הליין בכל ימי רביעי במועדון הג'ימי הו, הם מפיקים מסיבת ענק חודשית באומן 17, שתיהן בתל אביב. האג'נדה של ה"דרעק" היא להביא כמה שיותר חיוביות ופאן למסיבות שלהם, ליצור תוכן מרים, ולהציף נושאים שקשורים לקהילה הגאה. ואין ספק שהם מצטיינים בכך – כבר שנים מדובר בתחנת חובה לכל גיי שמגיע לתל אביב.
עד איזה גיל תישארו בחיי הלילה?
אושר: "עד שלא יהיה לי כיף".
גיל: "עד היום שבו יכאבו לי הרגליים כשארקוד את 'Crazy in Love'".
ג'ניה טרסול | צילום:
שי אוחיון
ג'ניה טרסול
במהלך שנותיו הרבות בחיי הלילה, ג'ניה טרסול מוצב בתור הדיג'יי החביב על הסלבס בישראל. מעבר לעובדה שתקלט בחתונות של בר רפאלי ויהודה לוי, טרסול גם חימם את פאטבוי סלים וז'אן מישל ז'אר בהופעות שלהם בארץ. האוזן המפותחת לטכנו מתקדם והטכניקה החלקה שלו סייעו לו להתברג גם כרזידנט בליין ה"רומורז" באיביזה של גיא גרבר, מהדי.ג'ייז הישראלים המצליחים ביותר בעולם.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"אין מרכיב קסמים אחד אבל אם חייבים לבחור אחד, אז כנראה שהמוזיקה היא מעל הכל".
אריאלה לנדה | צילום:
גילי לוינסון
אריאלה לנדה
אם אתה איש חיי לילה אמיתי בתל אביב אין סיכוי שאתה לא מכיר את אריאלה לנדה. לשעבר בעלת הג'ואיש פרינסס והבר הלסבי המיתולוגי מינרווה, לנדה פתחה את הצוהר לאלפי שתיינים וקידמה תרבות שתייה "בלי בלבולי מוח", כהגדרתה. הברים שלה, שמתאפיינים בחספוס ובגישה ישירה, קנו לעצמם עם השנים המוני מעריצים. גם היום, אחרי שנים רבות בחיי הלילה, לא נראה שהצימאון של לנדה הורווה, ולאחרונה פתחה את בית אריאלה - שמתאפיין באותה גישה: יותר אלכוהול, פחות בלבולי מוח. אהבנו.
עד איזה גיל תישארי בחיי הלילה?
"אני כבר די זקנה, ואני אמשיך כל עוד יהיה מישהו/י שידחוף לי את הכסא גלגלים".
האחים אבידן | צילום:
חנן אסור
האחים אבידן
האחים אבידן (רז, עידן ומור) נכנסו לעסקי המסעדנות כבר בתחילת שנות ה-20 לחייהם, ואחרי הרבה שפשוף וניסיון, הם כבר אחת מקבוצות הבילוי החזקות בתל אביב. המיני-אימפריה שבנו בעיקר ברחוב דיזינגוף בתל אביב - וכוללת את הרום סרוויס, הקונסרייז', הנלסון, סנטרו, איבני וגרניש - גרמה לקהל המבלים להעלות את קלאס היציאות שלהם עם קוקטיילים מתוחכמים, אוכל נשמה, ובלי שום דיסטנס שירותי. הקורליאונ'ס של דיזינגוף ממשיכים להוסיף לרפרטואר שלהם מסעדות, ביסטרוז וברים, במטרה לשדרג את ערבי הבילוי בתל אביב, ובהחלט נראה שעובד להם.
מה משך אתכם לחיי הלילה?
"אנחנו התחלנו בחיי הלילה ממועדונים וברים. עבדנו בתור יח"צנים, ברמנים ואחמ"שים, עד שהגענו לתחום המסעדנות והברים - מבחינתנו זה ביחד. מה שמאפיין אותנו זה המעבר בין חיי הלילה של הברים, לתחום המסעדנות והאוכל, וכן השילוב של השניים. מה שמושך אותנו בתחום זה הסיפוק של להרים מקום בלוקיישן שהאמנו בו, עם מוצר שאנחנו פיתחנו בעצמנו, ואז לראות אותו מלא באנשים תחת אווירה מיוחדת".
אלה גוטמן | צילום:
עמית עזריאל
אלה גוטמן
הרבה מים עברו מתחת לגשר של אלה גוטמן מאז סוף שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים, אז הייתה בין הדי.ג'ייז המוצלחות והמשפיעות ביותר בארץ. כבר בשנות ה-90' היא תקלטה במלוא הכוח ברחבי הארץ, והחלה להתעופף ברחבי העולם. היא הוזמנה לתקלט בפסטיבלים ומועדונים מהגדולים בעולם בזמנו, כשהשיא היה פסטיבל האהבה בברלין בשנת 2000, שם תקלטה מול יותר ממיליון (!) איש. כשנחתה והתיישבה שוב חזרה בארץ, המשיכה לקדם את תרבות המוזיקה האלקטרונית והיום היא בעלת חברת מוזיקה לאירועים. גוטמן היא וטרנית אמיתית של חיי הלילה המקומיים, ומגיע לה מלוא הריספקט על כך.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"תשוקה, אהבה לדבר, חדשנות ולא לחפש לרצות את הקהל".
שמעון שירזי | צילום:
אלי בוחבוט
שמעון שירזי
שמעון שירזי הוא ממפיקי המסיבות הוותיקים בארץ. שירזי הוא האבא והאמא של חיי הלילה הגאים בישראל, ואפשר לזקוף הרבה לזכותו את קפיצת המדרגה של סצינת הקלאבינג הישראלית בסוף שנות התשעים. שירזי אמון על אינספור ליינים של גייז לאורך השנים, והפך ממש לשם נרדף לחיי לילה להט"ביים. גם היום, אחרי כמעט 30 שנה בתחום, שירזי לא מוריד הילוך, וידוע בכך שהוא מתייחס לכל מסיבה כאילו היא הראשונה שלו.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"לגרום לבליינים לשכוח את לחץ היום, לחבר בין עולמות של אנשים, לנצח סטיגמות ולגרום לחופש ללא חומות ומגדר".
שחר זירקין | צילום:
אנג'ל וזנה
שחר זירקין
שחר זירקין החל לעצב מחדש את סצנת הטראנס בארץ בשנת 2004, כשהוא ושניים מחבריו הקימו את פסטיבל DOOF, מהחזקים שבפסטיבלי הטראנס בארץ, המתרחש על חופי הכנרת. זירקין, שלאחר טיולים בעולם הביא עימו את מוזיקת הדארק-טראנס לארץ, הפך בחלוף השנים לעמוד תווך בסצינת הטראנס הישראלית. היום, DOOF מושך לחיקו אלפי אנשים מידי שנה, שבאים להנות ממוזיקה אלטרנטיבית משחררת בחיק הטבע הישראלי. וכל זאת בזמן שזירקין עובד ביום-יום כד"ר לביולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"בעיקר הפידבק מהקהל, ההרגשה שאני מקבל לאחר אירוע נותנת את הכוחות להמשיך הלאה. במדינתנו הקטנה נהיה יותר ויותר קשה להפיק אירוע, וללא פוש מהקהל יורדת המוטיבציה. ההנאה מהאירוע בשבילי היא לא בעצם מהאירוע עצמו, אלא מהיצירה שלו".
עדי שבת | צילום:
בועז ארד
עדי שבת
הסצנה התל אביבית משופעת בדי.ג'ייז משובחים של טכנו, האוס וניו-דיסקו, אז אם מישהו עלה והתבלט כמו עדי שבת, כנראה שהוא קורץ מהחומר הנכון. שבת, שרק בגיל 32 עלתה לראשונה על עמדת הדי.ג'יי, נמצאת באופן קבוע על הקו ישראל-גרמניה. בין אם בתקלוטים בבלוק או במועדונים בולטים בברלין, שבת היא די.ג'יית במשרה מלאה. כשרואים אותה נותנת את הנשמה שלה על העמדה, מבינים בדיוק למה.
למי את מרימה?
"יש לא מעט אנשים ומועדונים שהביאו במהלך השנים את הסצינה בארץ לרמה הבינלאומית שהיא נמצאת בה היום. אם למנות שניים מהאנשים שהכי גרמו לזה לקרות בעיניי, אז אלו ראובן לובלין וירון טראקס, כל אחד בפועלו. ואם מדברים על מועדון, אז הבלוק הוא אחד המועדונים הטובים בעולם - ואני גאה להיות רזידנטית שלו".
בר שירה | צילום:
בן יוסטר
בר שירה
בר שירה הוא מיקסולוג בחסד. שירה הוא אחד מהנציגים הבולטים של הדור החדש של המיקסולוגים בישראל, שחינך את הקהל המקומי לאנינות טעם. שירה קטף פרסים בתחרויות ברמנים בינלאומיות, דוגמת ה- Bacardi Legacy. בשנת 2015 הבר שלו, האימפריאל, זכה לתואר המכובד "הבר ה-17 הכי טוב בעולם" של מגזין המשקאות האנגלי "Drinks International", ובכך סימן את ישראל כמעצמת קוקטיילים עולה.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"בהתחלה ה'מרדנות' והקוליות שבעיסוק - חיפשתי סקס, סמים ורוקנרול, וגם מצאתי. אחר כך הבנתי שאפשר לעשות את זה טוב יותר, ומצאתי פתח לבטא את הצד היצירתי שבי. בתחילת הדרך ביצירת קוקטיילים, אחר כך בהטמעת התרבות הזו, ומאוחר יותר בעיצוב מקומות בילוי שאנשים נהנים להגיע אליהם".
רמי שמואל ומור מאיש | צילום:
אייל קרול
רמי שמואל ומור מאיש
במסגרת יוניטי גרופ, רמי שמואל ומור מאיש הרימו ב-5 השנים האחרונות הפקות טראנס המוניות, דוגמת טרילוג'י פורים, ריזינג ספיריט ועוד. בהפקותיהם מתעקשים השניים לשלב תאורה מתקדמת, מערכות סאונד ייחודיות וליין אפ נוצץ באמנים בולטים מהארץ ומהעולם. בנוסף, מקדם הצמד תפיסת עולם לפיה על מפיקים לאחד כוחות, לעבוד יחדיו למען פיתוח הסצנה והכרתה על ידי כלל קהלי הבליינים, המינים והמגזרים בישראל. מטרה טובה.
למי אתם מרימים?
"רונן מיילי והעשייה שלו".
עומר טובי ויותם פפו | צילום:
צילום עצמי
עומר טובי ויותם פפו
צמד המחץ עומר טובי ויותם פפו הם מתיחת הפנים שהקהילה הגאה חיכתה לה במשך שנים ארוכות. הערס הוא החתיך החדש, שעיר זה מדהים, להיות גברי זה מדהים אבל להיות נשית זה אפילו יותר, ומוזיקה מזרחית היא הדבר האמיתי, זה רק חלק מסדר היום שהוכתב על ידי הליין יציר דמיונם, "אריסה". מלבד לסרטונים שהפכו לוויראלים בצורה מסחררת, הליין מושך אל בין כותליו המסלסלים אלפי אנשים, שבאים ליהנות מהאוויר החדש שנכנס לריאות של הקהילה הגאה בארץ: אימוץ של היופי הארצישראלי העכשווי, התרבות והמוזיקה המקומית ללא שמץ של התנשאות או ציניות. תוך זמן קצר הפך ה"אריסה" לשם דבר בישראל, ומשך אליו אמנים מן השורה כמו זהבה בן, מרגול, שרית חדד ועומר אדם, שבאו להרים ולהראות בתוך הקרנבל הצבעוני החדש-ישן הזה. "תל אביב יא חביבי תל אביב"? אז הוא נוצר בזכות ועבור ה"אריסה". יותר מזה?
למי אתם מרימים?
"שמעון שירזי, הוא הסיבה שכולנו פה. בלעדיו, לא היו חיי לילה בכלל ברמה של עכשיו, ובטח לא של גייז".
דן לייבל | צילום:
אדי גוריאנסקי
דן לייבל
מועדון הפורום הבאר שבעי כבר מזמן נחשב כחובת ביקור בקרב בליינים ישראלים, ולא לשווא. דן לייבל, איש התוכן והשיווק של המקום, מתייחס אליו כראוי למועדון שמארח כל סופ"ש אלפי בליינים. בעזרת ליין-אפים ומסיבות מיינסטרים עצומות ומוקפדות, ששואבות קהל מכל רחבי הארץ, ואפילו מהעולם, המועדון הפך למוסד תרבות ישראלי שהחייה והרים את חיי הלילה הבאר-שבעים.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"אין כזה דבר המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה, זה מורכב מהמון פרטים קטנים. מהעיניים של הבליין, יכול להיות שהתשובה תהיה די.ג'יי או תפאורה, אבל אנחנו יודעים בוודאות שבנוסף לזה חייבים לשים דגש על שירות מצוין, נגישות, ווליום נכון, טמפרטורה, תאורה נכונה וכמובן הקהל. תמהיל נכון של הקהל יכול להפוך אירוע רגיל להיסטרי וכמובן גם להיפך".
ריי הראל | צילום:
זיו שדה
ריי הראל
מלבד היותה הרזידנטית של מועדון בית מעריב, ריי הראל היא גם הבוקרית של המועדון החדש "סליפרס 99". תחת הליין העצמאי שהקימה, פנטסטיקו, מזמינה הראל די.ג'ייז מוכשרים מרחבי העולם, רגע לפני הפריצה הגדולה שלהם, למועדון האינטימי. בנוסף, הראל גם חברה בליין ההפקות המדברי Rabbits in the Sand, הדוגל בשילוב המדבר והאורבניות לכדי מסיבה אחת.
מה לדעתך המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
תחושה של חוויה אינטימית שכולם עוברים ביחד, כזו שיוצרת רגעים מזוקקים של אושר".
אוהד חיים | צילום:
בן גל
אוהד חיים
אוהד חיים הוא ממייסדי ליין הגייז "פוראבר תל אביב", מהבולטים והגדולים בישראל. מלבד המסיבות החודשיות שהם מרימים באומן 17, אנשי הליין עוסקים גם בהפקות של פסטיבלים ואירועי ענק, כמו פסטיבל סולאר והווטרפארק. הליין אחראי גם על מסיבות בחו"ל, ומחזק את התדמית של תל אביב בעולם בתור מעצמת חיי לילה ליברלית ופתוחה.
למי אתה מרים?
"אני חייב לומר מועדון האומן 17, שהפך לימים הבית שלי ושל הקהילה בעיר הזו. גדלתי וחוויתי בו את שנותיי היפות, הגשמתי בו כל כך הרבה חלומות, ויש למקום הזה פינה בליבי לנצח".
חבורת אי בודד | צילום:
בן פלחוב
חבורת "אי בודד"
חבורת "אי בודד" (סטפן בזבז, אורון קיי, ברק יקטר, סער שטאובר ואיתן ניר) נוסדה ב-2010 ומאז מביאה את ההאוס וטכנו למרחבים הפתוחים של המדבר. בשנים שחלפו הז'אנרים האלה הפכו יותר ויותר פופולריים, והמנעד המוזיקלי של הליין התרחב. הפקות הענק שלהם מושכות קהל גדול מאוד אבל נשמרות אישיות ואינטימיות, ונותנות למפיקים ולדי.ג'ייז המקומיים במה יוצאת דופן.
מה לדעתכם המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"אהבה למוזיקה וכדור מראות".
נעם זדה | צילום:
זיו שדה
נעם זדה
מן הראוי שבתל אביב, עיר להט"בית לכל דבר ועניין, הקהל הלסבי יוכל למצוא את מקומו בכל ימות השבוע מבחינת בילויים. ואם זה אכן כך, אפשר לזקוף הרבה מזה לזכותה של נעם זדה. מזה שנים זדה מפעילה ומתחזקת ליינים שמכוונים לקהל הלסבי. ליינים כמו סבן-אילבן, SHABAT, ו-BE PROUD נהיו מוכרים בקרב הקהילה ופתחו אותה לערבים רוויי מוזיקה והתמנגלות. זדה מקדמת את מקומם של הלסביות בסצנת הבילוי בתל אביב ובארץ דרך הפקותיה, ומצאה דרך ללכד ולאחד את הקהילה סביב המסיבות והאירועים שלה. על הדרך, היא מצליחה גם למשוך קהל סטרייטי לעוד סבב של קירוב לבבות.
למי את מרימה?
"הגזמתם, ברור שעופרה".
נוקס גרופ | צילום:
אלברט ללמאיב
נוקס גרופ
בין אם הם ידעו זאת או לא, עשרות אלפי בליינים עברו כבר החודש באחד מהמקומות של קבוצת נוקס - בין אם זה מועדון ההיפ הופ אטלנטה, בר השתיה בירגארדן, הלייט האוס ומקומות נוספים. הקבוצה הזו, בניצוחו של מקימה, עומר עוז, חתומה ואמונה על חלק מרכזי מחיי הלילה בתל אביב - ממועדונים וברים, ועד גידול דור העתיד באמצעות קורס ברמנים חדש. אנשי נוקס גרופ לא רק מחנכים את הקהל המקומי לתרבות העולם הגדול, אלא בעתיד מתכננים גם לייצא את הטון והסגנון הישראלי ולמקם את ישראל בחזית החיים הפרועים של הלילה.
מה לדעתכם המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"יציבות. כלומר - לדעת לפתוח עסק לילה, כמו מועדון או בר, ולהפעיל אותו שיהיה רווחי ורלוונטי בעיר מעבר לשנה הראשונה. השנה הראשונה היא הכי פשוטה בעולם, אחריה הרבה נופלים מסיבות שונות".
איל חיות ואיליה מרגוליס | צילום:
מיכאל טופיול
איל חיות ואיליה מרגוליס
הצמד שמחזיק בבעלותו את מועדון הבוטלג בתל אביב הכיר כשחיות החל לשמש כמנהל בר המקסים, שהיה בבעלותו של מרגוליס. על חורבותיו, הקימו השניים את אחד המועדונים הבולטים של העיר בשנים האחרונות, שמתהדר בהפקות חוץ מזדמנות ובליין-אפ מתחלף באמנים צעירים ובולטים מהארץ ומהעולם. כל זה קורה במרתף של רחוב קינג ג'ורג', בו הם מנסים לייצר את תרכובת הדור הבא של הבליינים בישראל. אנדרגראונד אמיתי, מטר מדיזינגוף סנטר.
מה לדעתכם המרכיב הכי חשוב בחיי הלילה?
"הקהל. כמובן שיש עוד דברים חשובים כמו ליין אפ, סאונד, תאורה ותפאורה. אך בסופו של דבר הקהילה, הגרעין, האנשים שנמצאים במרכז הרחבה, הם הנדבך הכי חשוב".
חגי שטרנהיים | צילום:
ויקטור בזרוקוב
חגי שטרנהיים
לנון-קונפורמיסטים הירושלמים התרחבו בשנים האחרונות האופציות. מקומות כמו הקסטה, הווידיאו, התקליט, הפרגמון וקפה בסתת הצליחו ליצור אטמוספרה שלוקחת צעד הצידה מהמיינסטרים הירושלמי, וצעד קדימה אל עבר סגנונות מגוונים ועולמיים שמקבלים בזרועות פתוחות את כל מי שמגיע. חגי שטרנהיים, הבעלים, יצר מקומות אקלקטיים ומאתגרים בדיוק כמו העיר בה הם פועלים. בין אם דרך הווידיאו, מועדון הגייז היחידי בירושלים, או בעזרת הפרגמון שמפנק את הסביבה בטכנו והאוס איכותי, שטרנהיים ממשיך מסורת ארוכה של עשייה מחתרתית ומאתגרת בתוך העיר הכי כבדה ומלאת משמעויות בישראל (וכנראה בעולם).
למי אתה מרים?
"אישה - אנה הלטה על המוזיקה וההתמדה. איש - ירון טראקס על העבודה הרצינית".
דין הררי | צילום:
בן גבאי
דין הררי
דין הררי הוא איש התוכן והשיווק של הברקה בבאר שבע - מועדון חלוצי שהתחיל את ימיו כפאב קטן ותוך מספר שנים הפך לאחד המועדונים המרכזיים והחשובים בעיר. בעזרת חשיבתו הנכונה של דין, המועדון הונגש באופן מדויק לקהל הצעיר. מערב אלקטרוני בימי שני, דרך ערב חיילים בחמישי ועד ליין הדגל של גילאי 22+ בשישי, המקום מבטיח ומקיים בית להתהוללות בבירת הנגב.
עד איזה גיל תישאר בחיי הלילה?
"אי אפשר באמת לענות על שאלה כזו, מכיוון שאני לא יודע מה יהיה מחר. בוא נסכם שאני אמשיך לעשות את מה שאני אוהב תמיד".
נרקיס טפלר | צילום:
רוני הראל
נרקיס טפלר
חוץ מהיותה רזידנטית של הברקפסט קלאב, נרקיס טפלר עומדת מאחורי מספר ליינים מצליחים, והיא אחת המארגנות של הפסטיבל איביזיבי, שלאחרונה קירב את אנשי העיר אל דרום הארץ. וכל זאת נעשה כשמאחוריה עומדת השקפת עולם פמיניסטית, אותה היא שוזרת בתקלוטיה ובאירועים אותם היא מפיקה. טפלר ללא ספק עומדת בחזית של אנשי חיי לילה אקטיביסטיים שמנסים דרך היצירה שלהם לקדם אג'נדות אמיתיות.
למי את מרימה?
"לכל מי שעושה את זה שנים ואין לו שקיות שחורות מתחת לעיניים".
אבי מדווין | צילום:
דנה קרן
אבי מדווין
אבי מדווין נמנע מאור הזרקורים ומנסה להתעסק רק במה שהוא עושה הכי טוב - מסעדנות. בתחום כבר מגיל 15, מדווין מנהל בימים אלה את הטפל'ה והדלידה. מאז הטפל'ה, הוא משך את עסקיו לצד הדרומי של העיר בשביל להביא את נהנתנות החיים הטובים גם לשוק לוינסקי, בעזרת הדלידה. בעזרת הדלידה השוק התחיל להתמלא יותר ויותר בעסקים צעירים, ביניהם בתי קפה, מסעדות ודוכני אופנה. בשיתוף עם העירייה, הוא מצליח למשוך קהל אל עבר דרום העיר, ובעצם להגדיל את אזור המחייה של הבילויים התל-אביבים, ובאמת לנצל את הפונטנציאל באזורים החבויים והפחות מתויירים האלו.
מה משך אותך בחיי הלילה?
"אצלי הכל מגיע ממקום של אירוח, אני תמיד אבל תמיד מנסה להבין מה אני רוצה לקבל במקום שאני בוחר לצאת אליו, ואת זה אני מתווה בכל רמת העסק. האירוח הוא בחיוך, בהושבה, בקונספט ובאוכל. שירות הוא מבחינתי הכל, זה מה שהביא אותי לעולם הזה וזה מה שמשאיר אותי בעולם הזה".
דארוויש | צילום:
FishiCreative.jpg
די.ג'יי דארוויש
דוד אברמוב, הידוע בתור די.ג'יי דארוויש, הוא אחד מהאבות הרוחניים של סצנת הטראנס הישראלית. כבר בתחילת דרכו, אי שם בשנות ה-2000 המוקדמות, הוא השאיר את חותמו על הסצנה בצורת עשרות מסיבות שהפיק יחד עם אחיו במדבר הישראלי. מלבד להרקיד ולהרים בארץ, הוא עושה כבוד להסברה הישראלית ומוזמן לנגן בבמות מרכזיות בפסטיבלים בינלאומיים.
מה משך אותך לחיי הלילה?
"המשיכה הטבעית שלי היא לטקס השבטי הקדום. שחרור הגוף והראש בריקוד למוזיקה".