יוקר המחיה אמנם הפך להיות הנושא העיקרי של מערכת הבחירות הנוכחית, אבל יש גם אנשים שלא סובלים ממצוקה כלכלית, כאלה שלא מקבלים טלפון בכמה שבועות ממנהל הבנק. לאנשים האלה, האלפיון העליון ודומיו, הטייקונים והברונים השודדים, יש פלחי מוצרים שאנחנו, בני התמותה, לא נוכל לעולם לקנות. אספנו כמה כאלה. לא בהכרח כדי להוציא למישהו את העיניים. יותר בקטע של לשטוף אותן או אפילו לגחך.
מדברים: סמארטפון עם עור תנין ו-124 יהלומים
אם אתם חושבים שהאייפון 6 פלוס או הגלקסי S5 שקניתם הם יוקרתיים, תחשבו שוב. הכירו את Vertu, מותג טלפוני על שהחל את דרכו כמותג של נוקיה, ולאחר מכן נמכר לחברה אחרת תמורת 200 מיליון דולר. ורטיו עושים טלפונים ייחודיים, לבעלי הכיסים העמוקים.
לחברה יש מספר סדרות, עם עיצובים שכוללים רכיבים כמו טיטניום ועור תנין אמיתי או עור לטאה, רינגטונים שבוצעו במיוחד על ידי הסימפונית של לונדון, הצפנה ברמה של סוכנויות ביון, תמיכה טכנית 24/7, שירותי קונסיירג' ועוד. כל טלפון מורכב בידי אדם אחד במפעל שלהם באנגליה, שגם חותם את שמו על הטלפון. יחס אישי עד הסוף.
סדרת הדגל שלהם, המכונה Signature, כוללת גם דגם עם מסך מגע וגם דגם עם לחצנים, כמו פעם. המסך עשוי ספיר, החומר השני בחוזקו בטבע, כך שהוא למעשה חסין שריטות לחלוטין. כל מקש נלחץ שני מיליון פעמים במהלך הבדיקות, שווה ערך לעשרים שיחות ביום, כל יום, במשך 25 שנה.
דגם המגע של Signature כולל 124 יהלומים לבנים שמשובצים בו, כך שזהו בעצם לא טלפון – אלא תכשיט. בצד החומרה, את הרמקולים בונים באנג אנד אולפסן הידועים, אבל לפחות במעבד, העשירים דומים לבני התמותה: גם כאן מדובר במעבד קוולאקום סנאפדרגון 801, שמצוי גם בטלפוני דגל "רגילים".
מחירים אגב, לא מצאנו באתר שלהם. כנראה שווירטיו דוגלים בעיקרון של "אם אתה צריך לשאול כמה זה עולה, כנראה שהטלפון הזה לא בשבילך". תחת זאת הם מציעים ליצור איתם קשר ליחס אישי יותר. לפי WIRED, הטלפונים של Vertu מתחילים מ-10,300 דולר (כ-40 אלף שקל) ויכולים להגיע במחירם גם להרבה יותר.
שומעים: רמקולים ב-30 מיליון שקל
גם בתחום מערכות השמע, יש רמקולים ויש רמקולים. כמובן, יש גם מגברים שעולים עשרות אלפי שקלים, אבל החלטנו להביא לכם דוגמה של רמקולים, שלרוב בונים אותם מחומרים אקזוטיים כדי להשיג את הצליל המושלם.
ה-Hart Audio D&W Aural Pleasure, בוודאי נשמעים הרבה יותר טוב מכל רמקול שתמצאו בחנויות, אבל אותם לא קונים בגלל הצליל המושלם, אלא בגלל שהם עשויים מזהב 24 קראט. מה שבטוח, הם נראים ממש טוב. באתר החברה מצויין שהמחיר עשוי להשתנות – מעניין למה? זוג רמקולים שכאלה, נמכרים במחיר הצנוע של 5 מיליון לירות סטרלינג – בערך 30 מיליון שקל. וכן, ספרנו פעמיים את כמות האפסים כדי להיות בטוחים.
עוד זוג רמקולים שמחרים לא ממש שווה לכל נפש, אבל הם זולים בהרבה מהקודמים, אלה ה- Magico Ultimate III. בניגוד לרמקולים של Hart, במקרה שלהם כל הכסף באמת מושקע בחומרים ובטכנולוגיה שאמורים לאפשר לכם חוויית האזנה יוצאת דופן. אגב, יוצר הרמקולים האלה הוא ישראלי.
הצורה של הרמקולים הללו ממש מוזרה, כפי שתוכלו לראות בסרטון. על אף שהרמקולים האלה הוצגו כבר לפני שנים, המחיר שלהם, בגלל הרכיבים המיוחדים, עומד על כ-600,000 יורו – כלומר, כשלושה מיליון שקלים.
אם תתעקשו לבזבז יותר משני מיליון שקל על פטיפון אז יש לנו הצעה מפתה עבורכם. הפטיפון הבא הוא מהטובים והמהונדסים ביותר בנמצא. הוא נקרא AV DesignHaus Dereneville, ומחיר עומד על 650,000 דולר.
מדוע? לדברי האודיופיל נמר לוי, זאת משום שהוא מסוגל להתעלם מכל רעד שעלול לפגוש את התקליט בזמן הנגינה הודות לכמה מנגנונים הנדסיים ממש לא זולים: ראשית, הוא צף לחלוטין על אוויר, לזרוע שלו יש דיוק מוחלט במסלול החריץ של התקליט והמחט עצמה מסוגלת "לשאוב" ממנו את פרטי הצלילים הקטנים ביותר. יש הטוענים שניתן לשמוע שהרוכסן של פרדי מרקורי נפתח קצת כשהוא השתחווה לקהל בסוף ההופעה. זו אולי הגזמה, אבל היא תיתן לכם מושג לגבי רמת הפירוט שהפטיפון הזה הזה מסוגל לה.
רואים: אלף שקל לאינץ'
ונקנח במוצרים שהם אולי לא מהאלפיון העליון, אבל של המאיון העליון. טלוויזיות ענק משובחות, הן לא רק עצומות בגודלן, מה שעוד עצום זה המחיר שמופיע בשלט הקטן לידן. בדיחה שהתרוצצה בין כתבי הטכנולוגיה לגבי טלוויזיות מפלצתיות, זה שאתה משלם אלף שקל לכל אינץ' אלכסון מסך. בערך. הנה שתי דוגמאות לטלוויזיות ענקיות – וממש יקרות.
לסמסונג יש דגם אולטרא HD, כלומר רזולוציה שגדולה בערך פי ארבעה מ-HD מלא, בגודל של 110 אינץ', עם תג מחיר יותר נגיש מהמוצרים הקודמים – רק 150,000 דולר, כלומר, קצת יותר מחצי מיליון שקל.
באופן דומה, תוכלו לרכוש בארץ טלוויזיה של טושיבה, את דגם 84L9300, בגודל של 84 אינץ', תמורת 69,900 שקלים. לעומת המוצרים הקודמים שסקרנו – זה ממש פרוטות.
תודה לנמר לוי על הסיוע בהכנת הכתבה.