קשה לדמיין את החיים בלי הטלפון הנייד: אנחנו משתמשים בו לאורך כל היום באופן בלתי פוסק, וערים לכל שינוי קטן שחל בתפקוד שלו כמעט כאילו מדובר בשינוי שקורה בגוף שלנו. ובדיוק כמו בגוף, אחד השינויים השכיחים הוא איטיות מסתורית - עייפות החומר. אבל בעוד אצל בני אדם קל להבין מה הסיבה, באייפונים זה לא כזה פשוט. אם המכשיר שלכם החל פתאום להגיב באיטיות חשודה, כדאי לחקור מה עומד מאחוריה.

החשודה המיידית היא כמובן מערכת ההפעלה - שיכולה להיות ישנה מדי, או דווקא חדשה וכבדה מדי עבור מכשירים מדגמים ישנים. אבל יש חשוד נוסף שצריך לקפוץ לראש הרשימה: שטח האחסון הפנוי שלכם.

משתמשי אייפון (ואייפד) לא תמיד מודעים לבעייתיות שבניצול מלא של שטח האחסון של הטלפון. אפל, לעומת זאת, לא מסתירים כלום: ההמלצה הרשמית שלהם היא לשמור על לפחות 1 ג׳יגה של שטח אחסון פנוי בכל רגע נתון. אם יש לכם פחות מזה והמצב נמשך לאורך זמן, התוצאה יכולה להיות פגיעה בביצועים - ובחוויית השימוש השוטפת במכשיר.

בדיקה קלה ומהירה: שלושה קליקים ואתם שם

אז אם אתם מרגישים שמשהו חשוד קורה, או סתם בא לכם לבדוק ליתר ביטחון, כל מה שנחוץ זה שלושה קליקים: הגדרות > כללי > אחסון ב-iPhone. ודאו שיש לכם לפחות 1GB, ועדיף יותר, של שטח אחסון שאינו בשימוש.

אם אתם רוצים לפנות קצת מקום בזיכרון המכשיר, האייפון יציג לכם באותו עמוד גם המלצות לדרכים לעשות זאת: למשל למחוק כפילויות בתמונות ובסרטונים, להיפטר מאפליקציות שלא בשימוש או להיפרד מתמונות ומסרטונים ששוקלים גבוה באופן חריג. אם תבחרו למחוק אפליקציות שלא בשימוש, אגב, תוכלו לעשות זאת דרך העמוד בהגדרות - מבלי שהנתונים ששייכים לאפליקציות האלה יימחקו, כך שאם תצטרכו אותן בעתיד תוכלו להוריד אותן בשנית ולהתחיל בדיוק מאיפה שעזבתם.

אם האפליקציות איטיות והבעיה היא לא הזיכרון, האשמה יכולה להיות בקליטה סלולרית גרועה או בחיבור חלש לאינטרנט. לפעמים באג באפליקציה יכול לתקוע אותה וכדאי לסגור אותה ולפתוח מחדש, אם אתם על מצב חיסכון בסוללה הוא יכול להאט לכם את המכשיר כי זה בא על חשבון הביצועים וכמובן שגם יכול להיות שטמפרטורה קיצונית גורמת למכשיר לעבוד לאט יותר.